Ako zvládnuť prechádzky so psom v letných horúčavách?
Ahojte, kedy chodievate s vašim psíkom v lete, keď už sú horúčavy von? Ja som na ID takže som s ním doma, ale neviem ešte ako si cez veľké teploty naplánujeme prechádzky. Bývam v meste, ale mám kúsok od domu aj lúky. Psík má 10 mesiacov, zlatý retriever. Teraz chodíme 4x denne, ráno vždy okolo 6.00 len vykonať potrebu, potom dlhšia prechádzka okolo 11.00, poobede tiež dlhšia prechádzka okolo 16.00, posledné venčenie na rýchlo okolo 21.30 pred spaním.
@anonym_autor snažte sa zdržovať v tieni rovnako ako s deťmi.
Pojdes s nim rano o 6 kratko a na dlhsiu o 8-9, cez obed pauza a potom podla toho ako bude u vas teplo. Ani jemu sa v tom teple nebude chciet. Ja s mojim chodim rano po 7 a vecer po 19.. este mozes skusit prilozit ruku na asfalt a ked ju tam vydrzis mat 5 sekund a nebude ta palit, tak mozete ist
je to uplne easy, proste sa zdrzujes co najviac v tieni, resp. ides skoro rano, potom zase neskoro vecer, ked uz slnko nepali. 🙂
Ahoj, vymeníš dlhé s krátkymi. Ja som chodila už o 5.00 do 6.00-6.30. potom 2 krátke (15-30 min.) a večer okolo 21.00 dlhšia. A hocikedy, keď som nemohla spať, išli sme von aj o 1-2 v noci (aj na hodinu).
Musis si davat pozor aby mu ten horuci asfalt nepopalil labky - ak su horucavy nad 35stupnov ti pekne rozpali chodniky a cesty a pes moze mat dost vazne popaleniny
V lete je to ráno a večer a dlhšie prechádzky, v tých teplách sa mu ani von nechce chodiť.
Áno, taká tá klasická zásada - skoro ráno a potom večer, ale úprimne, ja tak so psom nefungujem 🙂 Kľudne idem hocikedy, aj cez ten najväčší úpek 🙂 Ale skôr ako keby manažujem situáciu - asfalt kontrolujem chrbátom ruky, resp. chodíme tak, aby mal pes možnosť ísť vedľa po tráve, .. nejdem v tej dobe kdesi sa prechádzať po asfaltovom námestí, ale ideme sa kúpať k vode alebo na prechádzku do hustejšieho lesa kde je príjemne.. alebo ak zostávame len tu v okolí tak je to kratšia vychádzka, len vykonať potreby a napr v tieni si chvíľu niečo zatrénujeme a domov...
Zároveň sledujem prejavy psa (je aj fajn vedieť ako by sa prejavilo prehriate, atď) a zároveň rešpektujem aj to čo mi pes "hovorí", či už je to, že "oukey, je horko, ale život je skvelý" 😂 alebo je to "tu si lahnime do tieňa a daj mi piť" 🙂
Ja skrátka nie som typ človeka na "tak len skoro ráno a neskoro večer" 🙈😁
Ja chodím takmer vždy okolo potokov, riečok, zavlaž. kanálov práve kvôli tomu, aby sa pes mohol osviežiť, keďže je huňatý a nechcem nosiť tažké fľašky s vodou.
Na dlhsie prechadzky chodime rano a vecer. Cez den len rychle vencenie. Ani mne ani muzovi sa nechce tiez zbytocne po tom slnku motat. Najradsej sa odpraceme niekam do lesa, tam je prijemnejsie vsetkym.
My sme sice v dome a chodime az vecer ked uz nie je take hrozne teplo a s tym, ze vyhladavam miesta kde pes moze ist po trave a nie po asfalte. Cez den je doma, venci sa vonku v zahrade, cize nam tym odpadaju velke prechadzky a chladi sa v bazeniku.
