icon

Pridanie pečene a sŕdc do psieho krmiva. Je to vhodné?

30. apr 2026

Ahoj. Rozmýšľali sme či by bolo vhodné pridať ako 3. Kŕmnu dávku dospelému psovi srdcia a pečienky. Normálne ma a granule s lososovým olejom. Myslite že je to ok? Pripadne ich uvariť alebo za surova? Samotné alebo k nim nejakú prílohu ?

zojazoja
30. apr 2026

@anonym_autor ja zásadne nemiesam mäso s granulami. Takisto nehrozi u nas ziadne miešanie napríklad konzerva s granulami. Naco? Mäso podavame len v surovom stave ale len ako maskrtu sem tam. Ale z Vnútornosti maju napríklad moji psy hnačku. Treba si to odsledovat.

anonym_4c125b
30. apr 2026

srdcia ano, ale pečienky opatrne. Je tam prilis vela vitaminu A, len v malom mnozstve ked tak a raz za tyzden. Inak by som nedavala vobec

anonym_041839
30. apr 2026

Dávam úplne bežne, surové. Zalezi od psa. Náš pes kľudne zožerie surové srdcia a pecienky s granulami. No problem

colsami
30. apr 2026

Otazka znie: naco chces miesat psovi zradlo? Aby si o par tyzdnov nepisala ze psik odmieta granule 🙂 takze ak beries alternativu ze budes zvysok zivota psovi varit, mozes to skusit.

autor
30. apr 2026
@colsami

Otazka znie: naco chces miesat psovi zradlo? Aby si o par tyzdnov nepisala ze psik odmieta granule 🙂 takze ak beries alternativu ze budes zvysok zivota psovi varit, mozes to skusit.

@colsami variť nechcem. Chcela som mu len dať niečo nové.

vero13
30. apr 2026

Za mna to tiež nieje dobrý nápad, ja teda dávam psovi len surové maso, ale napr. pečienky mi surové nezje, ale tak ja dávam také pomleté mixy, kde sú zakomponované bez toto, aby ich vynechala.

marci9
30. apr 2026

Vnútornosti áno, pretože sú cenným zdrojom vitamínov, ktoré v svalovine chýbajú, ale len v malom množstve, lebo preháňajú. Ja mojim psom varím a vždy dávam aj kuracie pečienky a srdcia, ale naozaj len malé množstvo /na 3-litový hrniec 2-3 pečienky a 5 sŕdc/.

anonym_a73820
30. apr 2026

ja cas od casu pridavam ku granuliam surove srdcia, pecienky som neskusala. Nema s nimi ziaden problem. Druhu fenu mam uz 7rokov na ½granule, ½barf a granule nikdy neodmietla. Srdcia su svalovina tak tych by som sa nebala pridat, pecienky su vnutornosti s nimi velmi opatrne aby nemal hnacku.

curlie
Včera o 09:06

@anonym_autor pozor na ten lososový olej, veterinárka nás upozorňovala, že keď sa používa každý deň, hrozí stukovatenie pečene...Skús sa na to opýtať 😊 inak tiež dávam srdcia a niekedy pečienky, ale ja im varím