icon

14 ročný žiak ma urazil

29. jan 2022

Ahojte, žiak ba urazil, mali sme tému o zdravých vzťahoch a rozprávali sme sa ako ich docieliť, mali sme pracovný list, kde boli rady, ako sme ich čítali, jedna znela:" Psychológovia odporúčajú 5 objatí za deň pre zdravých vývoj osobnosti." Na to jeden žiak (14 r.) povedal, citujem: " Tak vy by ste boli za dvoch.".....nosím velkost 40, pri 170cm...vyzerám fajn, som mladá.....Samozrejme som sa zasmiala, že" nie hádam aj za troch, nie?"....
..no je to už pár dní a som z toho ozaj smutná......normálne TO mnou zamavalo, muž sa pýta co mi je, no he mi trápne mu toto povedať......hrozne SU tie deti drzé

...

Strana
z3
monkasponka
29. jan 2022

Najprv ma tiež napadlo.. že teba by stačilo raz objať, a boli by to za dve osoby v tom že si taká dobrá nie taká ,, veľká,, dá sa to kadejaké vysvetliť... Pozri obstála si v tom momente tak či tak elegantne.

maribell
29. jan 2022

Akurát bola reportáž v televíznych novinách o zúfalom nedostatku učiteľov..tak len do toho 👏👏 raďte aj zamestnaným nech odídu zo školstva 😅😅 potom si to môžu vyskúšať múdri rodičia sami doma

ivett1
29. jan 2022

Toto určite nie je príspevok učiteľky...lebo ak by bol, tak ma prekvapuje, že jedna odpoveď, ktorá sa dá pochopiť aj inak, ako ju pochopila, dokáže takto rozhodiť... svedčí to o psychickej nepohode, ako učiteľka sa ho mala spýtať, ako to myslel a ohradiť sa a nie zakladať témy na MK...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
bikarbona
29. jan 2022

Byť mladá učiteľka na druhom stupni nie je sranda. Niekedy sú tie dni tak vypäté, že je ťažké nebyť vzťahovačná. Ale toto asi nebolo myslené ako urážka 🙂🙂🙂 Ale je pravda, že deti sú dosť drzé. Treba byť ako kameň občas.

loliki
29. jan 2022

Pozri si 4 dohody https://www.bing.com/videos/search?q=4+dohody+d... Prepáč za dlhý link.

deti95060810
29. jan 2022

@vlucifuk to povedal chlapec na ZŠ ? lebo ak áno tak by som sa asi podelila o túto nepríjemnú info s pánom riaditeľom... myslím že je to dosť veľká drzosť od fešáka. 🙄

vlucifuk
29. jan 2022

@deti95060810 Riešilo sa to. A nielen s riaditeľom.😉

judar
29. jan 2022

Do prdele...tak takito ludiam nam vzdelavaju deti? ...ako sorry ale mam dost ze 14r. decko povie hoc aku kravinu a pedagoga to zdepta a ide si vylievat ranenu psychiku na modrykonik....

bennn
30. jan 2022

Neviem čo je velkosť 40 akože nohavice? :D

efka2016
30. jan 2022

Možno by som ho objal so slovami, tak už ti na dnes treba zohnať iba tri objatia, aj keď u mňa by to bolo pri mojich 90 kg asi za tri objatia 🙂

lilitela
30. jan 2022

@vlucifuk ja sa nejdem zastavat toho ziaka, no na druhej strane, ked ho takto zhodi pred spoluziakmi, ze by mu dala na zadok, ze by si nesadol, tiez sa neda hovorit o tom, ze ucitelka vyriesila situaciu elegantne. On vcelku pohotovo reagoval. A tiez aj s komplimentom 🙂
Ja si aj z detstva tiez pamatam nejednu situaciu. Ucitelka cosi riesila so spoluziakom, on jej klamal (akokeby to deti nerobili?), a ona mu povedal, ze to hovor babke trajbalke. A on jej na to povedal, ze ved hovorim. Samozrejme isiel na kobercek. Alebo inu situaciu, zapletku si nepamatam, tiez cosi podobne, ucitelka stala nad ziakom, ktory neviem, ci nemal ulohu, alebo vyrusoval, on nebol vyslovene drzy, ale pred spoluziakmi trosku hral kohuta a ona mu taku vypalila, ze mal cervene lico - no co myslite ako to dopalo, chalan o hlavu vyssi sa postavil zvrieskol na nu, ze co si to dovoluje. Rozhodne nemozem povedat ani v jednom ani v druhom pripade, ze chlapci si to zasluzili, ze si to nemali dovolit, ale ucitelky ano.

autor
30. jan 2022

Ďakujem za reakcie, som prekvapená koľko ľudí to vníma to vníma ako kompliment, priznám sa aj mne to napadlo.....no rozhodne sa s daným žiakom porozprávam......aj keď je tu možnosť, že je to tak, ako som to ja pochopila- negatívne - nič to nemení na tom, že som v úžase, že za moje pocity, ktoré sú legitímne ma NIEKTORÉ posielate preč zo školstva, nonsens!!!🤔🤔🤔 Ved som žiakovi elegantne odpovedala, žiadne ponižujúce reči.....

mimka1402
30. jan 2022

Autorka len prosím ťa sa sa ním nerozprávaj. To máš 10r? Načo? On isto aj zabudol na to a si len bude myslieť, že si veľmi nevyrovnaná osobnosť, keď toto dokážeš riešiť po takej dobe.😀 Preboha keby ťa niekam poslal tak chápem rozhovor, ale toto? Načo ho chceš stavať do nepríjemnej situácii, keď problém máš ty vo svojej hlave? 😀 Ale súhlasím s tým, že niektoré osoby nemajú čo robiť v školstve ak toto dokážeš riešiť.

