icon

14-ročná dcéra chce mať zajtra so mnou babský deň

5. okt 2023

ahojte mam dcerku 14 rocnu, a zajtra by sa malo idt do skoly viem. Nikdy som toto neurobila ale opytala sa ma či by sme si nemohli zajtra urobiť taky babský den. Dcéra je na gymnaziu a nikdy sme takto nevynechali len mi to prislo ako super napad urobit si predlženy vikend. Veľmi málo sa vidime kedže stale pracujem. Myslite ze to je dobry napad?

magdusaaa
6. okt 2023

Urcite si urobte krasny dnik,dieta by malo byt na 1 mieste..mozno sa Ti chce babsky vykecat..

akvi
6. okt 2023

@lienka.7 tak teraz si pekne kakas do ust. Citujem ťa -
"A práca nie je podľa teba väzenie? Vsak ani tam nechcem chodiť a som ta zatvorená nie na 11 ale na 40 rokov minimálne?"

A kde prosím ťa ja píšem, že nemám rada svoju prácu? Píšem presný opak. Skús pozornejšie čítať.

veronikasarkanyova
6. okt 2023

Išla by som do toho,ale upozornila ze je to raz a nie príležitostne,je to vdaka a motivácia . Nech si nezvyka.. možno sa Vám bude snažiť niečo povedať čo už dlhšie je v nej, len ešte sama nevie ako ale uz sa to tlačí von
A možno sa len potrebuje trocha zblížiť. V tomto veku už treba klásť iný dôraz na vztah a využiť každú chvíľu
Bude to psychický refresh pre vás obe, užite si 😁

hederamonstera
6. okt 2023

@akvi ja som tak rada, ze som tu stretla niekoho s tymto pohladom na skolstvo❤️ ja som ale v stadiu, ze uz sa mi nikoho nechce o tom presviedcat😁

kacero007
6. okt 2023

nedávno som čítala, že je fajn, keĎ si raz za 3 mes urobíte taký deň, že dieťa nepôjde do školy a strávite ho len spolu. S tým, že program navrhne dieťa. Je to iné ako užiť si takýto deň cez víkend, proste byť len spolu a posilniť vzťah. Za mňa áno 🙂

kvetinka75
6. okt 2023

@akvi ak niekto napíše, že sa mu nechce chodiť do práce, neznamená, že ju nemá rád. Ja som sa vo svojej práci našla ale ráno sa mi nechce vstávať, tiež by som si vedela predstaviť aj iný život - cestovanie, relax a do práce tak max. 2x týždenne. Len z čoho to potom financovať?

hederamonstera
6. okt 2023

@kvetinka75 neviem co nedokazes pochopit na rozdiele medzi tvojim chodenim do prace a chodenim do skoly. Fakt neviem co je na tom tazke

oliverceky
6. okt 2023

Na gymnáziu im stále hlásia vopred písomky?
Ako malým deťom

beronsche
6. okt 2023

@hederamonstera to je uplne zbytocne, presviedcat niekoho..
Ja som s tym prestala uz davno, rovnako Ako s vysvetlovanim, ci obhajobou.
Malokto sa totiz vie odosobnit a pozriet na vec z nadhladu..

hederamonstera
6. okt 2023

@beronsche tak sme uz tri?😁
Presne, kto chce a ma otvorenu mysel, k tomu sa info dostane

beronsche
6. okt 2023

@kvetinka75 a ty nemavas dovolenku v praci, taku, co si sama naplanujes? Nikdy?

kvetinka75
6. okt 2023

@beronsche ja mám v robote nárok na dovolenku, kde máš v školskom poriadku nárok na voľno len tak? nevidíš ten rozdiel? Asi nie. Nemá zmysel ďalej niečo vysvetľovať. končím v tejto diskusii. pekný deň

lenickalienicka
6. okt 2023

Wow krasny napad, jasne ze ano! To ze si to dcera sama pyta a chce s tebou travit cas ti tu proste ozaj len zavidia. Ja som tiez obcas taketo dni s maminou mala a predstavte si, nemam ziadny problem s rezimom ani s pracou, ani s platom ani s rodinou, len mam uzasny vztah s mamou a teraz uz babkou nasich deti a verim ze aj taketo dni pre nas cely ten vztah podporili. Uz teraz mavame randicka s 3rocnou dcerou do divadla alebo do lesa alebo na zmrzlinu 🙂

fowi
6. okt 2023

Jasné! Babský deň je vždy super nápad a keď len tak nevynecháva a ste spolu málo tak o to viac! Dieťa potrebuje tráviť čas s oboma rodičmi ❤️ nehľadala by som za tým nejaké špekulácie, proste asi má deficit času s tebou 🙂 ja dúfam, že v 14 bude aj moja dcéra chcieť so mnou tráviť babské dni ❤️

beronsche
6. okt 2023

@kvetinka75 ide o princip, ale to ti zrejme pisem zbytocne..
Lebo dieta musi a musi a musi byt v skole, keby co bolo.. tak?

