13 ročná pubertiačka sa chce maľovať
Ahojte, chcem sa opýtať či by ste 13 ročnej pubertiačke dovolili sa maľovať? Čo by si mala maľovať?(mihalnice ,pery, líca, obočie atď.)
Ešte skoro. Max lesk /balzam na pery
Keď vidím podvečer tie dievčatká motať sa zmaľované po sídlisku, vyzerá to fakt vtipne. 140 cm, 35 kg, ale mejkapu za dve 🙂
Ďakujem všetkým za rady nakoniec som jej to dovolila a najbližšie zájdeme do drogérie a vyberieme správny make-up,špirálu a pod.
A k celej diskusii mi napadla ešte jedna myšlienka, pre každého zmalovana znamená niečo iné. Pre mňa je štandard makeup, obočie, tiene, linka, líčka a rúž. Všetko decentne a pre moju mamu som zmalovana ako na ples. Pre mňa definícia zmalovana znamená konturovanie, lesk na nose, na perách na lickach, výrazne farby, trblietky. Takže to je tiež len uhol pohľadu a to, na čo sme zvyknuté.
Áno dovolila by som, líčenie aj nechty, vlasy nie. Ja som sa už licila a od 12tich holila s kamoškou na vani nohy. Moja bude mať ešte len 3 roky a každé ráno po raňajkách mi hovorí "mami ideme sa maľovať a na ihrisko". Pozná všetky moje prípravky, štetce, vie co je načo. Budem rada ak ju udrzim bez make upu do 12 🤭
Áno dovolila, mne môj otec zakazoval, som ho zato nenavidela.. doba ide do predu, treba ísť s nou.. ja svojej dovolím od 13 r., a sme v pohode kamošky.. a manžel bol proti tomu, že má čas a podobne, raz jej to zakázal, neuspel, nenavidela ho, vtedy pochopil že treba ju podporovať, nie jej zakazovat.. 😂 čiže určite jej dopriať
@eeffka ja som dvojročnej minule nalakovala nechty 🤭 Aj mne mama robila melír v takom veku, aj mi dovolila sa doma namaľovať
@l13dr ja neviem . Určite hu to bude lákať ako nás všetky pohovorila by som si s ňou prečo to nepovažujem v tomto veku za vhodné a určite s ňou hovoriť ako sa starať o pleť . Ale tiež si vypočuť prečo to chce aký má o a dôvod. A proste dohodnúť sa na nejakom decentnom základe nech je aj koza celá aj vlk nazraty
@888deborah888 nenávidieť rodiča lebo zákaze maľovať sa😳fúha.
@olivka84 vtedy chodili všetky namaľované, len ja som bola škaredá.. 😂 mne môj otec zakazoval fakticky všetko, bol taky.. do 18 nastky mi nič nedovolil.. 😂
keď budete im zakazovať, nebudú vôbec nadšené.. 😂
Maľovala som sa v 13tich😊moja mamka vždy povie že nikdy nešla hlavou proti múru😛mala som miss športy špeciálu(obdobne to vidím áno essnece kozmetiku ktorú dnes používam)make ho som začala používať občasné po 30tke.essence má aj transparentný púder aby sa neleskla viac jej netreba. Možno este lesk na pery a balzam. Je to pár eur ale poviem ti že radosť spôsobia ohromnú☺️dodnes pozuivam len špirálu,krém,púder a lesk na pery.nemam absolútne problém s pleťou ani po dvoch pôrodoch ❤️
Som si spomenula na seba cca v 8 triede. Všetky sme sa ráno na školských WC vymaľovali ako veľkonočné kraslice (lebo žiadnu by tak vymachlenu nepustila mamka z domu) a potom nás hneď na prvej hodine poslala nejaká učiteľka si to umyť 😃😃😃. Ale za tých 15 minút parády to stalo
@lujza123 ja som sa začala maľovať až po 18tke,mňa to vôbec nelákalo a vtedy sa ešte tak make-up,púder nepoužívali....,kamošky sa machlili jak kraslice 😄,,oči,výrazné pery,no im sa to hodilo....no ako 15 ročne prvacky na strednej,sme si natreli pusy oxidačným rúžom 😄😄😄,jedna doniesla,že nech sa namalujeme 🤣🤣,bol dejepis,mali sme staruckeho dejepisara ....no dievčence a pome si papulky poumyvat😁😁😁,tak sme sa nasmiali na hajzli,vôbec to nešlo dole,veď oxidačný.....akoby to nedávno bolo🤗
@l13dr keď nedovolíte doma, zmaľuje aa u kamošky (poznám na sebe) urcite nezakazovať. Skúste sa tym zblížiť. Zoberte ju do drogérie, vyberte s nou nejaky korektor, spiralu, zemité tiene ceruzku a lesk na pery...to by 13 ročnej mohlo stačiť. A pritom kupte aj nieco na starostlivosť o plet. Odlicovace, cistiace mydielka, nejake kremy aby vedela, že ak sa chce maľovať musi sa o plet aj starat. Ukazte jej co je na jej vek pripustne. Malovat sa len von s kamaratkami nie do skoly...takto by som to riesila ja
@ada309 14 a 11... Rozdiel 😉
@simca06022011 reč bola o 13r..
@l13dr áno dovolila by som. A teším sa keď moja bude mať taký vek a budeme tieto veci spoločne riešiť
@888deborah888 môj bol taký istý...😝
Ja som raz sama malovala 6rocnu dcerku do školky, mala obdobie "morska panna" a vybrala si v dmke tyrkysovy ocny tien. To bola radost 🤟
Teraz sa rada vykruca pred zrkadlom, dava si rúžik. Urcite ked bude mat 13 jej kupim a dovolim decentny make up. Mne za to v tom veku učitelky davali poznamky, a bolo to podla mna trapne, lebo som si pripadala dospelacka, a oni vsetci stari ludia (po 30tke 😄😄) co ma nechapu 😄😄😄
Moja dcéra ma 13 a má dovolenú špirálu alebo lesk.Farbiť vlasy- na to má isto ešte čas,to my našťastie nemusíme doma riešiť,zatiaľ je v štádiu,že jej prirodzené vlasy sú pekné.😁
Mam doma 13 r a nie nedovolím.. prečo si ma pleť ničiť farbami a následne vysusovat nejakou vodickou.?!..A áno aj ja som maľovala . No času na este dosť...véd tie dievčatá sú krásne a nie,aby sa maľovali . Lesk na pery moze,občas špirálu si svihne, ale ani to sa mi nepáči....
@l13dr v 13tich som sa zaujímala o úplne iné veci ako maľovanie, dokonca ani na strednej som sa nelíčila
@kitycat no ja veru až v 17 som začala lak na nechty...rúž..

Podľa mňa 13rocnej neurobí nič väčšiu radosť ako nejaký skraslovaci deň ale reálne ju vziať kozmeticke kadernícke ale niečo kvalitné nech jej reálne povedia ako sa starať o pleť a vlasy aby si to zbytočne neskazila... Mne teda mama nič nepovedala na farbenie vlasov a plus k tomu genetika a od 25ky mam šedivé vlasy 🤷♀️🙈.... A presne ako bolo písané vyššie keď nadobudne zdravé sebavedomie bude vedieť ako sa správne a s rozumom nalicit a bude vedieť aj to ze nemusí chodiť ako veľkonočná kraslica aby sa chlapovi páčila, bude aj sminky používať s rozumom 😉... Takže áno dovolila by som jemne líčenie špirálu, lesk ale cez víkend na nejakú oslavu a podobne, určite nie do školy 😉