autor
30. jan 2022

@mimka1402 ešte raz a pomaly- k žiakovi som absolútne profesionálne pristupovala, píšem o svojej emócií, neviem kde ste nabrali informáciu, že učiteľa sa nič nemôže dotknúť a v akom prostredí sa pohybujete, keď za prípustnú možnosť rozhovoru považujete až situáciu ak "žiak niekam pošle".....

mimka1402
30. jan 2022

Som taktiež pedagóg. Ale vravím ti, že toto je vec, ktorú si si očividne vykonštruovala v hlave. A vravím, že je to prípustné? Nie. Vravím, že ak by so mnou takto žiak komunikoval či ma zámerne urazil tak to by som riešila. Ale takúto slovnú hračku, ktorá očividne súvisi s tým, že to ty nemáš vyrovnané v hlave a je to tvoja nespokojnosť by som riešila tak maximálne so sebou a netahala do toho žiaka...
Ja nevravím, že sa pedagóga nemá nič dotknúť. Ale toto je silný extrém. Ako rodič by som nebola nadšená takým labilnym učiteľom, ktorý plače kvôli poznámke, ktorá očividne nebola mierena ani negatívne. Pri pubertalnych deťoch treba veľa vecí ignorovať, ale určite nie takto si pripúšťať to akoby bol koniec sveta.

babulkomale
30. jan 2022

Ahaaaaaaa, tak konecne som pochopila preco sa nepacilo ucitelke pred sto rokmi na ZS, ked nam povedala ze klieste padaju zo stromov a niektori sme jej oponovali ze su v trave...asi to vzala osobne. Namiesto toho aby bola rada akych ma sikovnych ziakov.
Trochu odbocim ale zaujimalo by ma, ako by sa teraz nazeralo na situacie, ked ma triedna posielala cez hodinu kupovat cigarety do stanku, dokonca cez cestu, ako vybornu ziacku ktorej ucivo asi chybat nebude 😃 alebo ombudsmani by dostali zradnik keby poculi ako nasa ucitelka povedala romskemu spoluziakovi ze je mozne, ze mu za usami klici nejake semienko? 😃🤦
Normalne mi to pripada teraz ako z ineho sveta...

simsalabim
30. jan 2022

Autorka - nechapem, o com sa s nim chces rozpravat, co chces riesit? 🤔Prosim ta, nechaj to tak, lebo sa strapnis. Ak sa podobna situacia zopakuje - potom vol rozhovor.

sidicek
31. jan 2022

Plne súhlasím s tým, že si veľmi labilna a domyslava. Začni na sebe pracovať, lebo sa zblaznis. Mimochodom ozaj sa ti zdá normálne, že dospelá žena - pedagóg, nespava a zakladá na nete tému kvôli takej prkotine.

autor
31. jan 2022

Ďakujem Vám, čo ste reagovali pozitívne, tie ktoré sa znížili k urážkam, že som labilna na tie nebudem reagovať ✌vypínam si už reakcie a som rada, že je na SR tooooolko sebavedomých žien, že keď im niekto povie,že sú za dvoch, tak sa určite neurazia 😄😄😄

dskjhfdlkdjhl
31. jan 2022

Ty si evidentne nepochopila nic z toho, co sme sem napisali. Ani nevies ako to dotycny myslel, podstatne je, ze si sa urazila a teraz si v tom hovies.

miskakyska
31. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl neviem čo to je,ale uráža ma to😆

masha185
31. jan 2022

Dobre...potrebuješ sa páčiť 15 ročnému ? Veď tie decká majú úplne skreslený pohľad na ženskú postavu nakoľko soc. Siete a médiá pretláčajú oproti nám ostatným bežným ženám, čo máme deti, úplne nezdravé postavy. Ak máš sebavedomie nižšie, mala by si na ňom pracovať. Lebo puboši akonáhle zacítia slabší článok, pekne si ho týmto uštipačným pre nich humorom podajú.

dskjhfdlkdjhl
31. jan 2022

@miskakyska a budem sa v tom sparat a lutovat sa a nadavat na druhych😝

seahorse27
1. feb 2022

Oooo kolka drzost zo strany ziaka 🙈 V prvom rade - nemyslim si, ze to bolo myslene ako urazka. A keby aj - vydiskutujem si to s dotycnym priamo v tej chvili pred celou triedou. Bud by hapkal alebo by sa ospravedlnil, alebo by pocul odo mna nieco velmi nemile. Uz by to nejako len dopadlo. Urcite by som nesla za nim po neviem kolkych dnoch, ze co to malo znamenat. On uz ani netusi, ze nieco take vypustil z ust 🙈 Bude na teba pozerat ako puk, ze co riesis. Proste pubisi su taki - treba ich brat s nadhladom, ale urcit si aj hranice. Tiez sa priklanam k tomu, mila autorka, ze by si mala popracovat na svojom sebavedomi, lebo pri dnesnych detoch coskoro ako ucitelka vyhoris. Ucila som niekolko rokov pubisov od 11 do 19 r., tak trochu viem, o com hovorim a doma mam tiez jeden 13-rocny exemplar 😬 A tvoja reakcia na odpovede, ktore sa ti nepacia - ze zdujem sa a necitam, tiez svedci o istej emocionalnej nezrelosti 😉

Strana
z3