10 ročný syn nechce spať u kamaráta
Ahoj mamicky,Prosim poradte mi,popripade napiste skusenosti.Moj problem je,ze mam 10rocneho syna.Od malicka je na mna strasne naviazany,pretoze som s nim bola stale sama.Ale roky pribudaju a on ma uz 10rokov a vela kamaratov.Vsetci k nam chodia spat,ale on kolkokrat sa k niekomu vybral,stale sme pre neho museli ist.Bolo to v poriadku,kym bol maly,ale teraz sa mi to zda uz prehnane.Ked si spomeniem na svojich 10rokov tak ja som prespala hocikde.Uz mam pochybnosti kde som urobila chybu,rozmaznavam ho?to mi povedal muz.pritomja taky pocit nemam.som dost prisna ale je pravda ,ze stale sa tulime stiskame.ale ja chcem vychovat milujuceho cloveka..robim chybu?ked dietatu chcem dat co najviac lasky?ja uz neviem.😥Bolo to take aj u vas,alebo sme jedinecny pripad??naozaj mam mat vycitky,ze davam vela lasky?Je mi z toho do placu.Bojim sa aby nebol bojko,pritom normalne v zivote je hanblivy ale je odvazny velmi.vsade sa dokaze prebojovat.zvladol uz tolko prekazok.Prestahovali sme sa do zahranicia a zaclenil sa skvele do kolektivu a vsade.kruzky ktore navstevuje,nikde nema problem.je velmi priatelsky.jedine u koho prespi su moji rodicia a moje sestry.u nikoho ineho nie.Bol prave u kamosa a neskoro vecer mi napisal,ze ho boli brucho a chce ist domov.nepomohli prehovarania,ani povzbudzovanie ako to zvladne ako hrdina.nic!museli sme pre neho ist🤷♀️prosim poradte co s tym??
@lilinky pýtala si sa na skúsenosti, mnohé ti skúsenosti a názory a postoje a rady napísali, a ty ich miesto poďakovania za postrehy nazveš zakomplexovanými a bláznivými ženami. Počuj osoba, mnohé ti tu venovali svoj osobný čas, zaoberali sa tebou a tvojim synom, snažili sa vžiť do tvojho syna a poradiť najlepšie ako vedeli. Nabudúce naozaj radšej nepýtaj radu a urob podľa seba, veď si aj tak dopredu vedela, čo počuť nechceš tak nechápem načo je dobrá táto fraška?
Každý, kto mal iný názor, už bol podľa teba zakomplexovany, a zlý. Pýtala si radu, neviem, veľa rad tu zaznelo, ale nebola si spokojná, lebo neboli podľa tvojich predstáv.Mozno si čakala, že každý povie, že je strašne, ak 10 ročne dieťa plače u kamarátov, že chce ísť domov,a ze skrátka musí tam vydržať, aj keby, sekery lietali, lebo budeat super zážitok
Zazneli tu aj názory, že proste dieťa ti zmení názor z minúty na minutu, je to normálne v takom veku,že každé dieťa je iné, aj to, že aj keď sám chce, to neznamená, že mu večer "nedopne" že ozaj musí ostať u cudzích, lebo ty po neho neprídeš a čakáš to hrdinstvo od neho. Je to len dieťa, aj keď možno sa to zdá veľmi vyspelý... Ale 10 ročne dieťa ozaj ti môže zmenit postoj hneď. Ok, ďalej mu opakuj, žea spať u kamoša, lebo to bude super zážitok, možno prereve pol noci, možno si zvykne... Je to tvoje dieťa, tvoj postoj, tu už viac nikto neporadí, keďže ty chceš len jedno, aby silou mocou syn vydržal na noc u cudzích ludi,lebo sám chcel,hoci on ti zúfalo dáva najavo, že je to ešte príliš... No co k tomu ešte dodať...
