icon

Kedy vyhľadať veterinára, ak pes neje?

30. mar 2026

Prosím vás, koľko dní je normálne, že pes neje? Máme 5 ročného yorka. V sobotu a nedeľu nejedla. Dnes ešte tiež nie. Začína ma to znepokojovať. Rozmýšľam že by som mu dačo dala od žalúdka napr algifen...alebo ísť už k veterinárovi? Nechcem robiť osniku a zároveň nič podceniť. Nejako extra chorá nevyzerá byť, bola aj na prechádzke včera...

anonym_b992bb
30. mar 2026

Šibe ti? Algifen? Psovi?

autor
30. mar 2026
@anonym_b992bb

Šibe ti? Algifen? Psovi?

@anonym_b992bb kolega to dával vraj bežné keď ho bolelo brucho

anonym_b992bb
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_b992bb kolega to dával vraj bežné keď ho bolelo brucho

@anonym_autor kolesa je veterinár? Ssi nie, že?
Nedávaj mu algifen, zober psa k veterinarovi

anonym_a3bb77
30. mar 2026

@anonym_autor daj mu algifen ak ho chceš zabit 👌

kacena4
30. mar 2026

a on ti povedal ze ho bolu brucho?? ak nezerie skus vymenit stravu neviem co zerie ale daj makku z konzervy mozno problem so zubami ak nepomoze smer veterinar

katarinaba
30. mar 2026

Urcite vezmi psa k veterinarovi. Tak ako aj u ludi, tak aj u akehokolvek zvierata plati, ze to co jednemu vet predpisal, nemusi byt vhodne pre druheho. Nepoznas pricinu, nevies co psovi je, "samoliecba" urcite nie je na mieste.

anonym_ef0e43
30. mar 2026

A čo takto už ísť na veterinu? To,čo dáva kolega psovi,je jeho vec! Keby mne pes neje deň,na druhý deň som už na veterine nech to stojí,čo to stojí. A nie čakať do pondelka a ešte sa pýtať tu na MK.

autor
30. mar 2026
@anonym_ef0e43

A čo takto už ísť na veterinu? To,čo dáva kolega psovi,je jeho vec! Keby mne pes neje deň,na druhý deň som už na veterine nech to stojí,čo to stojí. A nie čakať do pondelka a ešte sa pýtať tu na MK.

@anonym_ef0e43 poobede idem keď prídem z prace

mandzula
30. mar 2026

Vyjadrenie veterinara: Může pes algifenové kapky? Může pes Novalgin tablety?
Ano, oba přípravky se běžně ve veterinární medicíně používají

Algifen i Novalgin jsou přípravky, které působí proti bolesti (mají analgetikcé účinky), snižují horečku a uvolňují svalové napětí.
Tolko k tomu Algifenu. Ale inak by som uz bola u veterinara.

colsami
30. mar 2026

Vsetci sa upokojime...
Algifen sa bezne dava psom, je to jeden z bezpecnych humannych pripravkov aj pre psy. Navyse u psov co su malinky (male plemena) sa davkuje ovela lepsie ako iez bezpecne a bezne pouzivane tablety typu Metamistad, Novalgin, atd.
Takze ak neviete, nevyjadrujte sa k tomuto, tie agresivne reakcie neboli na mieste.

Autorka, ak pes standardne zerie, evidentne mu nieco bude. Prvy krok je vzdy odmerat teplotu - v konecniku, aj 2-3cm (neublizis mu), digitalny teplomer. Vsetko od 38 vyssie je u psa problem. Do 39 je normalna teplota. Moze to byt uplne hocico. Prejavy infekcie prenosnej kliestami (aktualne velmi caste), problemy so zubami (caste u YT) a mnoho, mnoho dalsieho. Po 3 dnoch nezratia ak nemas skusenosti, isla by som na vet.

