icon

Pes na prechádzke ťahá. Čo robiť?

viktor_1
12. júl 2026

Čo robiť ak pes na prechádzke ťahá ako divý ? Máte nejaké riešenie ? Chcem aby išiel pekne pomaly okolo mňa ..

tundra
12. júl 2026

@viktor_1 treba ho naucit,aby netahal😂

anonym_834f3d
12. júl 2026

@viktor_1 nám pomohol výcvik. Zároveň keď pes robí to čo chceš, musíš ho odmeniť. Aj keď pôjde 30 sekund pri tebe, treba pochváliť a dať pamlsky. Na youtube je milion videí

opica_skorica
12. júl 2026

@viktor_1 aka rasa? Velkost psa? Vek?

anonym_ebcd13
12. júl 2026

Ked taha, tak postoj a zastav aj psa a jemne mykni za obojok. Pokazde ked zacne tahat, zastav a stoj. Psa takato prechadzka s neustalymi zastavkami po chvili prestane bavit a mal by zacat spolupracovat, ak je z tych inteligentnejsich🤣

opica_skorica
12. júl 2026

@viktor_1 stahovaci obojok a vycvikove stredisko aspon na 3-6mesiacov.

viktor_1
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_39936f
12. júl 2026

Trening, dostatok fyzickej a mentalnej aktivity.

viktor_1
autor
12. júl 2026
@opica_skorica

@viktor_1 aka rasa? Velkost psa? Vek?

@opica_skorica jedna sa o labradora , stredne veľký , 2 roky

anonym_ebcd13
12. júl 2026
@viktor_1
Odpoveď bola zmazaná

@viktor_1 labrador je dost inteligentny pes, to ho naucis aj sama, treba trpezlivost.
Mame krizenca labradora a ovciaka, to je tak inteligentny pes, ze poslucha na slovo.

anonym_67a56b
12. júl 2026

Treba mu dať dostatok fyzického aj mentálneho vyžitia a až keď bude mať naplnené tieto potreby, treénovať chôdzu. Vidím to kúsok od nás, chudák mladý pes zavretý na záhrade, nevybúrený, nesocializovaný so psami, jasné, že ťahá, keď je šťastný jak blcha, že je mimo záhrady.

anonym_ebcd13
12. júl 2026
@anonym_67a56b

Treba mu dať dostatok fyzického aj mentálneho vyžitia a až keď bude mať naplnené tieto potreby, treénovať chôdzu. Vidím to kúsok od nás, chudák mladý pes zavretý na záhrade, nevybúrený, nesocializovaný so psami, jasné, že ťahá, keď je šťastný jak blcha, že je mimo záhrady.

@anonym_67a56b presne, to je samozrejmost ist so psom 3x denne von na prechadzku, so starsim psom staci aj 2x.

viktor_1
autor
12. júl 2026
anonym_e3320d
12. júl 2026

@viktor_1 moj je typu macacia povaha. Nespravi nic co chces. Nenaucis ho sadnut lahnut ani nech ide k tebe (to obcas posluchne ale tiez sa musi premoct). Je to krizenec a citim ze je velmi mudry prefikany a zaroven si uvedomuje co chceme ale nespravi to lebo si to tak zaumieni. Taha ako tazny kon a preto na prechadzky ideme vylucne autom na odlahle miesto kde ho mozem pustit na volno. Ludi a zvierata zboznuje takze tam sa nebojim. Nevzdialuje sa takze prechadzky su fajn. Ale neviem si predstavit ist s nim na voditku hoci je to stredny pes je to fakt ako tahat koňa. A to sme skusali vsemozne sposoby ale ked sme ho za tie roky nenaucili nic (lebo nas mal v pazi) tak sme vzdali aj toto. Kazdy psik ma svojsku povahu. Este dodam ze moj pes tahal tak az sa dusil tym obojkom kaslal ale ani za boha nepovolit. A to mal obojok co najviac volne okolo krku aj by sa vyvliekol.

marsmykkok
12. júl 2026

Záleží aj od psa, také energické, vzrušivejšie psy pre ktoré je každý očúraný stlp Disneyland nikdy stopercentne nepôjdu na nenapnutom vodítku, najmä prvé minúty prechádzky... A to mám so psami skúsenosti a viem to s nimi, ale proste je to tak. Niekedy pomôže skôr možno ak to nejde trénovať poslušnosť a chôdzu navoľno popri tebe a ignorovanie ľudí, cyklistov a tak, aby aspoň na miestach kde nie je veľká premávka sa pes mohol pustiť a neprišiel človek o ruky.

moonlight1210
12. júl 2026

Davat mu dookola pokyn “pomaly”, kym kraca popri tvojej nohe. Ak vydrzi par sekund, zastavit, pochvalit a dat drobnucky pamlsok (granulku). Kedze mu toho asi das viac, aby sa zas neprezral.
A zas pokracovat s pokynom pomaly, aby kracal popri nohe.
(Samozrejme ho mat cely cas na voditku.)

