icon

Pes sa neustále škrábe. Kedy ísť k veterinárovi?

nina2311
Včera o 20:12

Náš pes (6 mesačné šteniatko) sa veľmi často škrábe. Blchy sme mu nikdy nenašli, ale je pravda že on má naozaj hustú srsť, v ktorej by sme ju našli asi len ťažko. Kúpeme ho pravidelne antiparazitným šampónom, aj sme aplikovali spot on pipetu, no škrábanie stále pretrváva.
Neviem, či to robí len z rozmaru alebo je za tým niečo viac. Kedy je čas ísť na veterinu? On vyšetrenia u veterinára ťažko znáša preto som s ním nechcela hneď letieť, no už to na ňom pozorujeme dlhšiu dobu a netuším z čoho to môže byť, keďže žiadne parazity ani začervenanie sme nenašli.
Má s tým niekto skúsenosť?

anonym_fc55bc
Včera o 20:30

Analne vacky, alergia, parazity ci uz vnutorne alebo vonkajsie, zacinajuca dermatitida... moze byt za tym nespocet pricin bez veterinara sa tazko pohnete. Navyse stena ma len 6 mesiacov treba ho aj v tomto smere socializovat, ma nato idealny vek.

daili
Včera o 20:30

@nina2311 môže za tým byť aj alergia. Ja by som skúsila repíčkovým odvar, nechať vychladnúť na izbovy teplotu a vo vani ho s tým obliať. Hlavne tie miesta ktoré si škrabe. Ma upokojujúci účinok na pokožku, tak isto keď si pes kúše packy. A ak neprejde, išla by som na veterinu 🙂

colsami
Včera o 21:13

Blchy rozpoznas lahko - nehladas totiz blchu ale blsi trus. Po rozhrnuti srsti vidis male cierne bodecky. To znamena, ze pes ma blchy.

Kazdopadne, ak ma pes akykolvek problem, ktory patri na veterinu, je uplne zbytocne argumentovat tym, ze "vysetrenia tazko znasa". Pes sa uplne zbytocne trapi a vy dobrovolne a vedome toto jeho trapenie predlzujete. A cim viac budete veterinu ignorovat, tym dlhsie sa potom samotny problem aj bude davat do poriadku, po spravnej diagnostike a liecbe.

Tak sup na veterinu 😉
Samozrejme, nejaku kvalitnu, kde spravia riadnu diagnostiku.

anonym_44b3f0
Včera o 22:04

Škriabe sa preto,lebo ho totálne zbytočne kúpete! Načo?? A ešte antiparazitným šampónom?! To sa nepoužíva preventívne!
Chudiatko malé 😢