STVR Neposlušní: Bojové psy bez kontroly: Je to časovaná bomba?
Naco si ludia beru takeho psa ,bojoveho ked ho nevedia zvladnut a volaju si pomoc dokonca? Ved to je casovana bomba.Tej divozienke plysaka,nie take teľa.
@anonym_autor tak si predstav, že sme si brali z útulku psa ktorý bol pred tým už už bol niekým adoptovaný a neskôr vratený. Mal kopec zlozvykov, a to bol ten menší problém.
Dnes o 2,5 neskôr je to rodinný maznáčik.
A vieš prečo tiež som využila pomoc skúseného cvičitela.
Čo je na tom zle požiadať o pomoc?
Žiadne bojové plemeno psa neexistuje.
Netuším o akej divožienke píšeš. To má byť hádanka, krížovka bez nápovedy ?
@anonym_autor tak si predstav, že sme si brali z útulku psa ktorý bol pred tým už už bol niekým adoptovaný a neskôr vratený. Mal kopec zlozvykov, a to bol ten menší problém.
Dnes o 2,5 neskôr je to rodinný maznáčik.
A vieš prečo tiež som využila pomoc skúseného cvičitela.
Čo je na tom zle požiadať o pomoc?
@anonym_f28803 wau, klobúk dolu pred vami ❤️
dievčatá, píše o tv relácii psoch, kde chodí odborník ku problémovým psom 😏 (alebo majiteľom)
dievčatá, píše o tv relácii psoch, kde chodí odborník ku problémovým psom 😏 (alebo majiteľom)
@biba_18 ok, nepočula som o tom....
...ale ak niektora žena nezvládla a požiada o pomoc tak už spravila krok smerom k lepšiemu
U nás na dedine sa bežne objavý vyhodený pes.
Majiteľka ho nevyhodila, nedala zabiť, nevyviazala v lese.
Ešte raz čo je na tom zle požiadať o pomoc či už bude baba v telke či nie
@biba_18 ok, nepočula som o tom....
...ale ak niektora žena nezvládla a požiada o pomoc tak už spravila krok smerom k lepšiemu
U nás na dedine sa bežne objavý vyhodený pes.
Majiteľka ho nevyhodila, nedala zabiť, nevyviazala v lese.
Ešte raz čo je na tom zle požiadať o pomoc či už bude baba v telke či nie
@anonym_f28803 ešte raz - ja neviem, spýtaj sa autorky 🤷♀️
@maca1984 pisem o dnesnej casti,Bojova tasa a zena styl z lesa,esteze na toho muza sa dalo pozerat,ten bol fesak.
@biba_18 o tejto relácii som len počula, nikdy som to nevidela.
A čo ma byť na tom zlé ? Veď keď potrebujú pomoc, a existuje pomoc, zavolali pomoc.
Či nechápem zas ja ?
@maca1984 problem je ten ze si zaobstaraju bojove plemeno a nevedia s nim robit,pes ohrozuje kazdeho a vyslovene napada.Dokonca im ani v relacii nepomohli,cize taky pes nepatri do ruk amaterom ako ta divozena s tym pohladnym muzom.
@maca1984 pisem o dnesnej casti,Bojova tasa a zena styl z lesa,esteze na toho muza sa dalo pozerat,ten bol fesak.
@anonym_autor čo je bojova tasa ?
Kristepane , nauč sa písať. Ešte raz- bojové plemeno neexistuje.
A trápi ťa čo ? Ten pes, alebo ten pohľadný muž ? A vieš čo ? Ani ma to radšej nezaujíma.
@anonym_autor teba ten fesak tak ocaril, ze nie si schopna napisat jednu suvislu vetu, ktora by mala aj zmysel?
@anonym_autor
Svajciarsko o tom nediskutuje ako debilny psickary na Slovensku na taketo psy je povinna poistka (Haftpflichtversicherung)
Mŕtvi pes dobrý pes . A všetkých psíčkarov pokutovať alebo zhabať majetok a ich psov utratiť bez milostí.
@anonym_autor čo je bojova tasa ?
Kristepane , nauč sa písať. Ešte raz- bojové plemeno neexistuje.
A trápi ťa čo ? Ten pes, alebo ten pohľadný muž ? A vieš čo ? Ani ma to radšej nezaujíma.
@maca1984 Během setkání s jinými psy dává americký pitbulteriér najevo svou nadřazenost vůči ostatním, kterou má však geneticky zakódovanou, vzhledem k jeho minulosti. Proto není vhodným plemenem pro začínající kynology a potřebuje nad sebou zkušenou a pevnou ruku.
ved si vygooogli a dozvies sa viacej o tejto bojovej rase.Jasne sa pise,nepatri do ruk neskusenym,
Konečne, nech sa začne s tým niečo robiť
Lebo agresívne zvery nepatria medzi ľudí,deti a na ulicu
Nonsens
Tak ale tu na mk si uz par zien vyberalo medzi dvoma plemenami dost komplikovanych psov a vyberali asi takym stylom, lebo sa im paci a hodi sa k nabytku na terase, nie podla toho ci vie toho psa vychovat a ci ma nan cas
@anonym_autor
Svajciarsko o tom nediskutuje ako debilny psickary na Slovensku na taketo psy je povinna poistka (Haftpflichtversicherung)
@anonym_autor neviem, preco si nazvala majitelov psov"Debilni psickari",ale pises polopravdy.Vo Švajciarsku je Haftpflicht,pre psov v niektorych kantonoch povinne,väcsinou vsak zahrna poistenie, pre spôsobenie skody psom,zakladne poistenie,ktore je zo zakona povinne,pre vsetkych.Napr. v Zurichu je drzanie tychto plemien zakazane.
