icon

13 ročnej dcére vychádza 5 zo slovenčiny

petraaa8888
15. jún 2021

ahojte, mojej dcere na vysvedčeni vychadza 5 so slovenčiny, už ma 13 rokov, puberta, nutim ju učiť sa ale absolutne sa jej nechce, vačšinou trávi svoj čas na počitači hranim hier, a nenapadne ma vypojiť wifi ani počitač lebo potom to može dopadnuť veľmi zle . Nechcem počut radi ako ju odnutit ale bojím sa že prepadne, prepadne? čo mam urobiť, povedať učiteľke že či ju nedajú na 4 a dalši školsky rok sa už bude učit? Koncoročne písomky so slovenčiny už pisali (aj diktát) a mala 5.. Absolutne ju neviem prinutit ani presvedčit žeby sa mala isť učit.. Poradte mi prosim. Všetkym dakujem 🙂

syslik81
15. jún 2021

kde si bola dioteraz? chytim telefon dam ho niekomu chytim wifinu a aj keby som mala router do prace nosit tak pojde somnou ,.. decku dat doucovanie a nie ze bude sama doma sediet ... hnila je tam nech maka okolo domu -upratat kos navarit uz by mala vediet sama ... nudi sa preto je na nete .. ty na nu evidentne cas nemas..a ona ho potrebuje zaplnit ..a samozrejme nechat prepadnut uz z nejd doktorku mat nebudes ale nasledky musi vediet znasat

zuziiiii
15. jún 2021

@petraaa8888 U nás by už letel PC aj mobil aj celé wifi Z osmičky

zuziiiii
15. jún 2021

@petraaa8888 ja by som jej dala darebácka ...ta by dostala

zuzulkazu
15. jún 2021

@petraaa8888 rodicovske zamky ti nieco hovoria? Zaheslujes a vybavene, zmenis heslo na wifi.... Ziadny problem

zuziiiii
15. jún 2021

@petraaa8888 sa bojíš vlastnej dcéry že čo chudinka zosalie bez PC mobilu wifiny?

zuziiiii
15. jún 2021

Ináč toto riešiť dva týždne pred vysvedčením super .

nominativ
15. jún 2021

Áno, deti by mali znášať následky svojich činov, ALE zodpovednosť je na základnej škole v prvom rade na rodičovi. Každé dieťa dokáže prejsť o trojkach s nejakou snahou. Nemusí mať samé jednotky, ale to, že decko prepadne, tak sa to vlečie celý život, aj keď už má neskôr možno aj viac rozumu. Nechať 13 ročnú prepadávať a hovoriť o nej ako o 30 ročnej, na kt.rodic nemá vplyv 💪...

A státisíce rodičov robia do 17.00 aj dlhšie a potom sa venujú učeniu.

deti95060810
15. jún 2021

mám dcéru ako aj ty - tento piatok má 13 rokov - 7 ročník...
Neopováži sa mi odporovať, lebo by som ju rozthala v zuboch.....
Včera som si s ňou sadla a rátali sme matiku. Dnes pokračujeme so slovenčinou. Tiež sa jej nechce - je už teplo, leto, - deti majú krízu. Keby som učenie nechala na dcéru - tak nosí domov nie moc dobré známky - určite 3, možno aj 4.... Musíš si s ďcérou sadnúť aj ty ku knihám a aspoň niečo sa s ňou poučiť, dávať jej príklady. písať diktáty....
Nie je náhodou zakázané nechávať deti predadnúť? myslím kvôli corone... Určite by som išla za učiteľkou a sľubovala hory - doly... mne by nedalo aby som nechala dcéru opakovať ročník...

namornicka
15. jún 2021

Ako sa ona k tomu stavia, ze bude opakovat rocnik? Pre pubisov v tomto veku je to vacsinou hanba, ze pojdu “mefzi mladsich”. Cize by sa mala vo vlastnom zaujme hecnut a naucit sa na reparat. Co som si viac nez ista, ze na 3 urobi ked bude chciet.

lalenka33
15. jún 2021

Ja byť tou učiteľkou a prídeš za mnou, aby som jej dala 4, tak ťa vyhodím rovno von.S jednou 5 neprepadne, pôjde na reparát, ale ten pravdepodobne aj vďaka tebe,keďže sa jej bojíš vziať mobil a PC nespraví.Takýmto prístupom do 18stky možno dokončí aspoň základnú školu.Veď jej vezmi mobil k sebe do práce, odpoj káble od wifi a PC, tie vezmi tiež so sebou a.vybavené.Keď sa bojíš svojej 13 ročnej dcéry, ktora je očividne gemblerka, tak vyhľadaj pomoc odborníka kým je čas.

jankapepe
15. jún 2021

@petraaa8888 ,,nenapadne ma vypojiť wifi ani počitač lebo potom to može dopadnuť veľmi zle,,

Vysvetlis?

namornicka
15. jún 2021

@nominativ nie som si uplne ista, ale ked je to prepadnutie zo vzdoru a baba sa uvedomi, pocitat sa jej budu znamky v tom rocniku co bude davat na novo (asi je to siedma trieda), cize mozu byt kludne dvojky a nic sa s nou nemusi tahat. Niektori pubisi su tazko ovladatelni a prave takato facka od zivota ich vie vratit do reality. Naopak, vecne zametanie cesty pred nimi k nicomu nevedie.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
nominativ
15. jún 2021

