icon

Skúsenosti s tehotenstvom a pôrodom chow chow

anonym123455
25. feb 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať. Mám fenku chow chow, je to člen našej rodiny a je prvýkrát gravidná. Majiteľka, od ktorej som ju kúpila, mi písala, že keď bude rodiť, mala by byť v izbe, pretože šteniatka by mohli uhynúť. Má rodiť v polovici marca a ak by rodila vo voliére, mohli by uhynúť od chladu. Odporučila mi, aby som ju zobrala do izby a dala do pôrodného boxu.Chcem sa spýtať, máte s tým niekto skúsenosti? Alebo čo by ste mi poradili? Je to náš miláčik a chcem, aby všetko prebehlo v poriadku, ale predsa len ide o veľké plemeno, takže ju zobrať dovnútra je pre mňa dilema. Budem vďačná za každú radu.

anonym_ff284e
25. feb 2026

nemas garaz alebo neaku tichu miestnost kde bude mat klud ... tym ze je predpokladam celorocne vonku jej ani doma nebude uplne prijemne plus jej tam bude extra teplo ... letna kuchynka garaz alebo pivnica ak ma vchod z vonku aby mala aj moznost vybehu ...

anonym_8d205f
25. feb 2026

Tu mas vyborne navody a aj videa aj rady k porodu a celemu odchovu: https://svetpsov.sk/chovatelstvo/chovatelstvo-3/
Mne to velmi pomohlo.

A ano novorodene stenata maju byt v teplote az ku 30st, v chladnom Ti uhynu. Je normalne, ze suka je vtedy v teple s nimi, aj ked je vonkajsia a nezvyknuta.

anonym123455
autor
25. feb 2026
@anonym_8d205f

Tu mas vyborne navody a aj videa aj rady k porodu a celemu odchovu: https://svetpsov.sk/chovatelstvo/chovatelstvo-3/
Mne to velmi pomohlo.

A ano novorodene stenata maju byt v teplote az ku 30st, v chladnom Ti uhynu. Je normalne, ze suka je vtedy v teple s nimi, aj ked je vonkajsia a nezvyknuta.

@anonym_8d205f Áno, presne to som čítala, že musia byť dnu, aby bolo teplo. Keďže v marci je ešte zima, nechcem ju nechať von. Objednala som jej veľký pôrodný box 180 × 150 cm a plánujem ju dať do izby. Budem s ňou chodiť von na venčenie. Ona sa nevyciká ani vo voliére, iba na trávu, takže by nemala mať problém. Pýtam sa preto, či niekto nemá skúsenosť a vedel by poradiť, čo a ako. Za každu radu budem vďačna.

anonym_8d205f
25. feb 2026
@anonym123455

@anonym_8d205f Áno, presne to som čítala, že musia byť dnu, aby bolo teplo. Keďže v marci je ešte zima, nechcem ju nechať von. Objednala som jej veľký pôrodný box 180 × 150 cm a plánujem ju dať do izby. Budem s ňou chodiť von na venčenie. Ona sa nevyciká ani vo voliére, iba na trávu, takže by nemala mať problém. Pýtam sa preto, či niekto nemá skúsenosť a vedel by poradiť, čo a ako. Za každu radu budem vďačna.

@anonym123455 ten box mas velmi velky, na prve dni, tyzden, az az. Tak hlavne si o tom co najviac nastudovat, lebp inak Ti budu zbytocne steniatka hynut a budes sa trapit, ako to byva ked ludia o tom nemaju ani ponatia. Ked tak si pozri tie videa, je tam vsetko od zakladov vysvetlene polopate aj ukazane. A vela vsade citaj. A rad sa so svojim chovatelom.

anonym123455
autor
25. feb 2026
@anonym_8d205f

@anonym123455 ten box mas velmi velky, na prve dni, tyzden, az az. Tak hlavne si o tom co najviac nastudovat, lebp inak Ti budu zbytocne steniatka hynut a budes sa trapit, ako to byva ked ludia o tom nemaju ani ponatia. Ked tak si pozri tie videa, je tam vsetko od zakladov vysvetlene polopate aj ukazane. A vela vsade citaj. A rad sa so svojim chovatelom.

@anonym_8d205f Do kotolne by som ju dala, ale tam je zima a máme tam strašne veľa vecí, takže je to ťažké. Pivnicu nemáme. Ale asi skôr do tej izby

anonym_ab5113
25. feb 2026

Rodiť by mala v interiéri. Polovica marca je stále chladné obdobie a novonarodené šteniatka si prvé 2–3t nevedia samé regulovať telesnú teplotu. Priprav pôrodný box v miestnosti, s teplotou aspoň 22–24 C. Ideálne ak budeš mať pre istotu pripravený nejaký lokálny zdroj tepla. Fenka si musí vedieť vybrať, kde si ľahne. Box by mal byť dostatočne veľký, aby sa mohla natiahnuť, podklad by mohol byť savý a vymeniteľný. Pri prvom vrhu maj veterinára predkomunikovaného vopred, pre prípad potreby.