13-ročný syn nás doma neznáša
Viem,puberta,korona,kazdemu dietatu za ten rok preplo.Syna mam z prveho manzelstva.Vydala som sa znova,syn ho miloval,presviedcal az som do toho vztahu isla a teda nelutujem ani po par rokoch.Syn uz ano.Pise si dennik.Su v nom hrozne veci.Doslo to tak daleko,vykrical nam ako nas nenavidi,vyznie to akoby bol tyrany.Vzdy bol negativny a tazka povaha,chodil k psychologicke,ta to uzavrela,ze skratka je taky.Mna to ale trapi a doma je dusno.Manzel nespi,nevie sa sustredit,
Stala ti tá ziadost o vyzivne za toto peklo?
"Az som dala ziadost o výživné potom povedal,ze ked musi platit tak bude si ho aj bravat,to bolo take podla nalady,platil tak si ho niekedy vzal."
@bluka2 vacsina zien si dava po rozvode ziadost o vyzivne a asi žiadna necaka ako sa to o par rokov zvrtne.Podla.mna by syna kontaktoval aj bez vyzivneho.Syn pojde na strednu,mozno bude chciet znova sportovat,my sme v regione kde vela nezarobime a preco by som to vyzivne nepuzila na synove cestovne,skolne,kruzok a to mu este viac ako polovicu dolozim.Ale naco ti to tu vysvetlujem. V inych prispevkoch zas pisu zenam ake su blbe ked neziadaju vyzivne.
@jumama psychologicke som to takto podobne povedala,ze mam podozrenie ako mu kontakt s otcom viac ublizuje ako pomaha a ona to berie skor tak, ci nie som zaujata a aj to chapem,plno zien nadava na expartnera a stvu deti proti nim.Ja to nerobim.Niekdy si sama pre seba zanadavam nanho,viem ze pre syna by bolo este horsie počúvať na otca aky je kreten.Moj muz sa nevyjadruje,parkrat v najvacsom strese povedal akurat,ze keby sa aspon staral a nerobil rozbroje,to mu nezazlievam,nemozem chciet aby vsetko dusil v sebe.Nespolieham sa na psychologov,tu ich je malo a dlho sa caka,som bola rada aspon za tuto jednu slecnu.Ona by potrebovala aj s otcom hovoriť,lwbo moje tvrdenia mozu byt vymysel.Len on ma nazory z minulého storočia,ze k psychologovi chodia iba blazni a on nepojde a co este aj zo syna robím blazna.Tu som bezradna,tak chcem to doma
Pozri, nie v zlom. Pisala si to tak, že to malo nejaký súvis. Že v hlave exa sa začal zaujímať t.j. v tomto prípade komplikovať a narúšať vám život a chlapcovi kafrat psychiku, lebo platí. Asi chce mať niečo povedať k tomu, za čo platí, inak si ten nezáujem predtým neviem vysvetliť. Chorá hlava, ale ty ho poznáš lepšie. Ja by som skúsila sa s ním dohodnúť, že nemusí platiť a dá vám už pokoj. Aj keď neviem, či na toto už nie je trochu neskoro, lebo zas chlapec je uz veľký a zrazu by ten jeho zidealizovany otec len tak zmizol? Každopádne takto cez peniaze sa s veľa chlapmi dá dohodnúť.
Nikdy by som nepísala žiadnej žene, že je blbá, že si nepodala o výživné. beriem, už som ten názor tiež počula - nie je moj. Niekedy je to práve veľmi múdry krok nechať spiaceho psa spať, ako sa hovorí.
V podstate nerada píšem o veciach, ktoré sa dali urobiť možno lepšie v minulosti. Lebo čo teraz s tým? Ruku na srdce, nebolo by vám tisíckrat lepšie bez tých peňazí a bez neho? Aj keď nikdy nevieš, samozrejme, možno by sa ozval aj tak, mozno by iniciatíva v tomto veku na stretnutie išla od syna. Ja by som však aspoň dala šancu tej možnosti, že vás nechá na pokoji, že syn bude mať ako vzor láskavého nebiologickeho otca.
