icon

13-ročná dcéra nedodrží svoje slovo

14. aug 2023

Ahojte,mám dcéru 13 rocnu.Tento rok cez prázdniny je doma keďže nechcela ísť nikam do tábora.Bola u jednej babky,u druhej pár dní.Ked je doma chodí von s kamarátkami,sme z dediny.Uz je veľká tak jej to dovolím.Obcas su u nás na dvore alebo vnútri niečo vyrábajú,alebo ona chodí k nim.Vzdy jej poviem že o 18tej má byť doma.No nikdy to nedodrží.Mobil má so sebou,no keď jej volám nezdvíha.Na sms neodpovedá.Ked dôjde domov o 20-21 hod tak mi povie že nepočula zvoniť mobil,alebo sa hrali a pozabudla sa.No každý deň..Máme kamarátsky vzťah,hovoríme si všetko.No toto mi vadí,že nedodrží si svoje slovo.Neviem ako to riešiť?Mám jej dať zaracha?Manžel s tým nesúhlasí že sú prázdniny nech si užíva kamarátky,no neviem.

sense
14. aug 2023

A prečo musí byť tak skoro doma? Keď to nedodrží sa stane co? Nič? Tak jasne ze to ms na salame.

sissy27
14. aug 2023

Takto, o 18 byt doma cez letne prazdniny je pre 13r fakt o nicom. Ale na druhej strane ma sa normalne ozvat, ze by chcela byt dlhsie a dodrzat dohodu. Ak nie a nevie dat o sebe vediet a ani dvihnut telefon, tak bude doma na riti a bez mobilu, a bude upratovat od pivnice po povalu kym nepochopi, ze pravidla bude dodrzovat.

maryetta
14. aug 2023

Ja by som za prve vzala mobil. Asi ho nepotrebuje ked ho ignoruje.
Ak by nedodrzala cas par dni zaracha. Ak na buduce pride vcas ok-
Potom moze byt o hodinu dlhsie-pride vcas? Znovuu moze byt o hodinu dlhsie.
Ak dodrzi slovo ona dodrzis aj ty. Ale aby neprisla nacas a este aj ignorovala telefon? Toto teda nie.

veronikaszabova
14. aug 2023

Syn bude mat 14r o necely mesiac. Vecierku ma 22:30/ 23:00 - podla toho, kam ide. Cez skolu 21:30. Keby mal do 18tej, tak ma vysmeje 😂 ved o takom case len chodi von.

pribinak
14. aug 2023

@veronikaszabova mam 13 ročného. Tiež niekedy prichdza neskôr. Zavola nám. Nebojí sa volať a nerobí sa hluchý, lebo vie že sa dá nirmalne dohodnúť

Ak slečna nedviha mobil, tak asi vie prečo. Ja sa jej nečudujem

januska12323
14. aug 2023

Štýl výchovy "a veď aspoň prišla domov" sa vám ešte vypomsti.
Vieš vôbec kde je keby sa niečo stalo? Nedvíha mobil tak jej ho zober, keď sa naučí ako sa ovláda možno ho dostane nazad. Posunúť večierku na normálnu hodinu ale s dodatkom ak sa neozveš /neprídeš načas ďalší deň budeš vonku zase do 18:00. Keď sa ja mám k tebe správať ako k mladej dáme správaj sa tak aj ty.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
14. aug 2023

Robi to pravidelne a pravidelne sa nic nestane. Tak jasne, ze to spravi znova. Ja by som dala zvnutra dveri kluc a ked sa bude dobijat dnu a volat vam, tiez by som sa tvarila, ze nepocujem mobil. Robi si z vas dobry den. A inak suhlasim, aspon do 19:30 alebo do tmy by bol rozumny kompromis.

katuskamala1
14. aug 2023

Nasa 13rocna ma v lete vecierku do 21,30. O 18tej ma prikazane prist domov na veceru,a zas prcha,je prchnuta prec od poobedia. Syn ma 7r a byva von dlhsie... To co ste nastojili vy je uplne mega cez ciaru... no na to si sa nepytala..
Kebyze nedodrzi vecierku,na druhy den ani nemusi,ostane doma.

samimami777
14. aug 2023

Obe strany robíte chybu. Dcéra , že evidentne naschvál neberie telefón a klame.
.. Zo strany vás ako rodičov : 18:00 a ešte k tomu cez prázdniny je k smiechu , moje 3 ročné dieťa má neskoršiu večierku ... Nenapadlo ťa že možno neberie telefón (asi vypne zvonenie keď je u kamošiek) lebo sa za to hanbí a nechce aby kamošky vedeli že má pravidlá ako 5 ročné dieťa ??? 13 ročná baba je veľká a musieť cupkať domov pred Večerníčkom a mamina ktorá jej vyvoláva ešte za svetla že je čas ísť domov je teda riadna ostuda pre pubertiačku ... Muž má pravdu, posunula by som jej aspoň na 20:00 /21:00 večierku. Posadila by som si ju, prehovorila s ňou či dôvod prečo klame a prečo chodí neskoro je lebo sa hanbí za to ako má nastavenú večierku a ak povie že hej , tak by som ju motivovala aby nabudúce miesto klamania mi na rovinu povedala že jej je to a to nepríjemné a rada by to zmenila .