Kazdy raz, ked napriek tomu zrychli, zastat a donutit ho ostat stat pri tebe a nasledne dat pokyn “sadni”. Tak sa musi ukludnit.
Az na pokyn “pod” sa moze postavit a kracat pri tebe.
A zas ides: “pomaly”, atd.

A ak zrychli, cely proces znova. Zastat, sadnut, ostat sediet, kym sa neskludni. Potom ist dalej az na pokyn “pod”,…

Mal by ale mat uz naucene prikazy ako sadni, lahni, zostan, k nohe.

Nechodit iba rovno dopredu stale. Menit smer.
Normalne ist dvadsat metrov dopredu, potom sa otocit celom vzad a ist naspat, po desiatich krokoch sa zas otocit celom vzad, alebo zabocit vpravo, vlavo, …
Musi pochopit, ze smer urcujes ty a moze sa nahle zmenit. Takze musi byt v strehu, davat pozor na teba, co robis ty.
Ty si vodca svorky, ty rozhodnes.

Menit trasu prechadzok i trasu domov. Ziaden nauceny okruh, ktory mu je znamy a vie predvidat, a teda taha.
Aspom kym sa nenauci posluchat.

zelenykvet
12. júl 2026

@viktor_1 kukni videa Ruda Desenskeho alebo aj nasho Fera z Neposlusnych

anonym_2b333b
Včera o 09:55

@viktor_1 mojho to ucim uz dva roky a taha ako divy ja uz som rezignovala,ked potiahne on,potiahnem ho ja silnejsie,no stale si neda povedat.

anonym_2b333b
Včera o 09:57
@anonym_67a56b

@anonym_67a56b Nie je to uplne pravda aj nas sa venci kazdy den a mam ho navolno a vzdy ked idem ho vencit sprava sa ako sibnuty ako keby bol zavrety rok v pivnici.

opica_skorica
Včera o 10:49
@anonym_2b333b

@anonym_67a56b Nie je to uplne pravda aj nas sa venci kazdy den a mam ho navolno a vzdy ked idem ho vencit sprava sa ako sibnuty ako keby bol zavrety rok v pivnici.

@anonym_2b333b pravda. A stekotom musi vsetkym dat najavo, ze zase ide von. Asi aby vedeli. Vsetci psy z ulice, ze zase ma vychadzku po okolí.

anonym_67a56b
Včera o 17:15
@anonym_2b333b

@anonym_2b333b Možno plemeno, možno temperament a je rozdiel venčiť a venčiť... Takže ako sa hovorí "unavený pes, dobrý pes". 🙂

marsmykkok
Včera o 17:27
@anonym_67a56b

@anonym_2b333b Možno plemeno, možno temperament a je rozdiel venčiť a venčiť... Takže ako sa hovorí "unavený pes, dobrý pes". 🙂

@anonym_67a56b Len proste pes pred venčením unavený nie je, ja venčím 2-3 krát denne a proste prvé minúty sú ako keby ho mám rok v pivnici... A nepomôžu žiadne múdre rady a postupy a nedal by si rady žiadny výcvikár teda ak nemyslíme ako riešenie nejakú ohlávku, elektrický obojok, škrtiaci obojok a tak, ale proste aby pes išiel s normálnym obojkom a vodítkom prvé minúty popri nohe bez ťahania. Proste je to o temperamente psa.

BTW poznám aj trénerov psov ktorým ich psy nevedia chodiť pekne na vodítku a radšej ich naučili chodiť bezpečne bez vodítka... Lebo je to často reálnejšie naučiť chodiť na voľno bezpečne ako naučiť psa nebyť zvedavý na podnet, netešiť sa priveľmi ak vyjde von a tak...

anonym_67a56b
Včera o 17:31
@marsmykkok

@anonym_67a56b Len proste pes pred venčením unavený nie je, ja venčím 2-3 krát denne a proste prvé minúty sú ako keby ho mám rok v pivnici... A nepomôžu žiadne múdre rady a postupy a nedal by si rady žiadny výcvikár teda ak nemyslíme ako riešenie nejakú ohlávku, elektrický obojok, škrtiaci obojok a tak, ale proste aby pes išiel s normálnym obojkom a vodítkom prvé minúty popri nohe bez ťahania. Proste je to o temperamente psa.

BTW poznám aj trénerov psov ktorým ich psy nevedia chodiť pekne na vodítku a radšej ich naučili chodiť bezpečne bez vodítka... Lebo je to často reálnejšie naučiť chodiť na voľno bezpečne ako naučiť psa nebyť zvedavý na podnet, netešiť sa priveľmi ak vyjde von a tak...

@marsmykkok A aké je protirečenie? Aj ja mám temperamentného psa. Jednoducho v múdrej literatúre sa odporúčalo riešiť chôdzu pri nohe, až keď je pes vybehaný. Pretlak energie. To je živý tvor, nie robot.