icon

Tíšite psa, keď breše na ľudí?

20. júl 2026

Zaujíma ma, ako to máte so psom na záhrade.
Noví susedia majú psa a keď sme vonku, skoro vždy na nás začne brechať. Niekedy len chvíľu, inokedy dosť dlho. Susedia sú pri tom doma alebo na terase, ale väčšinou ho neokríknu, nezavolajú k sebe, proste to nechajú tak.
Neviem, či som zvyknutá inak, ale ja som mala pocit, že keď pes breše na ľudí pri plote, majiteľ ho aspoň skúsi utíšiť. Nie že musí byť ticho ako socha, jasné, pes šteká. Len ma prekvapuje, že to vôbec neriešia.
Tada ma zaujíma, tíšite psa v takej situácii, alebo to beriete tak, že na záhrade má právo štekať? Ďakujem za normálne komentáre.

moze
20. júl 2026

Jasne, ze ho tisim. Je to neprijemne pre nas a aj pre susedov, ked steka prilis.

biba_18
20. júl 2026

absolutne som ho netíšila. lebo si nedovolil brechať. ak brechol, som ho okríkla a už nepípol…

autor
20. júl 2026
@moze

Jasne, ze ho tisim. Je to neprijemne pre nas a aj pre susedov, ked steka prilis.

@moze Nemáme psíka, nemali sme - tak neviem, čo je normálne a čo nie. Mne to príde divné, ako keby ho vôbec nevychovávali. Nemajú deti, tak možno je to nejaká náhrada a dovolia mu všetko :-/

autor
20. júl 2026
@biba_18

absolutne som ho netíšila. lebo si nedovolil brechať. ak brechol, som ho okríkla a už nepípol…

@biba_18 Mne napr. nevadí, ak zabreše občas, je to pes. Ale ak pol hodinu breše vkuse, keď ma vidí na záhrade. Dnes ráno mu hudzali pískaciu hračku, o pol 7mej a on ju asi aportoval a brechal :-/

anonym_e44d91
Odpoveď bola odstránená
autor
20. júl 2026
@anonym_e44d91
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_e44d91 Prepáč, toto by som nikdy nespravila - pes nemôže za to, že nemá dobrých majiteľov.

anonym_63affd
20. júl 2026

@anonym_autor kup im protistekajuci obojok,liezlo by mi to na nervy mat ustekaneho psa za plotom,to aby si ani na tersu nevysla lebo ta bude nejaky debil rusit.

colsami
20. júl 2026

Ano, tisim. Mam psy, ktore stekaju len malokedy a poznaju povel "ticho". Ak navyse stekaju na ludi z nasho bezneho okolia (sused, susedov pes, atd) hned si mojho skorigujem. Ak by isla okolo parta podozrivych ludi alebo divny clovek ci cudzi ludia pomimo nasej stvrte atd, psa nebudem tisit.
Ale ano, ja osobne sa snazim aby psy nestekali kym vyslovene nemusia. Za mna argument "pes je pes, na to aby stekal" je uplne scesty.

wolf_
20. júl 2026

Môj názor ako psíčkara - každý zodpovedný psíčkar, ktorý si uvedomuje, že to, že má psa neznamená, že má právo ním obťažovať druhých sa snaží svojho psa vychovávať - kam spadá aj to, aby bezdôvodne neštekal (to, že je sused vonku ani to, že niekto ide nevinne len tak okolo NIE JE dôvod). No... A potom sú takí, ktorí budú dávať hlášky ako "pes šteká, keby bol kohút tak kikiríka" "však stráži" "to sa nedá naučiť" "to je dedina, čo čakáš?" atď atď... Žiaľ v tej druhej skupine je veľmi veľa ľudí 😑

esther100
20. júl 2026

Ja netíším,lebo nešteká veľa,ale nemáme ani susedov,keby stekala po susedov ,tak ju asi okriknem,aj nám by to liezli na nervy

hviezdicka002
20. júl 2026

Ja tiež keď ho okriknem keď príliš breše. Aj v noci o 3 to zobudí mňa tak musí aj susedov. Skriknem a prestane no občas sa stane že ešte pošteká ale porom zas okriknem a je kľud. Ale aj tu sú taký čo nechajú stekať

mamaaja82
20. júl 2026

Mam velkeho pokojneho psa,zbytocne nebrese, ohlasi lisku,jezka vo dvore,ked brese viem,ze sa nieco deje.Susedov oproti ide zozrat plot ide nam uz v ulici vsetkym na nervy.To,ze je to pes neznamena,ze ma brechat ako pridrbany.Ale dnes je moderne mat psa a kaslat vychovu.

anonym_94e7c0
20. júl 2026

Netisim ani som nikdy netisila (ked robil co nema, dala som zakazovy povel a tym nastavovala hranice, co moze a co nie) je to zviera tak vychovavam ho a trenujem. Ma jednoducho jasne nastavene hranice vdaka ktorym bez povelu nezabrese.

miriamzba
20. júl 2026

Mám maltezaka, štěká fakt rád. Samozrejme že ho tiším, veď by všetkým naokolo uši upadli. Ak si ide svoje, beriem ho preč.

euka210
20. júl 2026

@anonym_autor keby som bola vonku, tak mne samej by vadilo, ze tam steka.
Nas je miesto zvonceka...zacne brechat skor ako niekto stihne zazvonit😃
Ked niekto pride a brese, tak stale ho okrikneme.
Susedove niekedy bresu, niekedy nic a niekedy ich tisia, ved aj im to vadi.

tilly
20. júl 2026

Na susedov nesmie stekat. Pozná ich. Vie, že nie sú hrozba.
Aj keď sme sa sem my presťahovali, susedia mali veľkého vlčiaka, sused nás "zoznámil", pes si nás ocuchal a potom už na nás nereagoval.

