12 ročný syn je sluchovo postihnutý a začína to v škole nezvládať
Dobrý deň, veľmi Vás prosím o radu mám 12 ročného syna, milý, šikovný, slušný, nikdy nemal problémy v škole, až tento rok alebo respektíve teraz, on je totižto sluchovo postihnutý, má stredne ťažkú poruchu sluchu, počuje hovorenú reč, aj bez načúvacích aparátov, ale akonáhle sa začne rozprávať viac ľudí, už sa stráca a nerozumie, vždy som si myslela, že to zvláda celkom dobre, je integrovaný, ale asi som sa mýlila, včera začal strašne plakať, mal až akoby histerický záchvat, že v škole je to strašne ťažké, že to nezvláda, že sa tam cíti ako cudzí, že má problém sa niekde zaradiť, keď sa ho niekto niečo opýta, nedokáže reagovať, skoro až vracal, máme veľmi pekný vzťah, vždy keď potrebuje, tak sa rozprávame, riešime, je dosť citlivý a dosť ťažko prežíva stresové situácie, vždy som sa mu snažila pomôcť, ale toto ma dostalo a neviem, ako to riešiť a som zúfalá, do školy chodiť musí, má tam aj dvoch dobrých kamarátov a šikanu vylučuje, tak netuším prečo zrazu je mu tak v škole zle. Neviem, či to už mám riešiť odbornou pomocou, alebo ho nútiť chodiť do školy 😟. Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň. Martina
@lentilka330 ahoj, samozrejme. Kludne napis.
@martinastaj ten načúvací aparat možno treba prenastaviť odborníkom. Neskusali ste? Ja som mala problém, že v miestnosti som viac vnimala rádio ako ludsku reč. Ale stratu sluchu mam iba cca 45 %.
@lentilka330 ak chceš niečo vedieť, mám dcéru NP.

@nikak23
@martinastaj
Ahojte našla som Vašu komunikáciu o sluchovom postihnutí.
Ja mám tiež syna 😔
Vedeli by sme spolu prehodiť zopár slov?
Otázok ktoré vieme zodpovedať iba my matky ?
Ďakujem