Máte skúsenosť s parvovírusom u šteniatka?
Dostalo vaše šteniatko parvovírus alebo máte s tým skúsenosti u svojho psíka ?
Ked som mala 14 rokov zomrelo mi moje steniatko na parvovirozu. Bolo to strasne. Sviniar predavajuci nam povedal, ze staci ist o mesiac na ockovanie a aj odcervit o mesiac, ze je aj odcerveny. Mali sme psika 2 tyzdne a zrazu zacal zvracat krv, hned sme utekali na veterinu. Veterinarka liecila tyzden. Nic nepomohlo. Steniatko malo 3 mesiace a doktorka bola v soku, ze ma len jedno ockovanie.
Ked som mala 14 rokov zomrelo mi moje steniatko na parvovirozu. Bolo to strasne. Sviniar predavajuci nam povedal, ze staci ist o mesiac na ockovanie a aj odcervit o mesiac, ze je aj odcerveny. Mali sme psika 2 tyzdne a zrazu zacal zvracat krv, hned sme utekali na veterinu. Veterinarka liecila tyzden. Nic nepomohlo. Steniatko malo 3 mesiace a doktorka bola v soku, ze ma len jedno ockovanie.
@anonym_b4a7fd Žiadne očkovanie nezabráni tomu, aby šteniatko dostalo parvovirózu. Mala som fenku, ktorá bola do 5 mesiacov veku 3x očkovaná proti parvoviróze a 5-mesačná ju dostala aj tak. Našťastie sme to podchytili včas, okamžite dostala infúzie a nakoniec sa z toho našťastie dostala. Vtedy som pochopila, že akékoľvek očkovanie je úplne zbytočné a rozhodla som sa, že už nikdy žiadneho z našich psov nedám očkovať proti ničomu. 21 rokov vôbec neočkujeme a čuduj sa svete, za tú dobu sa u našich psíkov nevyskytla žiadna infekčná choroba. Pritom normálne chodíme von a medzi ostatných psov už malými šteniatkami. Namiesto očkovania sa snažím podporovať prirodzenú imunitu šteniatok kvalitnou stravou /žiadne granule a konzervy!/ a pohybom na čerstvom vzduchu. A hlavne sa treba vyhýbať veterinárnym ordináciám, kde chodia choré psy a práve tam sa šteniatko väčšinou nakazí. Aspoň naše šteňatá v minulosti /keď sme ešte očkovali/ vždy dostali parvovirózu práve po návšteve veterinárnej ordinácie. Takže nechodiť zbytočne na veterinu s nezmyslami, ako napr. ostrihať pazúriky, ako to niektorí robia, ale len naozaj v nutných prípadoch.

Mam s tym skusenosti z veterinarnej praxe. Na mieste je take stena mat pokial je mozno v intenzivnej starostlivosti kliniky, kde ma 24 hodinovu starostlivost, lieky, infuzie, monitoring. Parvovirus nie je sranda. Aj napriek najlepsej liecbe ma aj vysoku umrtnost.