11 ročná dcára je moc vysoká. Koľko ešte narastie?
Moja dcera nedavno dovrsila 11 rokov, ale je az neskutocne, ako nam doslova rastie pred ocami, ma uz cez 160 cm, velkost topanok 39.
Je najvyssia z triedy(a prakticky najmladsia), aj od chlapcov.
My s manzelom nie sme velmi vysoki, ja mam 168 cm a manzel 171 cm.
Viem, ze dievcata rastu pomalsie potom, ked dostanu prvu mrchu, ale u nas to asi tak skoro nebude, aj ked su tam uz naznaky puberty,je strasne chuda s nohami dlhymi ako bocian.
Inak je zdrava, krasna a mudra 😀
Ja som dostala prvu mrchu v 12-ich a nebola som ani zdaleka vysoka, ale zato vyvinutejsia a plnsia, a potom som rastla este asi do 17-ich.
Napiste prosim, ci ste boli/ste na tom pri svojich dcerach podobne a ako to nakoniec dopadlo s ich rastom.
Bolo by to OK, keby narastla do tych 175 cm/noha 40, ale asi to bude viacej
@tenerifka moja dcera mala v januari 11 rokov a ma 164cm 48kil a topanky nosi 38.....ja mam 170cm 58kil a 36 nohu....tiez sa mi zda vysoka...no je to ina generacia ako sme my boli 🙂
moja dcera ma 8 rokov,vysku 140cm,syn ma 11 rokov a vysku 157cm.syn nosi topanky c. 38 a dcera 35.aj my s manzelom sme vysoki.ja mam 170cm,manzel 182 cm.
naša 9 ročná - 158 cm a 39 noha, predčasná puberta 🙂 v rodine máme ďalšie 9 r. dievčatko, ale to je malunké a chudunké, keď sú tie dve pri sebe tak by človek neveril....
Nahodou som znovu klikla na tuto temu....dcera bude mat za 3 tyzdne 12 rokov a uz ma prerastla, pocitam, ze ma tak 168-170cm, noha 40, ale myslim, ze mrcha jej dorazi co nevidiet, kedze to s nou riadne trieska, kazdy den ma dokaze neskutocne vytocit
ja mám 10-ročné dvojičky, jedna má 160 cm a 50 kg, nohu má 40 a druhá o desať cm a desať kíl menej a nohu 36-37, u jednej už puberta funguje 🙂, menzes ešte nemáme...
Starsia dcera ma 171 cm ma 13 rokov a a velkost nohy 42, mrcha nam uz dorazila pred mesiacom🙂
Zdravím, mám v ponuke oblečenie, ktoré by mohlo byť vhodné aj na vašu dcéru, vo veľkostiach 158 - 176, ak máte záujem, môžte si vybrať, mám nízke ceny, predávam, lebo to už nemám komu posunúť,
@tenerifka možno ťa poteším, moja dcéra za ten čas má tiež ako 11 ročná 160cm, 51 kíl a noha ostala zatiaľ na veľkosti 39... ženské nepríjemnosti zatiaľ chvalabohu neriešime, uvidíme dokedy, ale na preventívke pred mesiacom doktorka povedala, že je v norme, čo sa týka rastových tabuliek....
vitaj v klube 🙂 moja 10,5-ročná má nohu 38, oblečenie nosí 164 🙂 menzes zatiaľ chvalabohu neriešime..
Vyska by mala byt dvojnasobok vysky dvojrocneho dietata +- 2 cm.. Takze uz len pohladat kolko vtedy merala 🙂 btw ja som vyssia ako moj tato a brat 😉
@8853 Pozerala som, ale ako 2-rocna nema zaznam, v 18-ich mesiacoch to bolo 87cm, teraz ako 12 rocna+1 mesiac ma 171cm, tak uvidime....mna trapi aj ta strasna stihlost az chudost, dcere chuti jest, ale vobec to nevidno, hlavne ruky a nohy ma strasne chude a tym ze ich ma dlhe, sa to vidi este viacej, ale zasa ona sa nezastavi, cely den je v pohybe tak asi preto, vsetko jej ide do vysky.....
