10 ročný syn nechce spať u kamaráta
Ahoj mamicky,Prosim poradte mi,popripade napiste skusenosti.Moj problem je,ze mam 10rocneho syna.Od malicka je na mna strasne naviazany,pretoze som s nim bola stale sama.Ale roky pribudaju a on ma uz 10rokov a vela kamaratov.Vsetci k nam chodia spat,ale on kolkokrat sa k niekomu vybral,stale sme pre neho museli ist.Bolo to v poriadku,kym bol maly,ale teraz sa mi to zda uz prehnane.Ked si spomeniem na svojich 10rokov tak ja som prespala hocikde.Uz mam pochybnosti kde som urobila chybu,rozmaznavam ho?to mi povedal muz.pritomja taky pocit nemam.som dost prisna ale je pravda ,ze stale sa tulime stiskame.ale ja chcem vychovat milujuceho cloveka..robim chybu?ked dietatu chcem dat co najviac lasky?ja uz neviem.😥Bolo to take aj u vas,alebo sme jedinecny pripad??naozaj mam mat vycitky,ze davam vela lasky?Je mi z toho do placu.Bojim sa aby nebol bojko,pritom normalne v zivote je hanblivy ale je odvazny velmi.vsade sa dokaze prebojovat.zvladol uz tolko prekazok.Prestahovali sme sa do zahranicia a zaclenil sa skvele do kolektivu a vsade.kruzky ktore navstevuje,nikde nema problem.je velmi priatelsky.jedine u koho prespi su moji rodicia a moje sestry.u nikoho ineho nie.Bol prave u kamosa a neskoro vecer mi napisal,ze ho boli brucho a chce ist domov.nepomohli prehovarania,ani povzbudzovanie ako to zvladne ako hrdina.nic!museli sme pre neho ist🤷♀️prosim poradte co s tym??
@lilinky všetko je ôk, aj ja si myslím, že je fajn sa maznat s deťmi dokedy chcú, ALE ja by som netolerovala, že ch e niekam ísť a potom sa ma poňho pomaly v noci bežať, raz určite, ale druhý x by som proste nešla, chcel to a veľmi, 100x by som sa opýtala, či určite, či akceptuje to, že nikto poňho bežať už nepôjde a hotovo
@maciatkolulu no ,vcera vecer som mu povedala,ze to bolo naposledy.Cely den ma prehovaral ,ze chce,pytala som sa ho ci si je isty na 100%.ano mami chcem,budem....ok a vecer sme leteli.Mna by to ani nenapadlo,predsa ja som spokojnejsia ked je doma.ale na druhu stranu ma mrzi,ze to nedava,pretoze su tabori do ktorych tuzi ist ale pre toto nemoze.kto bude po neho letiet kade tade.robi sport pri ktorom budu chodit na sustredenia a neviem si to predstavit
@ivett1 Ivetka ,dakujem.Uz som pisala dole,ze robi sport pri ktorom budu dalsi rok uz chodit na sustredenia a tak a tym,ze sem tam niekde prespi by som mu chcela pomoct aby sa naucil tej samostatnosti.Ale ked to neide samozrejme ho nutit nebudem.No muz ma pocit,ze z neho vychovavam ja sama strachoputa,lebo ho prilis mojkam a tocim sa mu okolo zadku.No neviem byt ina.Stale som v tom,ze ked ma dieta vela lasky a pozornosti vyrastie z neho sebavedomy clovek.No syn ma strach z tmy od malicka,kedy ho jeden pan na kolotococh vystrasil s maskou zombika.od vtedy sa bal spavat pri tme.takze kamen urazu by mohol byt aj tam....ale u rodiny prespi aj tyzden.takze uz ozaj neviem.
@lujza123 dakujem za odpoved.Ano ja som mu najprv napisala,ze nech skusi byt hrdina a zvladne to,ze nebudem skakat ako pajac...ale po hodine ked sme sa uz rozlucili tak zas ,ze mamka prid prosim,boli ma brusko.bala som sa toho,ze nebude spat celu noc a bude sa trapit.On velmi chce ist do tabora tiez,ale pre ten nocny strach nemoze.
