14-ročná dcéra chce mať zajtra so mnou babský deň
ahojte mam dcerku 14 rocnu, a zajtra by sa malo idt do skoly viem. Nikdy som toto neurobila ale opytala sa ma či by sme si nemohli zajtra urobiť taky babský den. Dcéra je na gymnaziu a nikdy sme takto nevynechali len mi to prislo ako super napad urobit si predlženy vikend. Veľmi málo sa vidime kedže stale pracujem. Myslite ze to je dobry napad?
A preco nemozete niekam vybehnut po skole? Napríklad kino,nakupy, spolocny kolacik, vecera .. robievam si take dni s dcerou, ale az poobede, po skole alebo víkend. Volny piatok mohla navrhnut cez letne prazdniny napr., a coskoro su jesenne, tak si spravte predlzeny vikend vtedy.
Jasné, že by som bola za. Ten deň spolu je určite dôležitejší, ako škola. Vzťahy by mali byť na prvom mieste a ak to dcéra takto cíti, že potrebuje byť s tebou, tak jej určite vyjdi v ústrety.
Noooooo, ulievat sa zo školy správne nie je, ale ja by som určite šla do toho, bude to pre ňu nezabudnuteľný zážitok a pre teba tiez
Nikdy som nezažila jeden voľný deň zo školy len tak, a dodnes mi je z toho veľmi smutno, takže za mňa áno, kľudne aj párkrát do roka.
@dskjhfdlkdjhl nie mne sa nepáči pristup ludi, ktori hovoris že či sa nehanbim ze “pracujem toľko v gakom zmysle” a že sa nevenujem 100% dcerke. Preto som prišla s napadom sem, pretože nikdy som toto neurobila a že či je to vporiadku alebo nie.
@patka06 tiež mám ten istý pohľad na vec. Veď príde sobota, nedeľa, a môžu si spraviť babský víkend. Spravíš niečo také raz dvakrát a už to ide. práve dnes sa mi kolegyňa sťažovala, aký problém má jej muž si nájsť zodpovedného zamestnanca , ktorý aj príde do práce vtedy, kedy má , pretože má určitú zodpovednosť ale nie. Veď čo , ja si spravím voľno, pretože dnes mi to vyhovuje. Čo na tom, že niekto čaká na tovar, veď šéf to zariadi snáď. Viem, že toto je iba škola ale ak si deti naučíme, tak potom pristupujú k životu.Keby mala nejaký vážny problém a chcela by sa rozprávať alebo niečo vážne riešiť OK, ale len tak zostanem doma, pretože chcem. Ale veď o nič nejde že?
pokial nemaju nic v skole, tak by som si kludne taky den spravila. mna by to velmi potesilo, ak by som mnou chcela takto stravit cas. podla mna je to v poriadku, kedze si take dni asi nebudete robit kazdy tyzden, tak proste preco nie
autorka -ak sa ti nepáčia nevhodné komentáre, tak nezakladaj diskusiiu Ty si sa pýtala, či je to v poriadku. Tak ti ženy odpovedajú. To, že čakáš, že ti to každý odsúhlasí - to je tvoj problém. Ak s ňou chceš ísť, tak choď , nepýtaj sa druhých, pretože iné názory ani nechceš počuť
Matkám, ktoré tu píšu že by to nedovolili, ako ich učia povinnostiam a zodpovednosti tak želám veľa šťastia, keď budú staršie budú ako utrhnuté z reťaze, lebo im nič nedovolite a začnú si robiť po svojom 😉 a to že by si na to zvykli a budú chcieť voľný deň počas školy častejšie je blbosť. Ja ako dieťa by som to brala z matkinej strany ako prejav dôvery, že mi verí že je to výnimočne a že školu dobehnem. A tie deti, ktoré si to nebudú uvedomovať a budú chcieť aby mali voľný deň častejšie tak si pogratulujte lebo chyba je na vašej strane a vo vo vašej výchove. 😉
PS: užite si spolu babsky deň ❤️
@sabina230 ono sa tomu hovorí výchova, aby to dieta nebolo ako psica odtrhnuté z reťaze. Jaj, ci si vari myslíš, ze ked budeš s dcérou BFF, tak ta nebude mať neskôr na salame? Vidíme tu aj v iných príspevkoch, ze toto tak proste nefunguje.
Ked ti nabudúce povie, že chce zase "voľný piatocek" ako minule tak co jej povieš? Jasne zlatko, som taká rada ze chceš byt so mnou?