Keby náhodou vrieskal na susedov, jasne, okriknem, zavolám k sebe.

zuzanka.zuzu
20. júl 2026

zarev "ticho" a buď prestane alebo sa susedia naserú a snáď to aj začnú riešiť 🤷😀

anonym_0966f5
20. júl 2026
@anonym_e44d91
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_e44d91 toto nemôžeš myslieť vážne 😡

anonym_a70c96
21. júl 2026

@anonym_autor susedia mali dvoch ustekanych psov, netisili vobec. Ked niekto okolo vysiel z domu stekali nonstop kym bol v zahrade. Kupila som protistekaci domcek, do cca 10dni bol pokoj.

anonym_63affd
21. júl 2026
@anonym_a70c96

@anonym_autor susedia mali dvoch ustekanych psov, netisili vobec. Ked niekto okolo vysiel z domu stekali nonstop kym bol v zahrade. Kupila som protistekaci domcek, do cca 10dni bol pokoj.

@anonym_a70c96 kde si to kupila a aky?Aj ja by sim to ale pre nasho,nas tiez na kazdu simarinu musi stekat,tisenie nepomaha.A lezie to hlvne mne na nervy.

anonym_a70c96
21. júl 2026
@anonym_63affd

@anonym_a70c96 kde si to kupila a aky?Aj ja by sim to ale pre nasho,nas tiez na kazdu simarinu musi stekat,tisenie nepomaha.A lezie to hlvne mne na nervy.

@anonym_63affd protistekacia budka sa to vola, hned v googli prva co vyskoci, taka kremova s hnedou strechou

anonym_554f7d
21. júl 2026

My máme psíka v byte, väčšinou nešteká, iba v nedeľu trošku pohundre, keď umýva upratovačka chodbu, ale aj to len tak, aby sa nepovedalo. No aj vtedy dostane vyhubované. Takže odpoveď na tvoju otázku je áno, mali by svojho psa ktorý breše, susedia utíšiť. Je tu však ďalšia otázka- ako to chceš docieliť? Keď im niečo povieš, mám taký pocit, že to budú mať ešte viac ma háku a zazerať. Ďalšia možnosť- nakloniť si psa na svoju stranu. Poznám chlapíka čo mal dobermana a to je naozaj hlasisko ako hrom keď to začne brechať, sused mu začal dávať kadejaké zvyšky z obedov vez plot, keď ho majiteľ nevidel.. a tak sa skamarátili, že pes už vôbec po nejakom čase nebrechal na neho, tešil sa, že niečo dobré dostane 😂.

anonym_cb9166
21. júl 2026

@anonym_autor nič mu nepovedali, tiež mi to išlo na nervy tak som ho začala oblievať vodou. Už nešteká 😀

akvi
21. júl 2026

Jasne, ze psa hned facifikujem, ak steka pri plote. Neznasam to sama. Nasi susedia si tiez teraz zaobstarali psa a kaslu na neho, on steka ako besny pri plote a nenormalne ma tym rozculuje. Pritom by fakt stacilo sa intenzivne mu povenovat, ja ked som v zahrade a zacne stekat, tak ho "cvicim" a cuduj sa svete, pes poslucha mna, cudziu osobu.. On chce proste pozornost a je cely rad, ked dostane prikaz. Ale teda, neskusotcne ma vytacaju majitelia takychto psov, co ich nechaju bezprizorne brechat hodiny a hodiny..

anonym_63affd
21. júl 2026
@akvi

Jasne, ze psa hned facifikujem, ak steka pri plote. Neznasam to sama. Nasi susedia si tiez teraz zaobstarali psa a kaslu na neho, on steka ako besny pri plote a nenormalne ma tym rozculuje. Pritom by fakt stacilo sa intenzivne mu povenovat, ja ked som v zahrade a zacne stekat, tak ho "cvicim" a cuduj sa svete, pes poslucha mna, cudziu osobu.. On chce proste pozornost a je cely rad, ked dostane prikaz. Ale teda, neskusotcne ma vytacaju majitelia takychto psov, co ich nechaju bezprizorne brechat hodiny a hodiny..

@akvi A tak zasa psiska su take ustekane a nevrle zvierata,ako mala som mala o nich skreslenu predstavu,teraz to vidim ako po sebe vrcia,prsite niekedy by sa najradsej asi aj medzi sebou pozabijali.