@namornicka bodaj by to tak bolo, ja osobne nepoznám nikoho, kto prepadol a napravil sa.

namornicka
15. jún 2021

@deti95060810 ked sa ti dcera v puberte neopovazi odporovat, tak si daj pozor, aby ti nezacala klamat. Myslim to v dobrom, vidim to v okoli. Nastavivanie hranic je v tomto veku prirodzene, aj ked je to na nervy, tiez mam taku vekovu kategoriu doma.

zuziiiii
15. jún 2021

@petraaa8888 ja mam syna takého ako ty dcéru A ten má V žiackej najhoršiu známku trojku. Na vysvedčeni samé jednotky.chodí na klavír stíha aj zusku teda umelecku školu. A tiež som pracovala nadčasy ťahala A bola som sama na neho nemala.som partnera. On sa má spýta či môže hrať na PC. To je ale výchova potom U vás aká?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
15. jún 2021

@namornicka tiez som to chcela napisat. Ako decko som vedela odkial pokial, ale rodicov zaujimal aj moj nazor, mohla som sa im zverit s cimkolvek a mohla som im aj odporovat. Bolo mi vysvetlene preco a naco, nie ze preto, lebo som povedala

taskataska
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
martinq54
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
15. jún 2021

@deti95060810 nie, prepadnutie nie je zakázané. A sľubovať hory-doly je len prilievame oleja do ohňa.

avril299
15. jún 2021

ved jej zamkni pc / mobil / tablet do skrine alebo napriklad do spalni a zober kluc do prace... ma len 13 a uz si robi co chce, co bude, ked bude mat 16?

andrejka1974
15. jún 2021

@petraaa8888 treba zobrat mimo dohodnut sa so susedou a das to tam ak bude mat 1 patku caka ju v auguste reparat a to vacsinou deti vedia spravit proste ju donutis sa ucit uz je sice asi neskoro ale do augusta ma cas opravit

sruma
15. jún 2021

Mna by nasi tak preplieskali keby toto robim, ze by som si rychlo rozmyslela ako sa budem ucit 😂😂😂 tato by bol schopny aj PC z okna vyhodit a telefon za nim by letel 😂😂😂 ten by mi dal hier a neucit sa!

zuzuliennka1
15. jún 2021

@sruma u nas rovnako, mobil ani pc by som nevidela najblizsie dva roky…
ale - u nas by sa toto ani nestalo, v zivote by som si voci rodicom toto nedovolila, aby to muselo zajst tak, ze by mobil a pc z okna leteli

bennn
Odpoveď bola odstránená
nnnuuunnn
15. jún 2021

Je to slovencina, nie ruština, nie kvantová fyzika, nie molekulárna biológia... Myslela som, že téma musí byť vymyslená. Kým by sa nenaučila aspon ako tak, že vidím, že sa snažila, tak by prístup k netu nemala.

sruma
15. jún 2021

@zuzuliennka1 vsak to ze nasi by ani nedopustili aby to doslo k takejto situacii. Ale sama som mala v tom veku respekt pred nimi. Raz som doniesla 5 a vtedy vysiel novy film 3D, ze novinka s okuliarmi. Vsetci isli a ja som sedela ako tuk doma za 5. Doteraz som ho nevidela 😂😂😂 Ale viem si predstavit situaciu ze vsetko by letelo z domu 😂😂

bagre
15. jún 2021

ešte čo by som ti k tomu povedala - toto nemá byť o tom ako ju donútiť a presvedčiť. Nie v takom zmysle ako to vyznieva. Už ju nemáš ako donútiť. Má 13. Ani to vzatie mobilu a podobne nie je donútenie v pravom zmysle slova. To je stanovenie a určenie hraníc v praxi. Lebo to sa mi zdá že u vás chýba. A ako 13 ročná musí hranice mať.
Ona by sama mala mať dosť inteligencie aby sa s tým čo si navarila teraz popasovala. Tým, že pôjdeš uprosiť učiteľku jej spravíš medvediu službu. Preto je potrebný rozhovor. Či jej svitne. A možno sa dozvieš niečo čo by si nečakala.
Aj dcéra má v triede spolužiakov čo majú všetko prudko v paži. Ale to sú prípady, kde už pár rokov sa s nimi niečo vlečie a toto je ich spôsob ako sa prejaviť, ako dostať zo seba to, čo ich tlačí //mama zomrela dievčaťu asi v 2.ročníku. Potom aj otec, bol hodne starší. Býva kade tade po rodine.... Alebo ďalšia - prestúpila z inej školy, šikanuje okolie, v rodine to má na h.../
A ešte extra téma je závislosť na týchto vymoženostiach dnešnej doby. U prvého dieťaťa som to tiež celkom neustriehla keďže som tú závislosť podcenila. Pri synovi som bola múdrejšia - a neustúpila som. A je to lepšie ako s dcérou.
Takže nezávidím, bude to boj, ale ísť za ňu orodovať a báť sa jej vziať pc je diaľnica do pekla. Ty musíš vedieť akého človeka z nej chceš vychovať, či už to bude s 2 alebo so 4.