Teraz toto píšem skôr pre ženy, ktoré zvažujú podať si o výživné, že aj toto môže byť ich príbeh.
Tak to nie je o synovi ale o rozumoch čo dostáva od otca. Samozrejme ako každý pubertiak si vyberie cestu ktorá je pohodlnejšia. Ja by som si spraví odfotila a konfrontovala ex. Nozno to inak nepôjde
Mala som rovnaký problém úplne sa viem vcítiť do jeho koze. Pubertu neberiem ako zlý čas, beriem ju skôr ako čas kedy si človek začne uvedomovať oveľa viac veci, bude vydiet svet vo viacerých farbách no o to tmavších. Keď je z rozvedenej rodiny ak som aj ja ani sa mu nečudujem bežný človek by si povedal ze nieje to až také hrozné no ľudia ktorý si nájdu nových partnerov sa menia, partneri ich menia, nové deti ich menia. Trebalo by sa zamyslieť nad novými členmi rodiny, treba sa zamyslieť ako nad sebou ako nad hlavným členom jeho rodiny (ste jeho mama ste len 1 VLASTNY rodič aj keď môže byť nevlastný otec akokoľvek milý a dobrý on sa spolieha na VÁS)Nenechajte sa ovplyvniť partnerom ani deťmi ktoré máte okrem neho. On potrebuje pozornosť a o tom svedčí aj to ze si píše denník. On vám vlastne nevedomo dáva najavo ze niečo nieje v poriadku že niečo treba zmeniť. Buďte pre neho viac kamaratmi ako rodičmi. A hlavne vy pre neho buďte mama nič nevytikajte jemu a hlavne nespomínajte jeho vlastného otca ak ste s nim ešte v kontakte to je ta polka ktorá vlastne mu veľmi chýba ale tu nenahradite nikdy takže sa o to ani nesnažte. Ako hovorím nech vás partner nebude ako 2 otec ale ako veľmi dobrý kamarát a vy pre neho buďte kamarátka ale samozrejme aj mama 🙂 Snažte sa s ním rozprávať o bežných veciach iba o veciach ktoré sú podstatne o pocitoch nie. Raz za čas sa ho opýtajte vetu -,, nechceš sa porozprávať?? ''ak odpovie nie nič nehovorte. Nepýtajte sa často ale musí mať záujem sám, netlacte na pílu. On raz rozprávať začne

Po tvojom posledom prispevku este vacsmi odporucam film, co som spomenula Narusitel systemu. Pozri si ho, pochopis z neho, ako velmi prave to co si napisala, ze tvoj ex chlacovi robi, je pricinou jeho spravania. Slubuje a neplni sluby, dava nadeje a neplni nic... Je to strasne tazke, aby to chlapec sam uvidel a prijal. Bolo by to pre neho velmi bolave, nevie zavrhnut otca, preto to vyhranovanie bio a nebio otec. Mozno ma kdesi uplne v nevedomi strach, ze bude presne taky ako jeho otec... len to este nevhape. Je to strasne bolestiva cesta, ked jeho rodic mu robi zle, a on ho ma rad a nechce to uvidiet. Je to ak to trochu prezeniem tyranie dietata, je to stokholmsky syndrom, ked rukojemnik nachadza sympatie k unoscovi.... Naozaj nejaky psycholog by to mozno zvladol vysvetlit mu, posunut ho, otvorit mu oci, ale neznicit ho... ty mu len mozes opakovat, ze nech by bolo cokolvek, ze ho lubis a vzdy si tu pre neho. Ze ho nikdy nikam neposles, budes sa snazit nesklamat, netrestat, chapat, nech sa stane cokolvek, nech vyvedie cokolvek, nech si akukolvek cestu v zivote vyberie, ze ju musi skusit, ze vzdy ma u teba dvere a srdce otvorene.... proste mu nukat vsetko to, co mu jeho otec iba slubuje, ale v reale nikdy nedava a dufat, ze jedneho dna dospeje a pochopi a zariadi sa podla toho.