@andrea_82 konecne niekto z mojej planety,na ktorej sa chodi spat aj mimo domu,do taborov,ku kamosom😂a je to normalne.uz som myslela ,ze som sama na modrom koniku😂.dakujem za odpoved.ked vidim ako kamosi nemaju problem ist do tabora,k nam a hocikde trosku ma to zaraza.brala som to ako svoju chybu,ze ho malo ucim samostatnosti.pretoze kamosiek deti k nam pridu aj na 3-4dni a po mamke sa nepyta ani jeden.Ja som zato rada,ze sa citia dobre a nech spia aj mesiac.ja deti milujem.no len moj sa citi dobre len pri mamke.tak snad z toho vyrastie...pekny den prajem
@lilinky ahoj, pises, ze nema problem prespat u tvojich rodicov a sestier, cize nie je to o tom, ze sa boji ostat bez teba, ale riesi nieco ine (ako uz bolo spomenute, moze to byt wc, ci ranne vstavanie) alebo nieco ine. Skus sa s nim o tom porozpravat, ale nevidela by som to ako tragediu, neskor este budes rada,ze sa Ti na noc vzdy vrati domov ;) Inac moj manzel je v tomto velmi podobny, najradsej spi doma, neostavali sme ani na Silvestra u kamosov al rodiny, ked sme mali ako sa dostat domov (aj za cenu toho, ze on je sofer a pije len detske sampanske)
@miadi nie neurazila.Ja mam nato iny pohlad,pretoze mne nevadilo ist spat inam a tesila som sa,ze je to nieco nove.po veceroch sme sa rozpravali a mali sme zazitky na ktore doteraz spominam.aj ked je pravda,ze v tabore som za mamkou plakala.chapem,ze existuju vselijaki ludia,ale k takym ktorych nepoznam by som ho nedala ani vo sne.su to ludia s ktorymi travime kopec casu bezne.ono by deti ani do taborov nemohli a neexistovali by keby sa kazdy obaval ci tam nebude uchylak,had,medved.nikto by nikam nechodil.a tabory su plne deti😉dakujem za vas cas🌹
Podla mna toto nema nic s tym, ze mu davas vela lasky. Kazde dieta je ine aj pristup je iny, inak sa spravame atd.. takze mozem napisat iba to co pozname my z domu :D
Okrem toho, ze nemusi byt typ ktory chce spat mimo domu (v puberte sa moze zmenit velmi rychlo... ). Mohlo by to byt aj tym, co vidim na niektorych detoch, ked su u nas na navsteve ze su citlivejsie na to, ze im napr. poviem uplne normalnu vec, ako umyt si ruky pred jedlom, neskakat po gauci alebo sa idu hrat a jedno z piatich sa chce hrat inu vec.. a vtedy zacne to "volam mame a idem domov, plač atd..." a su mamy co hned idu, su mamy co sa spytaju co sa deje a podla toho pridu a su take, co povedia ze sa ma pekne hrat a pridu neskor :D Ak sa vopred teši na prespatie u kamosa, planuje to a chce tam chodit a potom po neho utekate, lebo zavola, tak by ste mohli prist na to preco. Ale ak ide spat ku kamaratovi, lebo on chodi spat ku vam a berie to ako povinnost, tak by som to neriesila. Moj brat bol takyto cele detstvo, on aj z taborov cez pol Slovenska volal rodicom, ze maju po neho prist a po rozmaznanca utekali okamzite :D Ono moze byt rozmazny, ale svojim komfortom doma, nikto cudzi mu nebude hovorit co ma robit atd... ale nemyslim, ze to ma nieco s tym, ze mu davas lasku. Aj moja skusala odist z tabora, ale ja ju vzdy prehovorim, nevolam jej a kym sa naucila chodila bez telefonu. Voalm na 3ti den ako sa ma a vtedy uz su aklimatizovane deti, skamaratene... Cize ani nema sancu pytat sa a plakat, ze chce ist domov. A vzdy je nakoniec stastna ako blcha, ze bola.. minuly rok uz mala 3 sezonu taborov a prvy krat mala mobil so sebou a uplne v pohode. Ja ked ju niekam nesiem, tak jej oznamim kedy pridem a skor ani nahodou :D Som proste hnusna mater :DD Celu cestu z prveho tabora (isla ako predskolacka) som prerevala a doma som si normalne musela naliat... a dobre to dopadlo :D Aj ked od starych rodicov pride domov, tak si kolkokrat posmoklime ako mi chybala. Ja podporujem to, ze musi byt s detmi, doma je sama, jedinacik... kamosky malokedy chodia, elbo byvame odveci... tak mozno aj to ma vplyv. PLus beriem to, ze ked je dieta bez maminky, tak uz len ten telefonat posobi rusivo a dieta chce ist okamzite domov, preto aj ked je u babky alebo u rodiny, minimalne jej telefonujem a riesim.