PS: som veterinar z praxe.

anonym_cc3fa0
30. mar 2026

Vies ,ja som si myslela ze ma „len“ hnacku, a bum zapal Pankreasu….skoncil na infuziach a Antibiotikach .
Takze nemysli , nedavaj mu nic a smer veterinar

autor
30. mar 2026
@colsami

Vsetci sa upokojime...
Algifen sa bezne dava psom, je to jeden z bezpecnych humannych pripravkov aj pre psy. Navyse u psov co su malinky (male plemena) sa davkuje ovela lepsie ako iez bezpecne a bezne pouzivane tablety typu Metamistad, Novalgin, atd.
Takze ak neviete, nevyjadrujte sa k tomuto, tie agresivne reakcie neboli na mieste.

Autorka, ak pes standardne zerie, evidentne mu nieco bude. Prvy krok je vzdy odmerat teplotu - v konecniku, aj 2-3cm (neublizis mu), digitalny teplomer. Vsetko od 38 vyssie je u psa problem. Do 39 je normalna teplota. Moze to byt uplne hocico. Prejavy infekcie prenosnej kliestami (aktualne velmi caste), problemy so zubami (caste u YT) a mnoho, mnoho dalsieho. Po 3 dnoch nezratia ak nemas skusenosti, isla by som na vet.

@colsami ďakujem ti. Veď sa mi zdalo, že kolegovi to kázal veterinár dávať algifen, keď mu skvrkali v bruchu.
No skúsim zmerať teplotu. Alebo rovno zbehnem radsej

colsami
30. mar 2026
@anonym_autor

@colsami ďakujem ti. Veď sa mi zdalo, že kolegovi to kázal veterinár dávať algifen, keď mu skvrkali v bruchu.
No skúsim zmerať teplotu. Alebo rovno zbehnem radsej

@anonym_autor kludne zmeraj teplotu. Algifen je uplne bezpecny. Samozrejme, davat ho bez vysetrenia a indikacie je tiez pekna hlupost, pretoze mozes prekryt niektore priznaky, znizit teplotu, a doktor tak neuvidi realny stav psa. Takto sa to nerobi 🙃 ale psa tym urcite nezabijes ani mu nijak neposkodis.

colsami
30. mar 2026
@colsami

Vsetci sa upokojime...

@colsami mam preklep v tomu prispevku a nejde uz upravit, vsetko od 39 je problem, do 39 normalna tt. Vela stastia na vet.

anonym_c21965
30. mar 2026

ak je to fena a nie je vykastrovana tak nasa mala taketo priznaky pri zapale maternice, prestala jest, nechcela ani dobrotky po 3 dnich sme sli na veterinu a zapal maternica ale ona postupne aj divne zapachala tak to ma nakoplo + nechcela ani maskrty

puremum
30. mar 2026

nedavaj mu ich len ta lebo si myslis ze ho boli brucho .. moze mat zapchu etc ... nevezme si ani nic ine okrem bezneho jedla? pije dostatok vody? co stolica? ak si nevezme ani kus ineho jedla- pochuinu pre psa, kuracinu etc co bezne dostava len za odmenu tak 3 dni je uz dost .. pre klud duse by som s nim zasla aspon zistit ci nema nic vaznejsie ... ale moj napriklad bezne 2 a pol dna vydrzi trucovat bez jedla ked vymysla,ze chce daco ine .. no popritom pije vodu .. staci ho poprehanat po parku a od hladu zje co ma ....

autor
30. mar 2026
@colsami

@colsami mam preklep v tomu prispevku a nejde uz upravit, vsetko od 39 je problem, do 39 normalna tt. Vela stastia na vet.

