13 ročnej dcére vychádza 5 zo slovenčiny
ahojte, mojej dcere na vysvedčeni vychadza 5 so slovenčiny, už ma 13 rokov, puberta, nutim ju učiť sa ale absolutne sa jej nechce, vačšinou trávi svoj čas na počitači hranim hier, a nenapadne ma vypojiť wifi ani počitač lebo potom to može dopadnuť veľmi zle . Nechcem počut radi ako ju odnutit ale bojím sa že prepadne, prepadne? čo mam urobiť, povedať učiteľke že či ju nedajú na 4 a dalši školsky rok sa už bude učit? Koncoročne písomky so slovenčiny už pisali (aj diktát) a mala 5.. Absolutne ju neviem prinutit ani presvedčit žeby sa mala isť učit.. Poradte mi prosim. Všetkym dakujem 🙂
To vazne si musi mamina pytat rady ako nalozit s jej pubertalnou dcerou co sa nezmesti do koze? Bojis sa jej? a ak ma 5ku na vysvecku tak asi komunikuje iba pomocou smajlikov... Dobre rady ti tu dali. Drz sa ich... Ak si dceru nenaucila ty, nauci ju zivot ak nespravi reparat tak nech si uzije opakovanie rocnika... To bude studena sprcha... Ver romu ze jej to prospeje teraz na zakladke ako nejake vylucenie na SŠ.
@namornicka odporovať môže, ale učiť sa musí...proste musí si plniť svoje povinnosti - aj keď od jednotiek máme tiež sem tam ďaleko....😉
Musí byť teda riadne závislá, keď píšeš, že odpojenie internetu a podobne by dopadlo veľmi zle, možno si to aj skúsila a zažila to čo vyvádzala keď píšeš ako by to dopadlo. Asi ťažká puberta a hrá sa na frajerku pred spolužiakmi? Ako jej je všetko jedno, jedno či prepadne hlavne, že bude drsňáčka?
Mala som takého spolužiaka tiež stále na PC, prepadol z angličtiny ani reparát nespravil stále len, že mu to je jedno a háhá jak ten zo simpsnových až sa druhý školský deň zastrelil, nech mu je zem ľahká už to bude 11 rokov, veľa krát na neho myslím a verím, že by to nespravil keby nemal pocit, že tým, že prepadol vypadol aj z partie
nick založený dnes, zázrakom dnes objavila MK a ešte tu dá aj takú pikošskú otázku 😀
@petraaa8888 dala by som jej podmienku, že keď si to neopraví, tak celé prazdniny bude bez mobilu a odhlasis wifi(predpokladám, že s mužom mate internet v mobile). Mne ako 15rocnej rodičia zobrali mobil za jeden pruser asi na 6 mesiacov a bolo to riadne poučenie. Ja som za laskavu výchovu, ale tu si myslim, že ak neurčis teraz hranice, tak za 2 roky mate zrejme velky problem.
@petraaa8888 je to o vychove. Zrejme si sa doteraz nestarala. Ja mam takmer pubertalneho syna doma a je to boj. Ma problem so sustredenim, takze sa trapime ale chce aj on sam. Jasne ze je trochu lenivy a radsej by sedel pred tv ci pc ako sa ucit, ale ja som mu ten cas venovala, co nechapal vysvetlila, skusala ho a hlavne ked dostal horsiu znamku tak som to riesila. Nenechala to tak ale donutila ho nech sa douci a opravi si to. Vacsina mladych si mysli ze rodicia prehanaju a "prednasky" si odtrpia, ale obom detom vysvetlujem, ze sa ucia pre seba a zavisi od toho ich buducnost. So 4kami sa nedostanu na dobru skolu, iba na tie ktore ich mozno bavit nebudu. A v tomto pripade v 99% nie je sanca na omyl a opravu. Malokto sa dokaze vyhrabat, zamakat a zabrat aby to zvratil. A co sa tyka pc, mobilu, tabletu je to u nas tak, ze syn mobil ma, ale vzdy sa pyta ci ho moze pouzit, tablet a pc rovnako. Nema ich automaticky a nedovolil by si ich bez dovolenia pouzit, lebo vie, ze by bolo velmi zle. Nezaobide sa to casto bez drdlania a otazok preco, ale respektuje ma. Bohuzial je z tych, ktori nevedia zdravo pouzivat tieto zariadenia. Je chyba, ze si to nechala vsetko zajst az sem. Ja som na deti sama, no aj ked som nebola na RD a pracovala som, vedela som si ich ustrazit. A tiez som nechodila domov skoro. Vacsinou okolo 17.30. Vsetko sa da. Teraz si musi mlada zjest co si navarila.
@zuziiiii to už je aj zbytočné, klasifikačné väčšinou už boli...
@michellemary veď toto
No neviem ci vacsinou boli.. tento tyzden su, u nas napr. az vo stvrtok a to vobec nie sme rarita..
Aspon sa nauci....
@petraaa8888 tak zmenit heslo na wifi, zaheslovat pc, mobil zobrat, alebo tiez zaheslovat, nuz dcera moja, lubim ta, ked sa nechces ucit, ja tiez chodim do prace na vsetko som zarobila, takze si beriem len co je moje,.. Plus by som ju zapojila do prace, varit, upratovat, vypucovat wc atd. Mozno drsnejsi tabor za odmenu, vojensky😀 sice aj to stoji peniaze...
myslím, že v auguste sa robí reparát, pokiaľ neprepadá z viacerých predmetov. Takže bude mať prázdniny na učenie sa toho, čo zameškala. Ak reparát spraví, pokračuje do ďalšieho ročníka, ak nie.... prepadá a ostane v ročínku s mladšími spolužiakmi.
@petraaa8888 slovenčina je blbá v tom, že nedá sa len tak všetko za týždeň dobehnúť, je tam toho strašne veľa. Už len tej gramatiky - to nepomôže napríklad len s ňou písať diktáty, ale strašne veľa je toho okolo vetných členov, vybraných slov, okolo určenia gramatických kategórií...dosť pomáha čítanie v slovenčine aspoň tých kníh, čo majú v čítanke, ale aj tak je toho dosť veľa na učenie či z gramatiky či z literatúry. Ono sa to tak postupne nabaľuje a je toho veľa.

Mne to pride akoby vase deti chodili do idealnych skol. Mna nerozhodi ziadna znamka. Slovencina za 5? V 7mej triede zs? Preboha, co take veledolezite nevie, ze moze prepadnut zo sloviny? Citat? Pisat? Ps dcera s nie jednou stvorkou je prijata na bilingvalny gympel. Bez akejkolvek pripravy spravila prijimacky medzi najlepsimi a uz v tomto momente je 9 rokov a vysvedceni zo zakladnej skoly kazdemu ukradnutych. Ps wifi som nikdy nevypinala, anglinu ma vdaka tomu dcera c2