@0silvia0 precitaj si vsetky komenty draha.za kazdu radu som sa pekne podakovala.ale cy ste tu poniektore naozaj nenormalne,ved to vidim v inych diskusiach.potrebujete vzruso a lajky.moja otazka bola,ci aj ostatne zeny maju problem,ze by sa deticky nechceli od nich vzdialit a nie tie kvakoty co tu niektore pisu a myslia si,ze je nato niekto zvedavy😂ale ok,skusila som raz.mazem si profil a idem odtial,ved to je tu ako na stretnuti psychopatov.cest vynimkam.mamicky s triezvym myslenim a uvahou,ktore mi naozaj odpovedali,tie srdecne pozdravujem.pekny den🙋♀️😂👍
Majte sa tu krasne.Obcas sa pridem pozriet ako sa tu chodite vyvrsovat a ponizovat sa navzajom.tie co tu teraz pisete pospolu proti mne,sa v inych prispevkoch idete pozrat.Mate malo pozornosti od manzela,alebo neviem kde je vas problem,ze ste take zatrpknute,ale budem sa na vas zabavat a smiat😂😂😂ahojte🙋♀️
Podla mna ti na tom tak strasne zaleži aby prespaval u kamošov lebo ti je luto že nema surodenca. Chces mu to tak vykompenzovat. Mozno tym ze je jedinacik prehnane sa bojiš aby mu nic nechybalo aby mal “všetko”. Zaroven sa bojis ze niekde robiš chybu že maju druhi pravdu -tvoj muz a okolie že tvoj syn bude mamin cecek. Nikto tu na teba neutočil snažili sa len vysvetlit vec z uhla dietata jeho potrieb a psychiky. Màš iba 2 možnosti 1 prisposobiš sa jeho potrebam a dovezieš ho domov ked zavola že ho boli brucho. 2 budes to ignorovat nechaš ho tam spat hoci mu to trochu rani dušičku a pocit istoty ktory k tebe mà no prežije a splni vaše sny a predstavy okolia .Otazne je len či ti to za to stoji. A prosim ta neprskaj tu uražky na ženy lebo tym sa len zhadzuješ nikto ti nic zle nechcel. Nerob problem tam kde nie je a bude ti fajn .
@janinah presne. Niektorí potrebujeme dlhšiu štartovaciu čiaru, to je všetko. Ja som tiež o polnoci razila domov z prespavacky ako dieťa. S plačom. Naviazaná na mamu, strihla som sa v 19 tích a to radikálne a teraz je náš vzťah normálny tiež. Rada sa vraciam domov, na návštevu, ale od tých 19tich som vždy aspoň 500 km preč z domu.
@lilinky prečo prechádzaš do útoku? Len preto, že ti tu nenapísali to, čo si ty chcela čítať? Keby si sa riadila pocitmi svojho dieťaťa, tak nepotrebuješ nič riešiť na MK. Chce tam ísť spať, ok, volá večer, aby ste po neho prišli, tak idete, máš s tým skutočne až taký problém? Už som písala, že som tieto prespávačky nikdy nepodporovala, ale ak by moje dieťa chcelo niekde prespať, nemala by som s tým problém. Lebo prvoradé je pre mňa ono, nie to, čo je práve v kurze a to, čo robia iní. Tiež sa absolútne vyhýbam prespávaniu v iných rodinách, nechodím na viacdňové návštevy, necítim sa tam komfortne, radšej idem s ľuďmi, s ktorými mi je fajn na pár dňový pobyt do hotela, mám alebo teda máme s partnerom vlastnú izbu, jedáleň a je nám fajn. Necítim sa preto byť ani zakomplexovaná, ani neprispôsobivá, proste to neriešim.
A že je MK sekta bláznivých žien? Všade sa nájde pár jedincov, ktorí sa vymykajú normálu, najmä, keď môžu písať anonymne. Ale ja som tu našla aj veľa inteligentných a rozhľadených žien (aj mužov) , veľa zaujímavých podnetov a dobrých rád. Sekta bláznových žien je to najmä v prípadoch, keď si autorky tém prečítajú odpovede, ktoré nie sú také, aké očakávali.
Môj bude mať 8r.spal len u babky a môjho brata. Ú žiadneho kamoša nie ani oni u nás. Jednak moc priestoru nemáme na kamošov ale som aj rada.. Nejako nie som za aby sa takto decká poflakovali . Čím je starší už chce spat len doma. Ani tábor u nás nehrozí. Nezvládol by to. A pritom nie je nejaký hamblivy. Takže keď nechce je to ok. Muž nech ti nepreziva.

@lilinky to, že dieťa chce, ešte neznamená, že to skutočne zvládne. Už som písala, tiez sme zažili, že dcéra SAMA CHCELA ist na prespavacku a o šiestej večer revala tak, že sme museli ist po ňu.
Ale však rob čo vieš, je to tvoje decko. Kľudne ho nechaj u kamosa prespať, vytrápiť sa, vyrevat a nechod po neho. Nech si aj kamosova mama užije, lebo veď to sa musí... kto to kedy videl, aby 10-ročný nespaval kade-tade. To už má najvyšší čas! Je pozadu, lebo to nedokáže. Už aspoň 5 rokov mal spávať mimo domu.