icon

Výchova dobermana

10. mar 2026

Ahojte aká ja výchova dobermana? Líši sa v niečom od iným plemien napr so stafordom. Premýšľame o jeho kúpe.

silvusias
10. mar 2026

To ste si vybrali nádherné plemeno, môj sen, len sa bojím, že by som ho nezvládla.

elistek13
10. mar 2026

doberman je super pes, ale treba povedat, ze to nie je uplne plemeno pre kazdeho. je velmi inteligentny, rychlo sa uci, ale zaroven je dost citlivy a potrebuje doslednu vychovu. oproti stafordovi je podla mna vacsi rozdiel hlavne v povahe. staford je o dost tvrdohlavejsi, ide si proste svoje.

tilly
10. mar 2026

Dobermana, rotweilera, nemeckého ovčiaka vycvičíš ľahšie, ako staforda a Bull plemená. Ako tu bolo vyššie, tieto plemená majú viac svoju hlavu.
Ale aj doberman a spol potrebujú pevnú ruku, prácu a výcvik a teda samozrejme lásku, inak je to pruser

patka_673
10. mar 2026

no jednoznacne to nie su plemena pre kazdeho, to je fakt. 🙈 to si treba velmi dobre premysliet.

kiki68
10. mar 2026

Ved to sa dobre cvici, cize tam staci byt psychicky v pohode, nevrestat na psa, byt dosledny. Pes je vzdy odrazom majitela a domacnosti. Cize aka si a ako zijes, taky bude aj ten pes. Hlavne z neho netreba robit strasiaka , je to pes a je ti spolocnik.

nataliaba
11. mar 2026

@anonym_autor my sme mali fenkú čiernu a psa hnedého super plemeno teraz mame už druhú fenkú stafordku tiež super plemeno vôbec nie sú bojové všetko záleží od výchovy a vzbudzujú rešpekt akurát z dobermanmi ísť na prechádzku je náročné lebo strašne ťahajú a to mali ostnatý obojok ale ináč v pohode.