@colsami ďakujem pekne. Tak naposledy jedla v piatok večer. Idem akurát z práce a radšej zbehnem na veterinu

autor
30. mar 2026
@puremum

nedavaj mu ich len ta lebo si myslis ze ho boli brucho .. moze mat zapchu etc ... nevezme si ani nic ine okrem bezneho jedla? pije dostatok vody? co stolica? ak si nevezme ani kus ineho jedla- pochuinu pre psa, kuracinu etc co bezne dostava len za odmenu tak 3 dni je uz dost .. pre klud duse by som s nim zasla aspon zistit ci nema nic vaznejsie ... ale moj napriklad bezne 2 a pol dna vydrzi trucovat bez jedla ked vymysla,ze chce daco ine .. no popritom pije vodu .. staci ho poprehanat po parku a od hladu zje co ma ....

@puremum no pila malo to je pravda. Nechce nič, ani mlsku ani piškótu

bebevita
30. mar 2026

v tvojej otázke je odpoveď 🙂

motylik2559
30. mar 2026

@anonym_autor Ahoj, ked naposledy jedla v piatok, tak urcite treba ist k veterinarovi, moze to byt cokolvek, od zubov az po traviace potiaze. Ten algifen by som jej rozhodne nedavala bez odporucania veterinara.

anonym_ae1b55
30. mar 2026
@anonym_b992bb

@anonym_autor kolesa je veterinár? Ssi nie, že?
Nedávaj mu algifen, zober psa k veterinarovi

@anonym_b992bb Ani ty nie si veterinár.

anonym_ae1b55
30. mar 2026
@anonym_autor

@puremum no pila malo to je pravda. Nechce nič, ani mlsku ani piškótu

@anonym_autor Ak ani vodu nepije, tak treba ísť. Prvé, čo dostane, bude asi infúzka, aby nebol dehydrovaný. Potom sa zistí príčina, prečo nežerie.

autor
30. mar 2026

Tak boli sme, dali jej B vitamín injekciu, zrazu u veterinára zjedla aj piškótu a potom aj doma. Prezreli ju, teplotu nemala, brucho vraj ok pohnwtom. Mám sa ozvať zajtra. Ale už žerie.

autor
30. mar 2026
@colsami

@colsami prosím ťa, koľko kvapiek algifenu môžem dať, keby niečo? Kolega to dával, keď psovi skvrkalo v bruchu, vraj ku veterinár povedal, že ho boli vtedy brucho.
Tak už žerie. Nechápem čo jej bolo. Jedine že v piatok večer zjedla toho fakt veľa, lebo jedlá až poobede s potom večer si pýtala, tak asi sa prejedla... Snad bude ok.

colsami
30. mar 2026
@anonym_autor

@colsami prosím ťa, koľko kvapiek algifenu môžem dať, keby niečo? Kolega to dával, keď psovi skvrkalo v bruchu, vraj ku veterinár povedal, že ho boli vtedy brucho.
Tak už žerie. Nechápem čo jej bolo. Jedine že v piatok večer zjedla toho fakt veľa, lebo jedlá až poobede s potom večer si pýtala, tak asi sa prejedla... Snad bude ok.

@anonym_autor Algifen sa nedava "keby nieco". Davas si Novalgin bezne, keby nieco?
Ak je pes ok, nepotrebuje lieky. Ak pes potrebuje lieky typu Algifen, nie je OK a ma ich brat na doporucenie doktora. A nie keby nieco.

autor
30. mar 2026
@colsami

@anonym_autor Algifen sa nedava "keby nieco". Davas si Novalgin bezne, keby nieco?
Ak je pes ok, nepotrebuje lieky. Ak pes potrebuje lieky typu Algifen, nie je OK a ma ich brat na doporucenie doktora. A nie keby nieco.

@colsami áno, myslela som to skvrkanie v bruchu keby mala, že by som jej ho dala jednorázovo

anonym_538047
Autor odpoveď zmazal
colsami
30. mar 2026
@anonym_autor

@colsami áno, myslela som to skvrkanie v bruchu keby mala, že by som jej ho dala jednorázovo

@anonym_autor stale nerozumiem naco? Ak Ti skvrka v bruchu, davas si hned Novalgin Ibalgin ci Paralen...?