@anonym_autor
Treba sa spýtať psíka,či mu budú stačiť kraťasy a tričko,možno nejaký iontový nápoj a preboha nezabudni šiltovku a možno aj nejakú špeciálnu UV ochranu...🙂))
Vy,psíčkari ste zvláštna kasta,niekto by povedal," jenom se neposer"...
Koli skole skolke som chodila -budem chodit normalne .
Ano je teplo ,ano pes ma vodu ,nie nezhoreli mu laby …ano ideme co najviac po tieni.
@anonym_autor
Treba sa spýtať psíka,či mu budú stačiť kraťasy a tričko,možno nejaký iontový nápoj a preboha nezabudni šiltovku a možno aj nejakú špeciálnu UV ochranu...🙂))
@anonym_5c108a "jenom se neposer" plati zjavne aj na nepsickarov
@anonym_autor chodim samozrejme ale dlho nevydrží proste po 20 minútach ma jazyk až po zem chudák a ešte ma aj srsť takisto im je horúco ako ľuďom a ešte viac kvôli tej srsti a labky ho pália na asfalte takže najlepšie ísť do lesa s nim,ale keďže žijem priamo v meste v centre nedá sa. Tak keď je tých 30 stupňov fakt len vyvenčiť na chvíľu a domov do chládku. Aj on sám vonku vyhľadáva tieň tak vždy keď nejaký vidí hneď sa tam zloží a vyvali na brucho. On sa tak schladi najrýchlejšie keď si celé brucho položí do chladnej travy
Mali sme labradora. Tiež 4 prechádzky denne. V lete si to sám upravil - na obed a poobede kratšia prechádzka, pýtal sa domov, ideálne mimo chodníkov a v tieni. Ráno a večer chcel byť vonku aj hodinu. Tak sme sa mu v tom prispôsobili. A keď sa dalo, išli sme cez deň niekam k vode, aby sa schladil. Naopak v zime preferoval tie obedné prechádzky.
@anonym_autor
@anonym_5c108a sme zvláštna kasta a vôbec nám to nevadí 😁 teda aspoň mne nie 😛
@anonym_5c108a sme zvláštna kasta a vôbec nám to nevadí 😁 teda aspoň mne nie 😛
@wolf_
Ani mne nie...
Úplne mi postačí,keď si po nich upracete hovná.
Ahoj, vymeníš dlhé s krátkymi. Ja som chodila už o 5.00 do 6.00-6.30. potom 2 krátke (15-30 min.) a večer okolo 21.00 dlhšia. A hocikedy, keď som nemohla spať, išli sme von aj o 1-2 v noci (aj na hodinu).
@anonym_bcbef5 A kedy si spala ak si na prechádzke bola aj ráno o šiestej aj večer o deviatej ešte? Lebo pekná teória za mňa že ráno skoro okolo šiestej a neskoro večer, len kedy potom spať? Ja teda ráno idem cez leto aj o 6tej na dlhšiu, ale potom o tej 22:00 večer už zaspávam, teda nepôjdem na prechádzku určite o 21:00 na hodinu... Osobne robím tak, že ráno o šiestej dlhšia a potom vybehnem ešte na dlhšiu po 10tej doobeda-samozrejme do chládku na lúku alebo do lesa a ak už veľmi praží tak len na polhodinu, najväčší úpek je poobede a večer po ôsmej ked sa ochladí trocha sa mi veru nechce... Osobne nemám rada pre toto leto, lebo rada si užívam dlhé prechádzky a cez leto to nejde.
Rano a naobed iba kratke vyvencenie natrave a prechadzka az vecer okolo 6-7. Ale my mame gauciaka, jemu sa nechce chodit von nikdy a v teple uz vobec. Vody a mlak sa boji takze ochladenie po ceste nehrozi
@anonym_5c108a a že ma neprekvapuje že "hovná" sú to čo sa úplne odveci vytiahne všade 😂 ale rozkaz šéfe 🫡😊
@wolf_
Všade?
Áno.
Oprávnene?
Áno.
