13-ročná začala fajčiť vapky
Mam velky problem zisila som ze moja 13rocna dcera zacala fajcit vapky myslela som ze som ju slusne vychovavala no zacala sa stretavat s takymi kamaratmi a vieme a mame dokazy ze fajci ,velky problem je ze cuchom to sbsolutne necitim a pritom sa aj v izbe natacala vrlmi ma to zobralo ajj jej sestru a vie ake su rizika pre nu poucila som ju pred nastrshi a rizikach ,slubila ze uz nebude a klame mi podlo do oci hladali sme aj kde moze mat skrysu no nikde sme nic nenasli ,nechcem to riesit bitkou no viem ze ani zakazy velmi nepomahaju lebo to bude robit poza chrbat.Prosim poradte ak mate s vlastnymi detmi skusenosti ako ste to riesili a ako ak sa vam podarilo ich od toho odnaucit velmi sa o nu bojime lebo nikdy nechce povedat pravdu napriek tomu ze mame dobry vstah o vsetkych problemoch sa rozpravame a predsa dakujem za vsetky dobre rady, dôkazy co mame nemozme prezradiť lebo som sa jej nahodou dostala na účet kde ma tie videa a bolo to nechtiac a nechcen stratit dôveru za to aby to nebolo este horsie
Skus pochopit co je za tym a co jej to dava
Iny svet mimo rodinu, vzrusujuci, rebelujuci, nieco co je uplne proti rodicom, magneticka situacia pre nu
To ze bude krik plac bitka zakazy pruser uplne ocakava a je to vladtne sucast roddinneho folkloru.
Co naozaj necaka by bola tvoja reakcia typu vieme o tom a nesokovalo nas to. Spytaj sa ake su chute, spytaj sa ake su dobre masiny, proste uplne normalny rozhovor len tak mimochodom.
Ak tomu vezmes tu nadhernu vlastnost zakazaneho tak to pre nu strati obrovsku cast toho preco to teraz robi
@simca06022011 je to na snape a náhodou tam ostala prihlásené a tam medzi fotkami. Ale nechcem jej to povedať lebo by si menila heslo a robila napriek a uz by som nezistila ci atale fajčí
@martinmmartin bude to skor tym ze ju nabadali jej kamarati a zdoverila sa ze to uz vyskusala no zaroven ze to uz nechce ,no mydlim ze nikotin je velmi navykovy a nevie s tym prestat
urob si ucet na snape a priduaj si ju.. a mas to. Budes vediet. Nemyslim, ze ot bude navykovost, bude to skor frajerina a tajno, robenie napriek. Ale ja by som to veru len tak nenechala. KEdysi spoluziak spominal, ze jeho si otec posadil s cigaretami a dovtedy musel fajcit, kym sa nepogrcal, sorry za vyraz, a viac sa cigariet nedotkol :D TO est ebola stara doba :D ti co sme skusali a prestali hned sme aj prestali na vzdy, ti, co sa na to vybodli, fajcia roky, zeny sa potom vacsinou trapia medzi 20-30 s odvykanim si, napr moja sestra, nekonecne dlho sa s tym morila, tiez rodicia isli na to stylom, ze kaslu na to. AKo nevravim, ze to mas praktizovat,ale naozaj sposobov je milion, nie kazdy je spravny, vyskusat musis. V kazdom pripade, ty si rodic, ona je dieta. 13rocne.
@simca06022011 financie sme si vsimli ze nam bere niekedy drobne a ma takych kamosov co sa k tomu vedia zrejme dostat velmi som ostala sokovana z nej lebo sme to od nej necakali vobec ,vela sa o vsetkom rozpravame a tak ale urcite nas sokovala lebo je na svoj vek dost rozumna ale zda sa ze aj dost zmanipulovatelna
@macik6 tak to ze ti berie peniaze, si hadam vsimnes a to mas riesit. nemas byt sokovana z toho. nemusis ani len riesit co si za to kupuje, nema kradnut peniaze :D
@simca06022011 a nemoze je to dokazit pluca a srdce keby ze ju necham po sebe toljo fajcit?,vapky su petkrat nebezpecnejsie ako riadne cigarety dokonca aj na srdce a obsahuju aj rozne ine pridavne latky ako ochucovadla aromy a krovie este co ine
@simca06022011 to je pravda ale nemam dokaz ci to robila ona alebo moj muz ,(je,aky je)
Skusit to otocit, nevyhrazat sa, netrestat, atd ono to asi vobec nepomoze. Skor jej povedz, ako sa citis ty, ked si sa to dozvedela. Ze sa o nu bojis a ci jej mozes nejako pomoct - alebo sa mozno opytat preco to urobila. Netlacit na nu. Uvidis, ako bude reagovat. Ak to bude robit stale, konfrontovat ju,,ze o tom vies, ze proste nechapes, preco klamala. Ak bude nahnevana, ze si bola v jej ucte, povedz, ze to robis, lebo sa o nu bojis. Ako rodic ju kludne mozes kontrolovat na sietach, na tom nie je nic zle a hlavne v dnesnej dobe - ked sa vselico na internete deje. Skor je zvlastne, ak sa rodicia o tieto veci nezaujimaju - samozrejme vsetko s mierou, ale je dobre mat prehlad na ake stranky deti chodia a co tam robia, s kym si pisu a pod.
