icon

Ovesný kúpeľ pre psíka - skúsenosti a rady

jankajanka123
21. feb 2026

Zdravím ,môj psík má šupiny a červené fľaky po tele zje vhodný takýto kúpeľ z vločiek ? Môžem použiť aj z lekárne čo je pre detičky ?

wolf_
21. feb 2026

🤷‍♀️ nebolo by vhodnejšie navštíviť veterinára a riadiť sa jeho pokynmi?

jankajanka123
autor
21. feb 2026
@wolf_

🤷‍♀️ nebolo by vhodnejšie navštíviť veterinára a riadiť sa jeho pokynmi?

@wolf_ bola som , dal nám šampón ktorý je ešte horší ... Skúšam rôzne , môj psík má alergie

anonym_fc0ece
21. feb 2026

Ja som to skúšala, keď som mala ťažké ekzemy, ale nepomáhalo, trocha dráždilo…ekzém mi vyliečila homeopatia…skús nájsť homeopata, oni vedia liečiť aj zvieratá

biba_18
21. feb 2026

má potravinové alergie? tak vynechať potraviny ktoré mu to zhoršujú…
btw, moj pes nezniesol žiadne kúpele, nič, zo všetkého sa vyhádzal, kúpali sme ho v čistej vode…

colsami
21. feb 2026

Ake alergie ma psik? Robili ste testy? Aky sampon si dostala? Nazov.
(Som veterinar)

anonym_82e72a
21. feb 2026

alergie na co? zmenit jedlo .. vacsinou je to kuracina -ale nemusi byt .. musis najst pricinu a az potom sa jej zbavis.. aj ked som neni zastanca royal canin granuly ale maju dobre granule prave pre alergikov -vela ludi s nim ma dobru skusenost

majkamajusqa
21. feb 2026

Treba spravit testy na co presne je psik alergicky. Kupele ti ho nevyliecia, treba zistit presnu pricinu. Nas je alergicky na viac veci, dali sme ho otestovat, vyradili nevhodnu stravu a je mu super. Ina cesta nevedie ak chcete aby sa mu polepsilo

colsami
21. feb 2026
@anonym_82e72a

alergie na co? zmenit jedlo .. vacsinou je to kuracina -ale nemusi byt .. musis najst pricinu a az potom sa jej zbavis.. aj ked som neni zastanca royal canin granuly ale maju dobre granule prave pre alergikov -vela ludi s nim ma dobru skusenost

@anonym_82e72a RC anallergenic. Myslim ze su to jedine granule kt.su uplne zbavene alergenov, a ano v praxi s nimi mame vyborne vysledky.

Autorka preto ma zaujima ake alergie, lebo:
- Nie vzdy je kuracina problem, niekedy ani najcastejsi. Ak su to potravinove alergeny, treba s tym pracovat a pes bude relativne OK. Pozor, ist cestou eliminacnej diety je na velmi dlhe lakte.
- Ak su to vonkajsie alergeny, na to su predsa lieky, a pes bude OK. Kupel iba mierni prejavy, ale ak pes bude lieceny na konkretnu alergiu, prejavy bude mat len uplne minimalne.

Ak hladas nieco na baze ovsa, mame vyborne skusenosti v praxi so samponom Leniderm. Vygoogli si.