@tenerifka keď sa normálne stravuje a nemá žiadne gastro problémy, tak ma prosto len rychly metabolizmus. Niekto je pri sebe iny zasa chudý 🙂 nemozme byt rovnaký. Nech to berie ako svoju prednosť, ak je zdravá, tak nech ta jej postava netrapi... Sama viem ake je to nepríjemne medzi rovesnikmi, keď sa až vysmievaju pre stihlost... :/ nech ma aspoň doma pochopenie. Niekedy si to clovek neuvedomi a staci jedna nevinna poznamka a už si to dieťa ponesie so sebou
Ja som osobne od 11-tich narástla už len 2 cm, ale v tých 11-tich som bola asi 3. najvyššia v triede. A potom ma zrazu skoro všetci prerástli. Závisí aj od rodičov, aké bude dieťa vysoké. Dá sa to vypočítať napr. tu - http://primar.sme.sk/kalkulacky/rastovy-dedicny... - na mňa to napríklad sedí 🙂
Sestra má teraz 13 rokov a 170 cm, nohu 40tku.
Ja som druhá vysoká. Mám 177 cm, a čo, tu som...
Niekto je vysoký a niekto je krpatý. Radšej vysoká ako nizučká. Nerobiť si z toho ťažkú hlavu. Keď je zdravá a nie je krivá netreba to riešiť ;)
@tenerifka Ja mám 175 cm a nohu č.38 - nie vždy vysoká výška znamená veľkú nohu. Keď som mala 10-11 rokov, tak mi mamina spomínala, že som sa vytiahla v priebehu leta o 10 cm (asi za 2,5 mes, chodila som k lekárovi aj na pozorovania, ci som ok, keď tam bol tak veľký prírastok výšky), rástla som asi do 17-18 rokov, prvá menštruácia bola v 11 - tá mi v raste nebránila. Myslím si, že je to veľmi individuálne. Treba si asi počkať na výsledok 🙂
Inak, to s tou mrchou je asi len ľudová sprostosť, ja som rástla veselo ďalej aj roky po jej dostaní...
Baby, bude to individualne, moja by mala mat v dospelosti podla tabuliek ovela menej ako ma teraz v 12-ich(teraz ma o 4 cm viacej ako ja), v rodine z mojej strany su muzi velmi vysoki(zeny nie), ale z manzelovej strany je to do tych 172cm, no ktovie, ako sa tie geny pomiesali.....napisem tu zase o rok, ked bude mat 13 rokov, vysku by mohla este do tych 175 potiahnut, ale ta noha c.40 je uz hranica, dufam, ze ta sa uz nezvacsi....
Este doplnim vahu, pri 171 cm ma 44kg.....
@tenerifka no v denniku som kukla ze v 11tich som merala cca 165 cm, v 14tich 173 a teraz mam 178cm 🙂 ja som ale rastla do 18tky a vyzerala som ako somalcan...tak podla mna nebude tvoja dcerka velmi vysoka, ak nema byt po kom. Moj otec je vysoky tak my so sestrou sme po nom podedili, starych rodicov mame nizkych. No ale veru ziadna slava ked je baba taka vysoka 😀 ja som sa vzdy snazila zmensit, cize som sa kadejako krcila, hrbila. Esteze muzika mam vysokeho a mozem konecne aj opatky nosit 😝
Ja som tiez bola vzdy najvyssia v triede, aj vyssia od chalanov. Pamatam si, ze na 1.sv prijimani v 3. triede som mala 165cm a nohu 38. Teraz v dospelosti mam 174cm a nohu 39-40. Potom po ms som uz nerastla moc a ostatni spoluziaci ma dobehli 😃 Mamina ma 172cm a oco mal asi 185cm.

@tenerifka ja mam 169cm a v 12tich som mala cez 160 😀 moj syn sa narodil 3770g a 51cm, pricom v pol roku bol velky (mal cca 10kg) a potom to prestalo...dr ho vzdy meria a sleduje sklon krivky( on je na spodu normy). Ale vsetko je ok...u nas ma sancu byt vysoky aj nizky( ja aj mm sme norma, no obaja stari rodicia - dedkovia 195cm a babky 160cm)
ja mylsim, ze je to ok...ňna rastovy boom som zvedava, strasi syn by ho uz rad uvital- one je taka norma 😅