icon

Máte doma raritné psie plemená alebo klasiku?

Včera o 23:22

Mňa strašne zaujíma aké plemeno psa máte doma
Alebo tak celkovo že aké plemeno majú ľudia doma
Pretože sú najčastejšie plemena ale všade je to inak napríklad ja vnímam za najviac časté borderky a vlčiakov podľa netu ale v mojom okolí mám asi jedného NO a borderku ani jednu😅 tak ma zaujíma či má niekto aj raritné plemená atd…😁 alebo že akému plemenu ste prepadli vy?😁

Strana
z2
d_ivana
Dnes o 02:44

@anonym_autor Momentálne žiadne, ale mala som shih-tzu. Dobrý psík do bytu, veľmi prítulný.

biba_18
Dnes o 03:55

mala som vipeta. a budem mať vipeta.

anonym_08ddf1
Dnes o 03:58

Mame na dvore ovciaka,ine plemeno som nechcela,ale je to este stena a vsetkych hryzie.Nuz uci sa este,co smie a co nesmie.

papena
Dnes o 04:13

Máme Appenzellského salasníckeho psa. Dokonalý pes. Múdry, prispôsobivý, oddaný - je to pán pes.

maddie1711
Dnes o 04:33

Dva orechy z útulku. Tiež nemám v okoli žiadnu borderku ale zas kopu belgických ovčiakov, jazvecikov a malých pudlov.

lindayaaa
Dnes o 04:41

@anonym_autor mam borderku. Uz druhu. A keby si mam vybrat ďalšieho psa tak je to borderka alebo doberman, NO.
Kvoli comu?? Rozumu, šikovnosti. V minulosti som mala vela inych plemien. Ale to sa rozumovo neda porovnať. Kto okúsi zistí.

anonym_480e50
Dnes o 05:00

Máme írskeho setra.

katica06
Dnes o 05:26

Vždy som mala psa, nepotrpím si na konkrétne plemeno, nikdy som si nezadovažila psa s PP.
Mali sme už pár najdúchov momentálne.z útulku. Podoba sa na borderku ale tak zďaleka, oproti bordelke s PP je vyšší o 15cm, a zďaleka NO bol pri pravom NO viditeľné menší. Potom bol zďaleka labrador a ďaleká slovenský stavač

anonym_7ce1d6
Dnes o 05:36

Byvam na sidlisku a z pozorovania, tu su najcastejsie kratkosrste jazveciky, v poslednom case aj take trpaslicie, take malunke. A potom pomemariani, papilloni, bishoni. Asi ze ludia chcu do bytov malicke psy. A az potom zistia ze tie su najustekanejsie 🙂 Este v poslednom case som videla uz troch plavych pudlov. Aj borderiek, zlatych retrieverov, husky, stafordov/amstafov je tu niekolko.

zuzacka16
Dnes o 05:40

ja bývam v byte a mali sme yorkshira a ešte chceme psíka a tiež yorka vezmeme asi alebo takú malú rasu, hlavne aby to nemalo srsť, ale vlasy..

mia96
Dnes o 05:44

Zlatý retriever ♥️

anonym_e4e994
Dnes o 05:59

@anonym_autor okolo nas same rhodeske ridgebacky akoby ich k novym domom davali zadarmo 😅

liliputka2131
Dnes o 06:03

Mali sme ovčiaka a yorka a veeelmi by som chcela alabaja nepoznam nikoho kto ma toto plemeno

katarinaba
Dnes o 06:26

Netradicne plemeno som mala pred rokmi - cinsky chocholaty pes, nahu formu - nahacika.
Pred vyse 30timi rokmi som mala labradora - vtedy to plemeno nikto nepoznal, max. polovnici, takze tiez to bolo netradicne plemeno na tu dobu.
Momentalne mam malinaka s PP - u nas na dedine som stretla len jedneho aj toho asi dali prec, lebo ich uz nevidam. NO je rozsirene, kedze chcu ludia strazneho psa k domu. Potom mam nejaky mix pitbul/bulterier - tu som si priniesla z Tesca s vianocnym nakupom 🙂 a este mam nepapieroveho biewera - biela odroda yorka - tiez neviem, ze by takeho v okoli mali. Klasickych yorkov ano, ale biewera nie.
Ak by som si mala vybrat ine plemeno ako mam, isla by som do Cane Corso. Pacia sa mi dobermany a rotvajlery - ale kupirovane, no nechcela by som ich. Milujem irskeho vlkodava, ceskoslovnskeho vlciaka. Co naozaj uz viem, nikdy a to myslim smrtelne vazne, uz nikdy by som si nekupila male plemeno. Mne pridu strasne hlupe. Ale tak ak ma niekto malinu, tak vacsina psov mu uz pride hlupa 🙂 (bez urazky)

ivicatolic
Dnes o 06:30

@anonym_autor máme jazvečíka - divokého, neovládateľného 😭😊😭

ivicatolic
Dnes o 06:32
@mia96

Zlatý retriever ♥️

@mia96 😆👍❤️💋

ivicatolic
Dnes o 06:32
@anonym_e4e994

@anonym_autor okolo nas same rhodeske ridgebacky akoby ich k novym domom davali zadarmo 😅

