icon

13-ročný syn je obézny a prejedá sa

will99
3. aug 2022

Ahojte, nie som si istá či to tu patrí, ale potrebujem poradiť lebo som v koncoch s mojim 13 ročnym synom. Je obezny, a sposob ako sa chova a preziera je neunosne. Byvame s priatelom a on mu dost dopraje casto s nim ide do reštiky alebo mu kúpi niečo a malý všetko zje. Stále sedí za počítačom a hrá roblox, a keď chcem aby išiel von tak huláka že nechce. Tak keď už ho vytiahnem k jazeru nech sa vyšantí tak potom príde ďalší krik. On chce langoš, zmrzlinu a nič iné. Vždy zabalím ovocie ale to on jesť nechce lebo vraj ovocie nemá chuť.. Langoš mu zatrhnem a on sa zdurdí, potom už nič neje a večer keď už spím tak vyžiera chipsy a sladkosti. Za poslednú dobu strašne pribral, len v 13tich má 74kg. Nechce sa so mnou ani baviť lebo ja som ta zlá že mu zakazujem sladkosti. Priatel ho ukludnuje sladkostami, aj ked som mu už x krát vysvetľovala aké zdravotné problémy bude mať, keď to takto bude pokračovať. Neviem čo robiť. Nechcem mať s ním zlý vzťah a navyše mám pocit že som ako matka zlyhala. Čo mám robiť mam mu všetko dovolovať a sledovať ako si ničí zdravie alebo mu ho chrániť a byť tá najhoršia matka na svete?

Strana
z3
mmoni89
5. aug 2022

@veronicka1901 to je najjednoduchšia a najľahšia cesta vinit genetiku 🙂

lauricka
13. nov 2024

@will99 13 ročný sa správa ako 5- ročný....chcelo by to detského psychológa, dietolôga, rozhovor s priateľom, nech sa aj ten spamätá

jamidea
15. nov 2024

@will99 jedna kamoska, psychologicka mi raz pri rozhovore povedala "ty si matka, nie kamaratka" a odvtedy si na to casto spomeniem, ak sa s detmi nezhodnem v nazore. Posledny syn, 9r.trochu cez leto pribral, ziadne futbaly ci ine treningy, takze sme zacali s pridelom keksikov, napr.mal namiesto celej horalky len polovicu, alebo 1hryz. Nepacilo sa mu to, no teraz uz si sam da polovicku a druhu odlozi...

Strana
z3