Skúsenosti s hrčkou u šteniatka vyžly
Dobrý deň, mam doma 3-mesačne steniatko madarskej vyzly a pred zhruba mesiacom som jej nahmatala hrcku na hrudi velku asi ako zrnko ryže. Tyzden na to sme sli k veterinarke na ockovanie a dala som jej ju pozriet a povedala mi, ze zatial to na nič vazne nevyzerá, ale ze jej to mám sledovat. Sledovala som to este dva tyzdne ale nic sa nemenilo tak som tomu nevenovala az taku pozornost az dnes ráno som jej ju kontrolovala a zdá sa mi vacsia. Zajtra s nou urcite znovu pojdem lebo sa o nu bojim, ale rozhodla som sa ze napisem aj sem ak by mal niekto s niecim podobnym skusenost aby mi dal vediet mozno este dnes. Velmi by mi to pomohlo, pretoze absolutne netusim co to moze byt a neviem na to prestat mysliet. Hladala som vsade mozne na internete ale vsetko sa tyka len dospelych psov
Zial, nikto ti takto cez net neda odpoved, aj veterinar bude musiet ohmatat, mozno zistit ci tam je tekutina a podobne. Moze to byt naozaj hocico. Moje psy mali hrcky - nastastie to boli neskodne veci - tukova hrcka, zjazvene tkanivo, abcesy. Pri abcese stacilo mierne narezat, vytlacit hnis, vydezinfikovat a za par dni sa to zhojilo. Ale zas to moze byt vselico. Hlavne nemaj v hlave katastroficke scenare, mas psa, kde uvidis na nom kazdy stipanec od komara (mala som cest to vidiet), na inom psovi by si to nenahmatala. Zajtra pojdes k veterinarovi a tam dostanes presnu odpoved. Drzim paste 🍀
Zial, nikto ti takto cez net neda odpoved, aj veterinar bude musiet ohmatat, mozno zistit ci tam je tekutina a podobne. Moze to byt naozaj hocico. Moje psy mali hrcky - nastastie to boli neskodne veci - tukova hrcka, zjazvene tkanivo, abcesy. Pri abcese stacilo mierne narezat, vytlacit hnis, vydezinfikovat a za par dni sa to zhojilo. Ale zas to moze byt vselico. Hlavne nemaj v hlave katastroficke scenare, mas psa, kde uvidis na nom kazdy stipanec od komara (mala som cest to vidiet), na inom psovi by si to nenahmatala. Zajtra pojdes k veterinarovi a tam dostanes presnu odpoved. Drzim paste 🍀
@katarinaba nasho blchy hryzli ale take stipance na bruchu aj si to sam skrabal,no hrozne to mal.Dostal tabletu proti blcham,kliestom na 3m to ma ucinnost a je to hned lepsie aj antibiotika dostal,uz sa mu tam tvoril aj zapal.

Mame hrcku ale na bruchu z pupocnej snuri,ale uz sa zmensuje.Tiez sme rozmyslali nad nadorom,ale neni to nador,ono bud sa to vstrebe alebo to vedia za sit.Nasmu sa to pekne zmensuje,este sme rozmyslali,ze podkozny tuk.