icon

Ktoré granule sú vhodné pre psy s citlivým trávením?

22. júl 2026

Ahojte "pejskari" 🐾 Náš 2 ročný francúzsky buldoček začal mať strašný problém so srsťou a neustále sa škriabe. Vet povedal že to môže byť pravdepodobne alergia na kuracie mäso v granuliach. Doteraz mal Brit Care. Chcem prejsť na bezobilninové monoproteínové (napr. jahňa alebo ryba). Máte niekto skúsenosť s Carnilove alebo Acana pri psoch s citlivým trávením? Čo vám pomohlo? Vďaka!

anonym_b23592
22. júl 2026

Mam skusenost s Britcare ale zobrala by som len losos, jahna ma pre mna malo % masa, Britcare som krmila takmer 6rokov. Carnilove ale skusenosti mam len so starou radou ale najvacsiu spokojnost mam po Primordial - cenovo najdostupnejsie, holisticka kvalita, vysoky obsah masa. Napr v porovnani s Britcare losos 50% masa (jahna 40%), kvalita superpremium, Primodrial, kvalita holisticka (vyssia ako Britcare) 60%+ zalezi od druhu, cena za 12kg dvojbalenie 100-108€ zalezi od eshopu a zlavy. Navyse paci sa mi aj ich filozofia firmy.

anonym_b23592
Autor odpoveď zmazal
autor
22. júl 2026
@anonym_b23592

Mam skusenost s Britcare ale zobrala by som len losos, jahna ma pre mna malo % masa, Britcare som krmila takmer 6rokov. Carnilove ale skusenosti mam len so starou radou ale najvacsiu spokojnost mam po Primordial - cenovo najdostupnejsie, holisticka kvalita, vysoky obsah masa. Napr v porovnani s Britcare losos 50% masa (jahna 40%), kvalita superpremium, Primodrial, kvalita holisticka (vyssia ako Britcare) 60%+ zalezi od druhu, cena za 12kg dvojbalenie 100-108€ zalezi od eshopu a zlavy. Navyse paci sa mi aj ich filozofia firmy.

@anonym_autor Ďakujem pekne, vyskúšame.👍

anonym_71822e
22. júl 2026

Ides na to velmi zle podla mna. Ak sa skriabe z jedla treba nasadit veterinarne hypoalergenne krmivo a ked sa prestane skrabat tak postupne skusat co mu robi zle (jeden den pridat kura a pockat ci sa skriabe a postupne takto skusat aj ine), potom podla toho vybrat granule.nie je to o znacke ale o tom co mu robi zle. Nechapem ze vam to takto veterinar nevysvetlil ale rovno mas kupit len ine granule. Kupis teraz balik mono s rybou ak sa bude skrabat dalej tak co?
Nas mal presne tieto problemy a bol to proces - skrabal sa po kurati, rybach, rovnako bravcove a hovadzie. Jahna a zajac ok tak mu kupujeme iba take.

anonym_b23592
22. júl 2026
@anonym_71822e

Ides na to velmi zle podla mna. Ak sa skriabe z jedla treba nasadit veterinarne hypoalergenne krmivo a ked sa prestane skrabat tak postupne skusat co mu robi zle (jeden den pridat kura a pockat ci sa skriabe a postupne takto skusat aj ine), potom podla toho vybrat granule.nie je to o znacke ale o tom co mu robi zle. Nechapem ze vam to takto veterinar nevysvetlil ale rovno mas kupit len ine granule. Kupis teraz balik mono s rybou ak sa bude skrabat dalej tak co?
Nas mal presne tieto problemy a bol to proces - skrabal sa po kurati, rybach, rovnako bravcove a hovadzie. Jahna a zajac ok tak mu kupujeme iba take.

@anonym_71822e moja sa skrabala z jedla na Primordial prestala, testy na alergiu ma urobene a granule neobsahovali alergeny. Tym veterinarnym kym je to mozne sa treba vyhnut kvalitovo je to katastrofa.

anonym_7d7751
22. júl 2026

@anonym_autor toto plemeno je tak skarede a smradlave.Jemu uz ani svatena voda nepomoze ako sa hovori.Ochvilu bude snad zakaz ich mnozit,verim tomu,chudatka preslachtene ,to je horsie ako kupovat z bazosu.

colsami
22. júl 2026

Ahoj, ak das bezobilninove a monoproteinove granule, je velka pravdepodobnost, ze psovi s citlivym travenim to veru nesadne.

Navyse, to ako chces skusat...? Realne trva aj 6-8 tyzdnov traviacemu traktu psa, kym sa plne prisposobi novemu krmivu. Obmienat a skusat, opat, cesta do pekla pri citlivom traveni.

Hlavne, mrzi ma, ze diagnostika Tvojho veterinara je stylom "moze to byt, asi ci pravdepodobne...", pretoze tak sa realne oddialuje prakticka pomoc psovi. Nehovoriac o tom, ze "zvalovanie" to na alergiu z kuraciny je davno za nami, dnes to tak robia hlavne "jedna pani povedala" a preto sa tieto bludy siria, aj ked vo vseobecnom meritku alergii to vobec nie je pravda.

Normalne sa to riesi tak, ze sa pes riadne zdiagnostikuje, riadne sa pomenuje diagnoza a na zaklade konkretnej diagnozy sa stanovi spravna terapia a postup. A nie taketo skusanie a tipovanie... to je nie liecba.

Drzim palce.