miamia04
14. aug 2023

Už máte dcéru doma? Porozprávala si sa s ňou?

autor
14. aug 2023

@veronikaszabova Moja chodí von o 13tej,podľa mňa do 18 to je času dosť.

autor
14. aug 2023

@miamia04 Áno je doma pred chvíľou došla a už išla si ľahnúť a spať.

livi123456
14. aug 2023

Podľa mňa sa hanbí pred kamoškami povedať že ma večierku o 18 tak zámerne nedvíha telefón. Samozrejme to ju neospravedlňuje aby chodila neskoro a nedodržiavala dohody len sa snažím rozmýšľať prečo

denkabemommy
14. aug 2023

V 13r som mala v lete večierku do 22-23.00, a nebolo to zas tak dávno. Keby som mala prísť domov o 18, tak jasné, že by som neprišla, najmä, ak by som z toho nemala žiadne dôsledky. 😅

ninusa221
14. aug 2023

Veď do 18:00 bývajú kúpaliska otvorené aj dlhšie a práveže večer je lepšie von na tulanie. A okolkej zvykne chodiť von?
Ma aj dáke povinnosti?

veronikaszabova
14. aug 2023

Za mna je to proste malo. O 18tej byt doma. Ved to nas druhy syn (9r) byva dlhsie s kamosmi vonku.

veronikaszabova
14. aug 2023

Chuda, musi sa citit trapne pred kamoskami, ze ma byt o 18tej doma.

miamia04
14. aug 2023

Skús sa s ňou porozprávať zajtra a uvidíš reakciu. Či posuniete príchod a dodrží sľub dať o sebe vedieť.💙

minenkak
14. aug 2023

Teda raz by mi decko nezdvihlo mobil by sa nedostalo už do konca prázdnin von ,ja som napríklad v sedemnástich nemala večierku ,ale každý večer do 20:00 som musela byť doma poliať záhradu to bolo tak na hodinu a pól robota , povedať kde budem a šla som zas preč

autor
14. aug 2023

@ninusa221 Chodí von o 13tej,doma skoro žiadne povinnosti.Stara sa len o svoju izbu

nikha2809
14. aug 2023

Stále opakujes že je vonku od 13 ale aj tak do 18 je málo, preboha veď to nieje malé dievčatko ale uz veľká slečna.Jasne že ti nedvíha kvôli tomu že je jej to trápne.Daj jej večierku o 20.00 s tým že telefón bude dvíhať keď jej budeš volať kde je a budeš aj ty aj ona spokojná.Aj tak býva minimálne dovtedy vonku, len a tým rozdielom že sa ti ani neozve

sante81
14. aug 2023

O 18?????? Môj 13 ročný syn chodí vtedy von druhé kolo, a večierku mal do 21.00

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
14. aug 2023

No tak ju zapajaj aj do povinností nič sa jej nestane už je veľká. Pusti ju dlhšie von a buď trochu prísna lebo keď bude mať 20 tak vám bude po hlave skákať a doma nepohne ani prstom vidim to u mojej svokri môj priateľ a jeho sestra sú presne taký že ani tanier so neodnesu.

pribinak
14. aug 2023

Čo vlastne čakáš od tejto diskusie? Vidíš že väčšina ti píše že byt doma cez prázdniny o 18.00 hod je príliš skoro

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vilma7
14. aug 2023

Ako prepáč, ale.v tomto.teple idem s deťmi niekedy len o 18.00 von. Deti majú 4 a 6.5 roka.
No byť na jej miesto, tiež nedvíham telefón.

helen_167
14. aug 2023

A tu je problem, ze mate KAMARATSKY vztah, neberie ta ako autoritu mama, ale ako kamosku, neviem ci ju este stihnes prevychovat v tomto veku, keby ja mame nedvihnem mame mobil fu to by bol preplesk 😀. Je to o vychove 😉

euka210
14. aug 2023

no moj bude mat 12r a teda o 18h v lete vobec nemusi byt este doma, ved to je skoro. My do 20h robime este po vonku. Podla mna posunut na 19-20h a ked nedodrzi 2x za sebou, tak samozrejme ze ma prist trest...ako inak chces, aby chodila nacas, ked nema za nedodrzanie ziadne sankcie? Na den bez kamosiek, laebo bez mobilu, urobit doma nieco naviac...chlapci by uz vysavali alebo umyvali auto...