@simca06022011 nie tym,ze niekto skrikne to nieje urcite.Pisala som,ze som prisna dost,takze netykavka zase nieje.aj u rodiny ich samozrejme upozornuju a pokricia ked robia zle a nechce ist domov.este mi povie,ze sa k nemu spravali velmi pekne ale proste strasne som mu chybala.tak mu vravim,ale budete chodit na sustredenia a co urobis potom?tak budem za tebou plakat kazdy den.🤷♀️tak snad nie.A este raz pisem....ne-mu-si ist nikam,prosim vas skuste pochopit,ze niesme drbnuti rodicia ktori nutia svoje decko ist prespavat niekam😂😂on si to tak vyprosika stale.
@lilinky skus si to zobrat podla seba, ze sa napriklad bojis vysok, a tvoja mama by si myslela, ze je prospesne aby si sa nebala. Pretoze uz mas 10, tak by posielala niekam s ludmi lozit na skaly. Ten vylet by bol pre teba asi dobry strasidelny zamok. Nemyslim si, ze by si len tak otocila a zo strachu z vysok, by si tam zacala skakat veselo ako kamzik. Aky ma zmysel lamat synov strach cez koleno, ked to vobec nie je nutne. Keby islo o problem ako prejst cez prechod pre chodcov, alebo ist do skoly, alebo inu nevyhnutnu vec, tak chapem, ze by si tlacila. Ale taku koniku ako prespavacka? Nemam obavy, ze ked bude starsi tak jedine co ho bude zaujimat je, ako stravit co najviac casu v cudzich posteliach 😀
@kittykat22 ja tomu rozumiem,len muz mi robi vycitky,ze ho neucim vacsej samostatnosti.Kamaratky sa uskrnaju popod fuz,ze nechce od maminej sukne a ma 10.tak mam pocit,ze niekde som urobila chybu.
@lilinky tak ste nemali ísť... Bud nemal on odísť, alebo ste nemali vy ísť. Ma dosť času, neboj, ver tomu, že nebude chcieť byť stále doma, až ti to bude ľúto 😉
@lilinky kamaratky su sproste pizdy a na ich uskrn by som im bud povedala, ze si si ista, ze akonahle sa zaujimat o ine sukne, tak ho doma neudrzis. Alebo no comment. Muzovi by som povedala, ze vase dieta nie je opica, aby robilo vsetko po ostatnych detoch. Mozes sa ho este spytat, ci ked vsetci budu hulit, ci by vas syn mal hulit s nimi, aby zapadol. A najdolezitejsia vec je - ze sa nemies nechat. Musis si postavit hlavu a postavit sa za syna. Akonahle uvidia, ze stojis pri nom, tak budu vsetci ticho. Pretoze syn uz nebude sam, budete v tom nazore dvaja, a dvaja su uz skupina. A proti skupine ludia neradi hrotia - je to z psychologie, niekde som to citala, a fakt to funguje 😀
@kittykat22 ja pri nom stale drzim a zastavam sa.ale je to take neprijemne.poznamky typu :no vzali by sme maleho so sebou ale on by asi plakal po veceroch ze?a nechaj ho trosku nech je samostatny....ale on je cez den kade tade ,je samostatny.chodi si po kamaratoch.s cudzymi nema problem cez den.len vecer.proste to tak je a v ich ociach je babovka teda
@lilinky este mi neda .. Roznia sa tu nazory,co je prirodzene...ved vsetci sme rozdielni. Jednu vec,ale chcem . Mam z vas pocit, ze ste rozumna a dobra mama a myslim,ze aj velmi triezvo rozmyslajuca a chapava nielen voci synovi,ale aj voci nazorom,ktore su odlisne.... a preto... upne kaslite na posmesky. Ja si velakrat uvedomim,ze sa mi posmievaju rodicia deti... ktore su drze, ukricane, krorych rodicia ich davaju k babkam,aby si od svojich deti oddychli. Ja osobne si myskim,ze ste mama,ktora vie ,ze je dobrou mamou...ze chcete pre dieta to najlepsie, a preto sa pytate na nase zazory. Takze, aj ked sa budu smiat... a uskrnat ..len to vytesnite ... lebo je to dost netaktne a velakrat nie velmi prikladne pre nase deti...aby sa vysmievali niekomu...kto proste je iny...uz akokolvek . 😍😇 Vy viete co mate doma. Ja vas dokonale chapem.. pretoze prezivame uplne rovnaku vec.