A co keď nie? Bude sa hadazat o zem, ze prečo to minule šlo a teraz už nejde? Tak co jej povieš? Ako jej to racionálne zdovodnis, ze minule ano ale teraz už nie? Ja som si takéto "dní s mamou" robila cez týždeň napr.vtedy, keď som mala lekara. Šli sme potom spolu do mesta na nakúpi alebo len tak niekde. Ale ani by ma nenapadlo jej len tak povedať, že zajtra nejdem do školy, lebo si s nou chcem vyhodiť z kopytka. Dcéra predsa nie je v skole do 18.00. Keď tak veľmi chcú teda babinec, nech si vezme matka pol dna dovcu a od 13.30 ci kedy jej skonci škola sa môžu flákať v meste až do rána (obrazne povedane), lebo zajtra je sobota a môžu spať aj do 12.
@lienka.7 ja si pravidelne s dcérou robievam babské dni a výlety ale nikdy to nebolo cez školu. Poobede OK, ale sú soboty, nedele, sviatky, prázdniny. Minulú sobotu sme skoro celú ,,preflákali. Nákupy, obed, potom sme išli na masáž a domov.
Zaujímalo by ma, tie ktoré by ste to dovolili, ako píšete ospravedlnenku?
U nás v škole sa totiž píše dôvod chýbania a nestačí napísať rodinné dôvody
@patka06 u nas staci RD akebo ZD. Dokonca nechcu ani omacky typu- Dobry den, prosim ospravedlnit.......za porozunenie dakujem. Prajem pekny den....
@patka06 niektoré by aj k dr. skočili, vymysleli si, že je dcére zle od žalúdka a má papier.
A možno u nich stačí, že príde oznam od rodiča, že o tom vie a viac neriešia
Mám 13r dcéru a tiež chcela takto so mnou ísť na babský výlet. Šli sme do Viedne, bol to taký voľnejší júnový deň počas týždňa a bolo výborne. Keďže dochádzku má takmer 100% počas školského roka, učí sa na samé jednotky tak som nevidela dôvod prečo neísť. Sa mi páčia tie konšpiračné teórie čo tu niektoré splietajú 🤦
@kvetinka75 presne tak, sú taktiež aj prázdniny, tak nech sa paci, môžu si naplánovať babsky den a na vtedy, keď dcéra nie je v skole a matka si vezme dovolenku.
Inak žasnem tu nad niektorými, ze podla ich názoru je trvanie na dodržiavaní "zaužívaných" pravidiel pomaly ako teror. Potom sa ale divime, ze mladí sú nezodpovedni a majú všetko "na salame". Vsak prečo aj nie, ked to maju priamo z domu?
Za mna ano.lebo ak by nechcela ist do skoly tak si jednoducho blicne a nebude volat k tomu matku..takze preco ne.za mna ano
@lienka.7 😂😂😂😂😂….. lebo keď jej budeš všetko zakazovať tak nebude potom ako odtrhnutá z reťaze že?? 😂 14 ročne dievčatá už by mali mať dosť rozumu vedeli v čom spočíva zodpovednosť. A výchova nie je len o zákazoch a pravidlách ale aj o kompromise a menších ústupkoch. Keď má dobré známky, dochádzku, slušne sa správa a vie pochopiť že je to len pre tentokrát tak prečo ju odmietať. 😉
@sabina230 prečo by jej to mala zakazovať? Povie, že sa jej to nezdá vhodné a pôjdu v sobotu. 14 ročné dieťa by to malo pochopiť. To akože kvôli tomuto má byť ako odtrhnutá z reťaze? Zuajímavé ako to všetky obhajujete, je zodpovedná, učí sa. Tak by to mala chápať. Tiež žasnem nad tým že výchova je aj o kompromise - a nechoď teda do školy. Kde je tam kompromis? Veď potom ani do práce nechodia, pretože si zmyslia, že sa im jednoducho nechce.