@anonym_e4e994 😀😭😀😭👍

anonym_030a21
Dnes o 06:48

my máme nemeckú dogu na strázenie, a cavapoo na mazlenie ...
Aspon takto sme plánovali, ale realita je, ze si vymenili tie úlohy :D :D

anonym_990b4b
Dnes o 07:58

@anonym_autor mali sme neapolského mastina, neskutočný mazel a pohoďák a keď budem na dôchodku, kúpim si alabaja alebo tureckého malaka. Už od mladosti bol mojím snom pes, s ktorým si budeme hľadieť do oči bez toho, aby som ja hlavu skláňala a on dvíhal.

gloriadeville
Dnes o 08:14

@anonym_autor my mame dalmatinca

anonym_8f9798
Dnes o 08:29

Maďarská vyžla

kaja01
Dnes o 08:53

Mám českého teriéra, tých je na SK max. do 10 ks.

danica2711
Dnes o 09:16

máme leonbergera, nie je to síce raritné plemeno (ale zato obrovské), ale myslím, že ich na Slovensku nie je veľa

autor
Dnes o 09:28

U nás sú rozšírené teda povedala by som aj slovo premnožené bull plemená ale najviac Stafford a york akoby sa vrece roztrhlo okrem týchto majú u nás ľudia vždy plemeno jediný na dedine napríklad jedna rodina má ČSV ďalšia tollera ďalšia bernardína atd takže dajú sa prekryť tie dva premnožené 😅

anonym_09e60a
Dnes o 09:45

Máme krížencia akita-ovčiak. Neskutočne je krásne a múdre. Mala som obavy že bude ťažké plemeno ale vôbec

anonym_09e60a
Dnes o 09:50
@katarinaba

Netradicne plemeno som mala pred rokmi - cinsky chocholaty pes, nahu formu - nahacika.
Pred vyse 30timi rokmi som mala labradora - vtedy to plemeno nikto nepoznal, max. polovnici, takze tiez to bolo netradicne plemeno na tu dobu.
Momentalne mam malinaka s PP - u nas na dedine som stretla len jedneho aj toho asi dali prec, lebo ich uz nevidam. NO je rozsirene, kedze chcu ludia strazneho psa k domu. Potom mam nejaky mix pitbul/bulterier - tu som si priniesla z Tesca s vianocnym nakupom 🙂 a este mam nepapieroveho biewera - biela odroda yorka - tiez neviem, ze by takeho v okoli mali. Klasickych yorkov ano, ale biewera nie.
Ak by som si mala vybrat ine plemeno ako mam, isla by som do Cane Corso. Pacia sa mi dobermany a rotvajlery - ale kupirovane, no nechcela by som ich. Milujem irskeho vlkodava, ceskoslovnskeho vlciaka. Co naozaj uz viem, nikdy a to myslim smrtelne vazne, uz nikdy by som si nekupila male plemeno. Mne pridu strasne hlupe. Ale tak ak ma niekto malinu, tak vacsina psov mu uz pride hlupa 🙂 (bez urazky)

@katarinaba malinoisy nie sú moc hyperaktívne ?

modrykolibrik
Dnes o 09:59

My máme borderky, susedia king Charles španiela další jazvečíka, pomerian, kříženec, pitbul, labrador,kokeršpaniel ale máme tu aj Lajky a dole v dedine skoro každý druhý dom má borderkolie

anonym_4187ca
Dnes o 10:05

My mame dva kusy španielsky vodny pes. Este sme nestretli na Slovensku nikoho, kto ma tiež. Asi preto, ze tu je len jedna chovna stanica a šteňa je brutal drahe a vsetko ide do sveta, v ČŔ je len par chovnych staníc a bez PP to nechova nikto, ze by sa to tu namnozilo za lepsi peniaz..Taliansky vodny psi su skôr rozšírení aj sa podobajú, ale predsa je to iné v mnohých smeroch. Predtým sme mali 2 kusy zlatý retriever🙂 u nas na dedine su rozsirene oriešky vsehodruhu väčšinou malé a labradory. Jedna pani ma pyrenejskeho psa, tak to je take raritne..taktiez mame vela maliňakov, vlciakov a buldočkov..videla som uz aj zopár moderných cavapoo,maltipoo a iné poo😅 ja túžim po goldendoodlovi, ale keďže niesu uznané, môžem snívať, ze raz budú 😅

janulienka78
Dnes o 10:23

tak my máme takto: Jack Russel Terier, 2 belgické ovčiaky malinois, 1 belgický ovčiak Groenendael

marsmykkok
Dnes o 10:30

Tak čo si všímam tu z veľkých plemien sú rozšírení poslednú dobu hlavne belgické ovčiaky ktoré sú veľmi in poslednú dobu, potom borderky a stafordi. Naopak labradorov poslednú dobu ubudlo a nie sú tak časté plemeno a nevidno ich často. Z malých klasika york, jazvečík, maltezák a poslednú dobu celkom veľa je aj tých menších pudlov, takže aj pudel je celkom in poslednú dobu. Z toho čo píšem by som brala len staforda, borderka nie síce učenlivá-ale náročná, rovnako belgický ovčiak za mňa nič moc. York a jazvečík na mňa moc uštekaný, maltezák nepáči sa mi čisto biela farba a pudel nechcela by som sa starať o tú srsť, stačí že sa musím o svoje vlasy, celkovo ja som tím krátkosrsté plemená.

Strana
z2