Preco musi u niekoho spat? Ja som tiez nechodila spat k nikomu cudziemu a aj synovi som hovorila ze u nas ziadne prespavacky nebudu,staci ked su spolu cez den nepotrebujem tu niekoho cudzieho aj na noc.
@lilinky ja ti rozumiem. Moj syn ked mal 5 rokov, tak okolo neho na pieskovisku preletela mucha. Ako sa vsetkeho boji, tak dostal hystericky zachvat a zacal vrieskat, vsetci pozerali co sa deje. On ze letela mucha. Matky od smiechu v kome, ja nasrana, syn nepricetny. A to je len jedna z veci co sa u nas doma deje. Tiez mam marneho syna, a rozumiem ti. Ale mozem 1000x vysvetlovat ze je to len debilna mucha, mam pocit, ze mu to islo mimo radaru. Teraz uz chodi do skoly, a ked vidi muchu len uteka, uz nevrieska 🙄 Mozes si byt ista, ze dostavam blbe reci a poznamky ze je taky a makovy kam chodime. Ale uz som sa naucila - no a co, je taky a koniec. Ked na mna niekto ma blbe kecy alebo robi posmesky, tak som velmi protivna a davam odpovede stylu "hlavne ze tvoje dieta je genialne" pripadne "vies co, pozeraj sa co mas doma" alebo "dakujem, o vase rady nemam zaujem". Pretoze ludom nikdy nevyhovies, a ja nebudem zo svojho dietata robit cvicenu opicu pre klud ostatnych 😡😡🤬🤬
@danielaaa212 zahrialo ma pri srdci,dakujem velmi pekne🌹snazime sa deti vychovat co najlepsie,ale naozaj clovek obcas asi potrebuje pocut ci niekde robi chybu a mozno usmernit.posmesky dokazu ublizit,lebo clovek zacne spochybnovat seba,vychovu,pristup a tak sa zacnem stale zamyslat.je to v poriadku?rozmaznavam?som prilis prisna...a je to tazke najst stred.ale ako pisete,moj syn ma respekt,je slusny,za vsetko ho ucim dakovat,prosit,byt uctivy,pokorny,slusny....co napriklad na inych detoch nevidim a tiez sa im nesmejem🤷♀️mozno na niecom treba popracovat,preto som sa obratila na vas.pekny den zelam a dakujem za vas cas🥰

10 ročne dieťa vôbec nemusí pre spávať u kamarátov, to nie je znak samostatnosti. Ty mu chceš dopriať tie zážitky, on po nich netúži. Nech sa ide hrať tam, aj do večera, a potom domov. Mne by ani nenapadlo 10 ročne dieťa nechať spat u kamarátov.Jednoducho nie je pripravený na to, aby večer sa umyl v cudzej kúpeľni, ľahol do cudzej postele a možno v noci šiel na cudzie WC. Ja som v 9 rokoch sa tešila na školu v prírode, potom som tam len trpela, rátala dní a utekala domov. Jednoducho mi bolo proti srsti robiť všetko s inými ľuďmi, hoci to bolo kamošky, bolo tam aj dobre. Ale nebolo to "doma" cítila som sa neprijemne. To nie je o tom, aký bude o 10 rokov, možno sa zbsli a pôjde študovať do zahraničia. Nechaj ho, neopakuj mu, ako super sa spi u kamoša, on asi vníma to tak, že "musí" tak sa aj návnadi, ale potom ho to prejde.