Mŕtvi pes dobrý pes . A všetkých psíčkarov pokutovať alebo zhabať majetok a ich psov utratiť bez milostí.
@anonym_6d746d ty mas co za poruchu? Okrem toho, ze nevies, kde sa pise "i" a kde "y" , si aj citovo tupa.
@maca1984 Během setkání s jinými psy dává americký pitbulteriér najevo svou nadřazenost vůči ostatním, kterou má však geneticky zakódovanou, vzhledem k jeho minulosti. Proto není vhodným plemenem pro začínající kynology a potřebuje nad sebou zkušenou a pevnou ruku.
ved si vygooogli a dozvies sa viacej o tejto bojovej rase.Jasne sa pise,nepatri do ruk neskusenym,
@anonym_autor nemusíš mi tieto žvásty písať, už len " kvúli jeho minulosti "
Stafbulov majú svokrovci, x rokov.
Nikdy nikoho nenapadli, ani jeden z nich. Neboli k útokom vedení.
A keď sa naučíš písať súvislé vety, môžme potom skúsiť diskusiu .
tomu človeku, ktorý sa dáva do ulohy znalca prosv, myslím Ferka, by som nezverila ani plyšáka, nie to ešte ozajstného psa s nejakým problémom. Ja sa čudujem, že to ešte vysielajú.
Čos a týka "bojových" plemien, som zástancom: každý pes je zvládnuteľný a môže by ť maznáčik, len vždy potrebuje niekoho, kto ho to naučí a byť socializovaný.
@maca1984 Dovolím si nesúhlasiť. Ľudia zámerne trápili generácie bojových psov, vystavovali ich zlým podmienkam, aby sa stali agresívnejšie než iné. Každý živočích sa prispôsobí prostrediu, v ktorom žije, a tak sa z obyčajných psov stali bojové.
Dievčatá, aj ste reálne pozerali túto časť? Pretože mne z toho vychádza, že pes má 8rokov, a problémy sú len posledné 2 roky. Odkedy sa odsťahovala od majiteľky spolubývajúca, vtedy sa v psovi niečo zlomilo a je agresívny. Nepriamo tam bolo naznačované, že ho zbila/ublížila mu rukami...Pes je navyše úplne hluchý, takže komunikácia je výrazne sťažená.
@anonym_6d746d Radšej mohli utratiť teba, primitiv / ka
Relaciu som nevidela a sama mam psika ale suhlasim s tym, ze urcite plemena (ano, myslim tym tie, ktore ludia povazuju za bojove), by nemali byt volne dostupne k predaju, alebo by mal byt povinny ich profesionalny zakladny vycvik a socializacia.
Akurat par dni dozadu mna a mojho psa skoro napadol stafford. Jedno z tych v sucasnosti oblubenych plemien. Bol raky agresivny, ze majitelku dokonca povalil na zem a ja som len lutovala, ze nemam pri sebe slzak. Nastastie siel okolo akysi muz a stihol jej vziat voditko, lebo ona zo zeme by ho dlho neudrzala. Pani bola v dochodku a kedze toho psa vidavam casto (susedny panelak) a agresivny je uplne zakazdym, bolo jasne, ze ho nezvlada. Kedze ho obcas chodi vencit aj jej dospely syn a pani sa aj vyjadruje na adresu toho psa velmi nepekne, predpokadam, ze je to jeden z klasickych pripadov "mame psa u rodicov" - kedy clovek odlozi svojho psa k dochodcovi, ktory proste nema na to, aby sa onho staral a cvicil ho, max. ho tak nakrmi a vyvenci.
@anonym_autor ja len teda, ked uz sa riesia "bojove" plemena, tie psy boli vyuzivane na boj s inym psom, potom ich majitel bez anestezy pozasival, kedy majitela kusol skonci mrtvi v jarku. skor by sme sa teda mali zamerat na sluzobne a strazne psy, co v "praci" bezne chytaju a utocia na ludi ako napr nemecky ovciak a podobne. s tym ale nikto problem nema, lebo je v kazdom druhom dome. tym nechcem povedat, ze tych psov mame zakazovat. mala som vlciaka a bol to ten najuzasnejsi pes. len som chcela povedat, ze kazdy pes, ktory je nevychovany, je problem. "bojove" plemena praveze boli skor vedene k absolutnej lojalite k svojmu majitelovi a nulovej agresii k cloveku. a k relacii, aj to je osveta, ze nie kazde plemeno je pre kazdeho a nema sa vyberat podla mody, vyzoru a pod. a teda ked uz sa stalo, tak je fajn, ze sa to aspon snazia riesit
@maca1984
Daktore krajiny ich zakazali bez diskusie len na Slovensku su ako obvikle najmudrejsi
@maca1984 Mala som aj osobne skusenost,majitel pirbulky, nebojte sa ona nikomu neublizi,to mal tak do roka,s nou sa hrava aj postarka a taketo dristy,vzdy som apelovala,ok ale radsej si psa zavrite ked mam k vam prist.2 x sa stalo, ze sa ohlasim (vtedy pes mal byt zavrety v izbe) a otvorim branku a ten mily bojovy psik sa na mna rozbehol,no nebolo mi vsetko jedno.Do kolegyne tak 2 x zahryzol,nastastie mala velku kabelu do ktorej zahryzol ked sa nou branila,bola duchom pritomna.Takze mozes si bojove psiky obhajovat kolko chces ,ale nepatria do ruk kade komu.A ten z tej relacie bol naozaj nebezpecny,ta divoziena ani nevedela ako ho prevychovat.Okrem toho vyzorovo tieto psy su skarede,podobaju sa skor na osipane ako vlka.

A tebe menej alkoholu, asi.