Nechápem, ako to niektoré môžete prirovnávať k práci a vyvodzovať závery typu, keď jej dáš párkrát voľno, tak ... Čo akože sa stane? Uvedomujete si, že škola na rozdiel od práce je ako väzenie, z ktorého niet úniku. Deti si nevybrali tam byť, nemôžu si vziať voľno, keď chcú, nemôžu v podstate vôbec nič. V práci nikto nikoho nenúti byť, komu sa nepáči, môže odísť. Na rozdiel od školy. Nečudujem sa 14 ročnej, že si chce ukradnúť čas s mamou a uliat sa zo školy. Veď je to až smutné, že to takto funguje, nemoct si užiť deň s vlastným dieťaťom. Alebo nemoct si vziať dovolenku mimo prázdnin. Niektoré školy z toho robia dobrezenie trestný čin. Čo je dôležitejšie, ako tráviť hodnotný čas s vlastným deckom? Veľmi smutné, že koľké schvalujete tento otrasný režim, ktorý zavrie deti na 11 rokov len preto, že niekto vytvoril ilúziu nenahraditelnej inštitúcie. Vždy bude dôležitejší čas s rodinou pre dieťa, ako čas v škole.
@akvi ach jaj, 🙈
nemôcť si užiť deň s dieťaťom? Veď sú víkendy, sviatky, prázdniny. Ale kto chce, dôvod a ospravedlnenie si vždy nájde.
@sabina230 Ak má dosť rozumu ako píšeš, sama by vedela, že spraviť si len tak voľno bez dôvodu zo školy sa nedá.
Iné by bolo ak by chcela ísť na nejakú organizovanú akciu, ktorá je počas školy a nemôže byť inokedy. To by som dovolila, ale babský deň nákupy, cukráreň, kino, výlet ...to sa naozaj dá zrealizovať aj mimo školy cez víkend, prázdniny a pod.
@kvetinka75 ty si si nikdy nevzala v práci voľno "len tak", že.
@akvi OMG 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A práca nie je podľa teba väzenie? Vsak ani tam nechcem chodiť a som ta zatvorená nie na 11 ale na 40 rokov minimálne?
Škola ani práca nie sú holubnik, ze si tam budem chodiť ako chcem. Tomu sa potom hovorí anarchia, vies? A najmä mladým stačí málo, aby tu krehkú čiaru prekročili...
A ty robíš 24/7 ze nemáš čas tráviť s deťmi? Ci len cez týždeň si blícnut z prace a zo školy musíte, aby ste boli spolu?
@lienka.7 ešte raz, v práci si dobrovoľne, nemusíš tam byť. Povinnosť pracovať sa zrušila ako padol režim. To, že ty si v práci, ktorú nemáš rada, to je tvoj problém, ale nikto ťa nenúti v nej byť. Ja moju prácu robím rada a viem si vziať voľno vždy, keď chcem. Deti v škole sú nedobrovoľne, nemôžu len tak odísť, ak sa im nepáči. Aj na sebe pekne vidíš, že čo ťa vlastne škola naučila - zotrvávať niekde, kde to nemáš rada, lebo ti niekto vštepil, že musíš. Môžeš blahoželat systému, veľmi dobre to robia, za 10 rokov povinnej dochádzky väčšinu ľudí zlomia.
@akvi v práci mám nárok na dovolenku, ktorú dostanem za určitých podmienok a to - ak mi ju šéf schváli, tak si ju zoberiem. V škole, pokiaľ ma pamäť neklame, je povinná dochádzka do určitého veku. Majú kvantum prázdnin, voľna. TAkže ,,úplne chápem,, že inokedy sa to asi nedá - ísť na babskú jazdu
@akvi k tej práci - sme súčasťou nejakého systému, každý má nejaké práva, povinnosti. Bývaš, platíš účty. Takže si musíš na to zarobiť. Tak si kvôli tomu v práci. A tam si za určitých podmienok, ktoré dodržiavaš. Tak isto aj škola má školský poriadok. Ale na čo, veď si robme čo chceme, no nie?
A ktomu musíš - žijeme v určitej krajine, v nejakom systéme, potrebuješ jesť, bývať - ako inak zoženieš peniaze na toto všetko keď nie prácou? Ak nerátam určité skupiny ľudí - ale tak by som žiť nechcela, asi peniaze inak nezoženieš.
Ty si v práci tiež robíš čo chceš - akože nechce sa ti, kašleš na to? Alebo nepracuješ, žiješ zo vzduchu?
Nečítala som vyššie komenty,ale nechápem načo sa pýtaš úplne cudzích žien či to je,alebo nieje dobrý nápad
Si dospelá
Je to tvoje dieťa a predsa tvoje rozhodnutie či ju niekam vezmeš alebo pôjde do školy

Tak ho vyuzi a nepytaj sa na MK😉 Aj tak sa Ti zamietave odpovede nepacia.