A ano, dieta nema narok na volno, avsak rodic ma pravo dieta z vyucovania ospravedlnit.

akvi
6. okt 2023

@hederamonstera veď ja nikoho nepresviedcam, to je zbytočné, ale mám potrebu písať aj ten iný pohľad. Ak sa čo len jeden človek zamyslí, tak som rada. Niektorí ľudia totiž ani nie že by to nechceli vidieť, ale nezamýšľaju sa. Konajú steteotypne. A myslím, že s tým iným pohľadom je nás tu už pomerne dosť. Ja ťa vnímam aj v iných debatách 😉To keď som pred 10 rokmi napísala, že skola je väzenie, tak ma tu supy rozniesli a roztrhali na márne kúsky. Dnes je to už lepšie 😁 o trochu 😅

sazumak
6. okt 2023

Akurát minule som svojej skoro 18 ročnej gymnazistke vravela, aké je to hrozné, že ona sa nemôže flákať ako ja kedysi 😍 Ja ju totiž sledujem na edupage 😍 To ako fakt ani jedna z Vás nikdy nešla poza školu? Ja som síce už trošku staršia, ale priznám sa, že sme sa sem tam flákali. A aj teraz, keď potrebujeme, tak využívame tých 5 dní rodičovských ospravedlneniek. Tiež ideme niekde spolu, alebo na nákupy, či výlety. Dievčatá sa učia na samé jednotky, sú snaživé, majú kopec krúžkov, tak v tom nevidím problém. Takže ja by som určite s dcérou šla a tešila sa z toho ❤

gabrielabydzo
6. okt 2023

Boli letné prázdniny a z augusta na september dosť sviatkov.Prvého septembra padlo zrovna na piatok.Tam bol predĺžený víkend.Ja som v tom týždni poslednom bola tiež s malou doma.

monicatko20
6. okt 2023

Moji rodičia mi vždy keď som chcela ostať doma dali nato prístup 😁 či už išlo o výmysel na ktorý aj tak prišli, alebo som potrebovala len ostať proste doma..úspešne som vzdelanie dokončila, neporodila v 15tke, po škole vybudovala peknú pracovnú karieru..a som tu živá, zdravá a nedementná z toho, že som vynechala par dní školy .. určite si uži deň s dcérkou, ak ťa potrebuje, buď jej k dispozícii 😊 a vôbec by som neriešila prečo chcela byť doma..proste si užite spoločný čas ❤

lucia13022023
6. okt 2023

@monicatko20 cozeeee.. Socialku na nich!🤣

monicatko20
6. okt 2023

@lucia13022023 jj..mám po 30tke čiže vtedy boli dokonca prísnejšie pravidlá či zo strany rodičov alebo školy.. ale proste keď som potrebovala, rozhodlo ❤ a presne tak budem vychovávať aj svoje deti 😊 a socialka ma teda dvere otvorené aj u mňa 🤣🤣🤣

natalka13
6. okt 2023

V sobotu sa neda urobit si babsky den?
Ucit pubertu ze sa moze len tak ulievat...coskoro su zas prazdniny, uzije si volno.

lucia13022023
6. okt 2023

@monicatko20 aj u mňa 🤣 presne, aj ja tak chcem viesť deti ze sa nemusia báť prísť za mnou s tým ze chcú so mnou stráviť deň alebo ze dostali v škole trojku 🙄

natalka13
6. okt 2023

@sazumak jasne chodili sme poza skolu ale rodicia mi to nekryli a ani ja mojim detom. Mas neospravedlnenu hodinu? Ries si to.
Ucitelky niesu blbe. Vidia na deckach ked klamu.

natalka13
6. okt 2023

@beronsche deti si nemozu vyberat prazdniny kedy chcu🙈 fakt skvely argument😄

juliaailuj1
6. okt 2023

Je to skvelý nápad

sissik
6. okt 2023

dufam, ze si ju nechala doma a uzivate si babsky den. Nieco sa moze diat a toto moze byt prve volanie po tvojej pozornosti a pomoci. My sme nasu 11r nepocuvali, posielali sme ju furt do skoly a skoncilo sa to velmi zle. Neprajem to nikomu a preto ak by to mal byt aj 1 den mesacne, kedy ju ospravedlnis zo skoly, tak ju ospravedln. Hlavne ak si o pisomkach informovana dopredu

beronsche
6. okt 2023

@natalka13 kde argumentujem tym, ze suhlasim, lebo si nemozu vyberat prazdniny? Ja Len hovorim, ze rodic ma pravo dieta ospravedlnit a ked je s tym ok, tak je to jeho zodpovednost.

Ake ulievanie?
Ide o 1, slovom jeden den, ktory bude musiet dohnat doma.
Ja sa na to viac pozeram, Ako na prilezitost na budovanie vztahu mama-dieta. Ako na quality time spolu, najma v kontexte toho, ze autorka z prac.dovodov vela casu na dceru zial nema.
Teraz ma volno a jej dieta to chce vyuzit. Win-win situacia.

Niektore tu reagujete, akoby islo o dlhodobe zaskolactvo s naslednym totalnym pokryvenim osobnosti dietata.. vidi tu niektora z vas napr. 14r dievca, ktoremu chyba mama?
Lebo aj toto moze byt dovod..
Vyjst dcere v ustrety, urobit ustupok a mozno sa mama dozvie, co ju trapi, ak ju nieco trapi. Puberta je narocna aj pre dieta, nie Len pre rodicov..

Ale chapem, ak je niekto cely zivot vedeny direktivnou vychovou k tomu, ze nevybocovat, posluchat a posluchat, je to pre nich tazke potom vidiet pozitiva (samozrejme aj negativa) ineho pristupu a zivotneho postoja.

jankamarc
6. okt 2023

Keď ja som chodila na gymnázium, moja mamina pracovala na smeny, každý druhý týždeň sme sa videli iba večer pár minút, keď prišla domov z práce.. a tiež sme spolu podnikali takéto babské dni (možno raz za polrok), kedy ma uvoľnila zo školy, išli sme na nákupy do iného mesta, učivo som dobehla bez problémov. 🙂 vážim si, že obetovala svoje voľno času, ktorý bol strávený iba so mnou.. teraz som jej zato veľmi vďačná, máme naozaj dobrý vzťah, môžem sa jej so všetkým zdôveriť.. teraz končím VŠ a takto strávený deň iba s mamou mi chýba..

beronsche
6. okt 2023

@sissik co sa u vas dialo? Ak sa mozem opytat..