Prečo pes po prechádzke vyzvracia vodu?
Ahojte, chcela by som sa poradiť, či ste sa niekto stretli s podobným problémom.
Pes mi občas po prechádzke ( nie hneď) vypije naraz približne 300–500 ml vody a následne ju hneď vyvráti. Je to prakticky okamžite po napití. Potom už nezvracia, normálne žerie, má dostatok energie, nie je apatický a stolica je úplne normálna. Proste normálny pes. Nestáva sa to po každej prechádzke, iba občas.
Stretli ste sa s tým niekto? Myslíte, že môže byť problém len v tom, že vypije príliš veľa vody príliš rýchlo, alebo by ste to už riešili s veterinárom?
Prípadne, ako to riešite vy, dávate po prechádzke vodu postupne v menších množstvách?
Budem rada za skúsenosti a rady
Pije prilis rychlo a vela. Daj mu pristup len k troske vody po prechadzke, ked sa nevie kontrolovat musis zakrocit. Po nejakych 5 minutach mu zas trosku dolej. Cez den nech ma normalne pristup k vode ale po prechadzke to treba obmedzit, ked zvracia. Toto je celkom bezny problem so psami
To je aky velky pes? Pol litra moze byt pre 10kiloveho dost, pre 70kg nic. Ak by som kazdopadne vedela, ze ju zvykne vyvratit, nedovolila by som hned po prechadzke take narazove pitie. Dostal by vodu na pridel primerane mnozstvo ktore je prenho ok, a potom zas po chvili nech ma vodu k dispozicii. Ale nie naraz, nie hned, a problem vyrieseny.
@anonym_autor Ber mu vodu aj von. Nech nie je pp prechadzke az tak velmi smadny a naraz nech nepije tolko naraz.
Aj náš to robil keď bol menší . Vždy sme mali na dlhšej prechádzke so sebou vodu ale nejak ho nezaujímala a potom sa doma nevedel dopiť. Ani nie že vypil naraz veľa, ale rýchlo. Dávali sme mu potom vodu tak po troche a s prestávkami. Prešlo to, a naučil sa piť aj na prechádzkach/turistike.
Nehara niekde v okoli fenka?
@anonym_ac4e9f tak to netuším, žijeme v meste takže možné to je
To je aky velky pes? Pol litra moze byt pre 10kiloveho dost, pre 70kg nic. Ak by som kazdopadne vedela, ze ju zvykne vyvratit, nedovolila by som hned po prechadzke take narazove pitie. Dostal by vodu na pridel primerane mnozstvo ktore je prenho ok, a potom zas po chvili nech ma vodu k dispozicii. Ale nie naraz, nie hned, a problem vyrieseny.
@colsami 30 kg
@anonym_autor Ber mu vodu aj von. Nech nie je pp prechadzke az tak velmi smadny a naraz nech nepije tolko naraz.
@anonym_34b738 vonku piť nechce
Ja mam preto misky s mensim mnozstvom vody 200-250 a pravidelne dolievam. Z prechadzky vzdy vypije celu, potom pockam par minut a az nasledne dolejem. + po prechadzke dostava krmivo takze aj to ma mierne zaliate a niekedy staci voda z krmiva a masa (dostava barf alebo kvalitnu konzervu). Mam 22kg a ani raz nevyzvracala takto vodu ale kebyze jej necham v miske pol litra urcite aj ten cely vypije na ex.
@anonym_autor Raz sa to stalo môjmu...vypil veľa vody rýchlo..Mohlo by pomôcť dávať mu trošku vody aj počas prechádzky, nedojde potom totálne smädný s chuťou vypiť celé jazero🙂🙂 A aj doma potom po troške, pomaly...Ak by bol nejaký väčší problém, nepomáhalo by to, nebála by som sa aspoň spýtať vet. , či to môže mať aj iný dôvod, zdravotný, ale podľa toho, čo píšeš, tak ide iba o veľa vody naraz.😊

Nehara niekde v okoli fenka?