icon

14-ročná dcéra odmieta jesť mäso

25. nov 2025

Ahojte prosím poraďte. Skoro 14 ročná dcéra už dva mesiace odmieta jesť akekolvek maso, teda ani žiadnu šunku salámu parky proste nezje. Ani hydinu ani ryby. Musela som že ju to po týždni prejde a začne jesť normálne znova. Ale nechce, že jej to je nechutne jest maso. Cize z týchto dovodov. Ja viem že chovane sú v zlych podmienkach ale to je dan za to ze mame obchody a nemusíme si chovať kravy doma na zahrade.. mám ďalšie dve menšie deti a nemam čas varit jej osobitne alebo aby sa cela rovina teraz prispôsobia jej. Hlavne keď to uz trva ďalšie ako par dni a navyše sa blizia vianoce. Budeme chodit po návštevach a čo mám mame a svokre povedat že nech spravia chlebicky osobitne pre nu? Alebo jej doniesť z domu? Tak isto obed, stedra vecera. Uz akoby sme nemali toho dost musi s týmto prist. Aké argumenty pouzit aby to nechala ta, alebo ako to riešiť?

Strana
z3
banalu
29. nov 2025

Moj brat je vegetarian od 12tich - uz skor zacal selekotvat ake maso a ci vobec maso zje. Az sa dopracoval k vegetarianstvu. A "drzi" ho to aj o skoro 30 rokov neskor.
Dcere by som povedala ok - ale budes si varit a starat sa o svoj jedalnicek sama - nech ti dopise do nakupneho zoznamu co jej mas na tyzden kupit. Protein sa da nahradit v liecnych produktoch ci strukovinach.
Jasne by dostala instrukcie, ze ok - ale budes jest vyvazene a ja urobim co je v mojich silach aby som ti pomohla (nakupy). A ano na navstevu nech si pripravi do dozy chlebicky a vybavene. Netreba hladat ako sa to neda ani z toho robit dramu.

chrumka333
29. nov 2025

@anonym_autor zbytočne stresuješ, mladá nech si na návštevu pre istotu nachysta papanie a ona nech vysvetľuje všetkým, prečo sa tak rozhodla. Nie je nutné toto riešiť za ňu (ty ju môžeš podporiť a nie hovoriť mame ,svokre čo majú variť a prečo to tak je). Rodina si na to zvykne, chce to len čas.

Strana
z3