@ema22270 mala som s nou vela rozhovorou s nou aj to ako sa ja cirim a ze sa o nu bojim a aky to vude mat vpyv na jej zdravia ale ona hnusne klame do oci a aj pri viacerych veciach hnusne jlame do oci pritom vie ze sa na mna moze obratit s akym kolcek problemom ale u nej je pomaly klamstvo ako pravda ,bola ako dieta mila dobra nekonfliktna a ani nie je je zle dieta ,len sa zacala dost menit a nechavat si veci pre seba
A čo takto zakázať vychádzky? Vieš s kým trávi čas?
zapamata si to, ze von nepojde... preco by si to nemohla zakazat? stretava sa s nevhodnou partiou, tolko povinnosti jej ansekam, prihlasim ju pr emna za mna aj na balet, nech pride na ine myslienky.. ty si rodic. Podla mna kludne aj ot ze si nahodou nasla videa, ved neodhlasila sa a ty si nahodou mala telefon v ruke, tak si pozrela.. no a?
Alebo potom ako pise @ema22270 ist na to mierne, ale myslim, ze to si uz skusala... len teraz so situaciou ju konfrotovat treba. ze vies. A mna by zaujimala aj odpoveda na otazku, z kade na to berie, ci sa prizna.
Neviem ci si skusila ale tak, najdi video s nejakou pitvou fajciara a nechaj ju pekne nech sa na to pozera... ked nic ine nepomoze. My sme dostali videjko o potrate, a pekne sme si na anitkoncepciu dali pozor :D Nik na to nezabudol ci zenskeho alebo muzskeho pohlavia v triede. Takze liecba sokom. K tomu vsetky mozne rakoviny ust agresinve a pod. fajnotky.. NIEKEDY dohovarat milo NEPOMOZE. Lepsia je nazorna ukazka. A hodila by som jej 20cku nech si potom uteka kupit. Ked je frajerka.... ale kazdy fajciar vyzera ako fajciar vekom.. nech je akykolvek cool. Vrasky, pokozka,.. ked odhliadneme od zdravia.
Akoze prosim 13 rocna? Taku by som jej strelila, ze by ma prosila a hned by sa spamatala, to co ju obhajujes, tresty a ziadne take behaj si von s kym chces, ked toto dovolis v 15 tich ju mas doma tehotnu, darmo budes obhajovat, ze dobre dievca
Bavíme sa tu o 13 ročnom dieťati a ty riešiš, že nechceš stratiť jej dôveru, keď s ňou narovinu budeš riešiť, že fajčí a má nevhodných kamarátov? Ja som teda extra tolerantná matka, aké odtiaľ potiaľ a určité veci treba riešiť rázne. Posadiť si ju, rovno povedať, čo vieš a určiť pevné pravidlá i s trestom, ktorý bude nasledovať.
Tu neriešime skoro dospelú slečnu. Je to skutočne len 13 ročné dieťa!
No tak by ste sa veľmi čudovali čo stvárajú 13 roční pubertaci vonku … trava cigarety alkohol a aj pervitín neni nič výnimočne.. dávajte si pozor na svoje deti a kým nie je neskoro
@macik6 naša bude mať 12, ale je si plne vedomá toho, že za každý prúser nesie zodpovednosť v podobe adekvátneho trestu. Za to , že by fajčila, brala mi peniaze by sa mohla rozlúčiť minimálne s vyvhadzkami, mobilom ten by mala max. na telefonovanie mne alebo manželovi, tablet a Pc by nevidela veľmi pekne dlhú dobu. Keď si vyššie písala, že nevieš či ti peniaze berie ona alebo manžel skús sa pozrieť akým príkladom jej idete. Či len nemá pocit, že keď takéto prešľapy tolerujes mužovi lebo veď je aký je, budeš tolerovať aj jej
@matullienka je tazko dokazaovat nieco bez dokazov no vcera som mala s nou riadny rozhovor povedala mi ze s tym sekla sice jej velmi nevetim no vzdy jej zdoraznujem rizika a aj rizika spojene s klamstvom a budem na nu prisnejsia a doslednejsia muz sa od malicka nepodiela na vychove ja planujem v buducnosti rozvod no je to tazke lebo nemam v nikom zisdnu oporu je tsm hypoteka a nemam kam ist no urcite to budem riesit takze je tazke pte mna byt v jednej osibe aj mams aj otec no viem ze nie som jedina

Z kade na to berie financie? zacala by som ztade. Ak nepomaha dohovor, vyysvetlovanie, zakazovanie. A ten ucte co ma nie je verejny, pre kamosky laebo tak? komu to ukazuje?
Ono mozno sa citi, ze je to super frajerina.. kto vie... 🙂 ja by som si spravila ucte tam kde ona, pridala si ju, sledovala ju a konfrontovala ju tak,a k sa to teda da. Neviem kde ma ten "ucet". A na zaklade toho by prislo riesenie. 13r sa mi zda naozaj na taketo veci skoro.