Áno, taká tá klasická zásada - skoro ráno a potom večer, ale úprimne, ja tak so psom nefungujem 🙂 Kľudne idem hocikedy, aj cez ten najväčší úpek 🙂 Ale skôr ako keby manažujem situáciu - asfalt kontrolujem chrbátom ruky, resp. chodíme tak, aby mal pes možnosť ísť vedľa po tráve, .. nejdem v tej dobe kdesi sa prechádzať po asfaltovom námestí, ale ideme sa kúpať k vode alebo na prechádzku do hustejšieho lesa kde je príjemne.. alebo ak zostávame len tu v okolí tak je to kratšia vychádzka, len vykonať potreby a napr v tieni si chvíľu niečo zatrénujeme a domov...
Zároveň sledujem prejavy psa (je aj fajn vedieť ako by sa prejavilo prehriate, atď) a zároveň rešpektujem aj to čo mi pes "hovorí", či už je to, že "oukey, je horko, ale život je skvelý" 😂 alebo je to "tu si lahnime do tieňa a daj mi piť" 🙂
Ja skrátka nie som typ človeka na "tak len skoro ráno a neskoro večer" 🙈😁
@wolf_ Tiež neviem fakt čo tie čo chodia skoro ráno a neskoro večer ani nespia alebo ako. Ja presne ako ty ako sa dá, ale snažím sa skôr obe prechádzky stihnúť doobeda ak je 30plus, potom len na chvíľku, prípadne ako ty že ideme niekde 10 minút a potom ostaneme niekde pod stromom v tieni a zoberiem psovi hračku a hrá sa tam a tak, že sme síce vonka, ale nenachodíme sa toľko ako napríklad na jar.
@anonym_autor
Ďakujem za rady, tak ráno a neskôr večer dáme dlhšie prechádzky a doobeda a poobede len krátke. Takže to len vymeníme.
@anonym_bcbef5 A kedy si spala ak si na prechádzke bola aj ráno o šiestej aj večer o deviatej ešte? Lebo pekná teória za mňa že ráno skoro okolo šiestej a neskoro večer, len kedy potom spať? Ja teda ráno idem cez leto aj o 6tej na dlhšiu, ale potom o tej 22:00 večer už zaspávam, teda nepôjdem na prechádzku určite o 21:00 na hodinu... Osobne robím tak, že ráno o šiestej dlhšia a potom vybehnem ešte na dlhšiu po 10tej doobeda-samozrejme do chládku na lúku alebo do lesa a ak už veľmi praží tak len na polhodinu, najväčší úpek je poobede a večer po ôsmej ked sa ochladí trocha sa mi veru nechce... Osobne nemám rada pre toto leto, lebo rada si užívam dlhé prechádzky a cez leto to nejde.
@marsmykkok asi nemáš deti, keď tak dlho si dovolíš späť. Keď som prišla z prechádzky, urobila som desiatu, nalíčila som sa, zobudila deti, šup do školy a ja do práce. Proste som si na chvíľu nesadla. Ale akú som mala postavu. O 8-9kg menej ako teraz, keď psíka nemám.
@marsmykkok asi nemáš deti, keď tak dlho si dovolíš späť. Keď som prišla z prechádzky, urobila som desiatu, nalíčila som sa, zobudila deti, šup do školy a ja do práce. Proste som si na chvíľu nesadla. Ale akú som mala postavu. O 8-9kg menej ako teraz, keď psíka nemám.
@anonym_bcbef5 dlho spať? Ja dlho nespávam vôbec, mám práve naopak od detstva problémy so spaním, teda spánok mi nemusíš závidieť. Ale práve preto že to nemám s ním ľahké ho mám ako prioritu a snažím sa spať aspoň 7 hodín denne... A teda ak o šiestej ráno idem so psom, teda vstávam okolo 5:30 cez leto tak okolo 22:00 chcem spať s tým že nezaspím okamžite, teda v posteli potrebujem byť okolo 21:30 preto si neviem predstaviť že ako chodiť ráno skoro a neskoro večer...

tak v lete pôjdete na dlhé prechádzky skoro ráno a neskôr večer. 🙂