Prečo pes konzumuje svoje exkrementy? Ako to riešiť?
Dobry den mam 2 rocnu fenku labradora . A ona papá svoje hovienka je to normalne ? Prečo to robí ? Nejaké rady aby to nerobila ?
@viktor_1 je viacej dôvodov.. niekedy môžu chýbať vitamín, niekto odporúča dávať pivovarske kvasnice (existujú take priamo pre psy). A niekedy je to proste naučené správanie (proste je humusáčka a chuti jej to) vtedy môže pomôcť výcvik, ale nam sa to napríklad nepodarilo… vonku pomôže náhubok
@viktor_1 je to koprofágia. Môže byt za tým nuda, zvyk, nedostatok pozornosti, strava. Zamedziť to jedine že budeš hneď po nej upratovať, bude mať viac vychádzok vonku, tréningu.
Aj ked Ti kazdy bude hovorit ze "nieco jej chyba v strave", pravdou je, ze 99% pozierania vlastnych vykalov je len zlozvyk psa a nuda. 🙂
Moze to byt aj zdravotny problem. Ak je napr. problem s pankreasom a potrava sa spravne netravi...ale takych pripadov zas nie je vela. Casto za to moze proste nuda, alebo je pes jednoducho humusak 😅
@viktor_1 môj pes žere hovienka mojich detí keď sa vykakaju do nocnika 🙈
@anonym_b61fb1 asi nerozumiem. Dieťa sa vykadilo do nocnika a hneď som to upratala. Kedy ma pes priestor to odtiaľ vyžrať??? Ok, keby sa to stalo raz, že si hneď nestihla to upratat ale inak mi to rozum neberie. Dupľom keď už sa také nieco stalo, dala by som si na to extra pozor.
@anonym_b61fb1 asi nerozumiem. Dieťa sa vykadilo do nocnika a hneď som to upratala. Kedy ma pes priestor to odtiaľ vyžrať??? Ok, keby sa to stalo raz, že si hneď nestihla to upratat ale inak mi to rozum neberie. Dupľom keď už sa také nieco stalo, dala by som si na to extra pozor.
@anonym_4e597b dieťa sa vykadilo do nocnika zatiaľ čo matka pracovala a popritom varila, upratovala a starala sa o ešte o ďalšie dieťa a nevedela že dieťa sa vykadilo?
Rozum ti to zoberie,možno keď budeš troška viac zaneprázdnená ako si teraz neboj. Hlavne sa troška uvoľni 😅
Psy odkedy sú psami, žerú vlastne aj cudzej výkaly. Nerobte tu z toho vedu
Náš teda svoje nezožeriem,len cudzie..a aj to sa mi zdá,že už to dosť obmedzil
Toto robili moje psy v minulosti, keď som ich kŕmila granulami, pretože som nevedela, že granule sú to najhoršie, čo im môžem dať do misky. Odkedy kŕmim pestrou prirodzenou stravou, tento problém nemáme.
@anonym_4e597b dieťa sa vykadilo do nocnika zatiaľ čo matka pracovala a popritom varila, upratovala a starala sa o ešte o ďalšie dieťa a nevedela že dieťa sa vykadilo?
Rozum ti to zoberie,možno keď budeš troška viac zaneprázdnená ako si teraz neboj. Hlavne sa troška uvoľni 😅
@anonym_b61fb1 mam 2 deti s 3 ročným rozdielom a keď boli malí, bola som zaneprázdnená rovnako ako každá iná matka s malými deťmi. Ale hovno v nočníku mi teda nikdy neuniklo. Keď už som ho aj hneď nevidela, určite som ho cítila....
Fuj. A potom si dajte lízančeka, príadne tečúce slinky alebo dýchčanie s otvorenou papulou do tváre...
@anonym_b61fb1 mam 2 deti s 3 ročným rozdielom a keď boli malí, bola som zaneprázdnená rovnako ako každá iná matka s malými deťmi. Ale hovno v nočníku mi teda nikdy neuniklo. Keď už som ho aj hneď nevidela, určite som ho cítila....
@anonym_4e597b pracovala si popritom ? Ak áno, mala si pracovnu na druhom konci bytu ako nočník? Asi logicky som nenechala psa úmyselne zožrať detské hovno 🙈
@viktor_1 fuj, takého psa by som doma mať nemohla
@anonym_ba5224 dala by si 12 ročného psa do útulku? 👌🏻👏🏻
Fuj. A potom si dajte lízančeka, príadne tečúce slinky alebo dýchčanie s otvorenou papulou do tváre...
@anonym_97cfc1 ty si dávaš lizanceky so psom? Lebo my nie 😅

@viktor_1 zbierať ich po nej? 🤷🏻♀️