Prečo môj pes odmieta jesť granule?
Mám prvý krát psa a začala odmietať jesť granule. Vyskúšala som už 3 druhy za posledný mesiac, nakoľko na tých prvých bola od 2 mesiacov tak mi napadlo že už jej nechutia. Má 8 mesiacov.
6.5 začala hárať a tieto problémy začali niekedy v apríli. Keď som jej dala granule do misky , tak sa k nej postavila a pozerala namňa a na misku ale nakoniec ich ajtak zjedla , posledné 2 dni sa stalo to , že vracala žlč , predpokladám že kvôli tomu , že mala prázdny žalúdok.
Okrem toho jej ale naozaj nič nieje , kedykoľvek idem ja jesť svoje jedlo , tak pribehne kumne a pozerá namňa či ju ponúknem. Je hravá miestami až “besná”😃 , s maškrtami alebo tyčinkami na zuby tiež nemá problém. Z ľudskej stravy ju ponúknem iba ovocím.
Máte skúsenosť ?
buď to bude haranie, zuby, alebo jej proste nechuti čo jej davaš jesť a vymýšľa. akými granulami krmiš?
a ano, zvracala žlč kvôli prázdnemu žalúdku
Moja tiež čisté granule odmietala. Vyriešila som to tak, že som jej do nich zamiešala lyžicu bieleho jogurtu, nastrúhala detskú šunku, mleté morčacie mäso, psiu konzervu... Tiež pozor na pamlsky, niekedy viac zachutia a odmietne čisté granule. Granule kupuj len kvalitné.
@anonym_autor osobne by som granulami psa alebo teda zviera kŕmila len výnimočne, resp. ako doplnok. Vždy sme kombinovali kvalitné konzervy (s čo najvyšším podielom mäsa) s uvareným mäsom.
@anonym_autor Nie som profi chovateľ, ale u nás pes má granule len ako doplnkovú stravu. Je to malý pes, preto základom sú kapsičky - našej stačí denne jedna, plus sa dotlačí tými granulami. Treba skúsiť nie suchú potravu, ak je to väčší pes, tak nejakú konzervu v šťave alebo v želé.
A áno, psi sú vyberaví, najmä ak dostávajú pamlsky. Naša si dá 3 piškóty ako predjedlo a potom zje kapsičku. Ani granule nezje ktorékoľvek a tiež nie vždy.
Granule pomiesane z trochou vyvaru a konzervy a vybavene... krmit len granulami neznesie kazde plemeno...
@anonym_autor ani sa jej nečudujem že ich nechce vieš čo je to za bordel? Prečo neskusis barf? To je lepšie pre psíka
Lebo aj pes vie, že je to nahovno
podla toho co popisujes, nasa toto robila ked mala falosnu graviditu. Smutna, jest nechcela, stale liezla do budy a vzdy si tam nieco brala... Skus pozriet ci jej neide mlieko nahodou. To sa zial stava. Netrvalo to na stastie dlho. Zial o tu sucku sme prisli.
Dalsia je nezmar a zje vsetko aj ked je jej zle a potom vracia... Oblubene su ponozky, napcha si do papule, zozerie ju a potom vsetko vracia lebo jedlo sa cez tu gucu nevie dostat... ale teda ospravedlnujem sa,toto je ina tema
No a toto presne som hovorila skúseným psickarom v mojom okolí keď som si ju vzala , že mne je čudné jej dávať len granule , že ja si neviem predstaviť cely život jesť keksiky a všetci že to je normálne že ich psi tak fungujú cely život …
Už som objednala konzervy 🤦🏻♀️
V prvom rade netreba porovnávať človeka so psom. Nie je to to isté. Ani náhodou. BARF je pre psa skvelý. Aspoň ja to považujem za tú najlepšiu možnosť ako kŕmiť psa, ALE len ak človek vie ako ho správne zostaviť. Najmä pri psovi, ktorý je ešte vo vývine je nesprávne zostavený BARF recept na budúce zdravotné problémy. Naopak za najhoršiu variantu kŕmenia považujem mix všetkého od konzerv, cez kapsičky až po granule, pamlsky, všetko. Za mňa buď kvalitné granule (a nemeniť ich len preto, že psa človek poľudští, že chudák, už x mesiacov tie isté, jedine teda keď už rotovať príchute vrámci jednej rady) alebo správne nastavený BARF. Resp. neradiť sa na laickom fóre, ale pýtať radu od odborníkov.
A áno, každému psovi sadne niečo iné. A áno, veľa psov má obdobie, že vymýšľa a ohŕňa čumák nad všetkým - čo vymýšľať potom nové a nové varianty čo mu dať do misky je začarovaný kruh. Takže tak.
Zmiesaj s konzervou. Staci trocha alebo su aj vyvary pre psy alebo vies aj doma urobit a dat zamrazit. Ja krmim psov granulami pocas vycviku, co sa zvysi dostanu do misky na konci dna a 1x denne konzerva alebo maso, doplnky podla potreby, 1-2x do tyzdna vajicko, ovocie, zelenina, obcas prihodim syr. Pamlsky dostavaju velmi vynimocne aktualne asi ani doma ziadne nemam. 😂 Co sa tyka konzervy davam ju najma kvoli doplnkom lahsie sa do nej zmiesaju. Inak psom naozaj stacia kvalitne superpremiove alebo holisticke granule. Nie su to pre ne ziadne keksiky ak kupis s obsahom aspon 50-60% masa. Uplne idealne za mna su mrazom susene tie su najvyzivnejsie.
Este doplnim tie mrazom susene granule sa nazyvaju aj suseny barf. Jedine keksiky-granule ake su tak je to vacsina ekonomickych alebo premiovych rad kde skoro ziadne maso ani nenajdes v "lepsich" 20-30%, co je za mna nic a zvysok viac-menej len obiloviny.
Ked ma priebehu mesiaca 3jo granul tak vymysla .mne veto raz vravel ,granule striedat je ako by som ja svetove kuchyne striedala .mozes mu fajne traviace problemy prihodit .
Ale k teme .nasypat granule , za 5 min nezozere ,brat.
Dat na dalsie krmenie .a nekrmit od stola.
Toto som nikdy netolerovala ,vymyslanie (psom som raz za 2-3r menila znacku granul pomalym prechodom nakolko ziadne nie su idealne)
Pri takychto problemoch sa pytam sama seba ,co by ste robili keby mal ten pes veterinarne granule??

Konzervu?