icon

15-ročná sama v nákupnom centre v Bratislave

19. feb 2023

Ahojte, chcela by som sa spýtať na Váš názor? Pustili by ste 15rocnu tinedzerku samu na 2_3hodky do nákupného centra Nivy, Aupark.. Sme mimo BA a ideme na vyšetrenie, ja musím vybaviť nejaké pracovné povinnosti, nemôžem ju zobrať so sebou. Normálne je samostatná chodí sama do TT, NR.. ale v Nivach napr.nikdy nebola a mňa prepadla panika.. Ona ma ubezpečuje, že ak by sa jej ktokoľvek podozrivý prihovoril, pôjde do nejakého obchodu a hneď mi zavolá a počká tam na mna.. Myslíte, že preháňam?

autor
19. feb 2023

@miadi žobrákov vreckarov čo sú otravní.. nie taký čo s do bez jednej nohy a čaká čo mu kto hodí...

kp7333
19. feb 2023

15-rocne decka cestuju bezne same do skoly do BA z okolitych dedin. Mnohe z nich vystupuju na AS Nivy, takze tam tvoja dcera nebude jedina 15-ka, neboj.

autor
19. feb 2023

@kp7333 ona nepôjde busom.. 😉 zajtra asi nikto nebude cestovať do školy, keďže sú prázdniny.. nepísala som o cestovaní.. aj ona cestuje do mesta do školy a do iného mesta do ZUŠ .

sasa1310
19. feb 2023

@pribinak 😀. To bolo písané ironicky mimochodom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ankare
19. feb 2023

Ano, pustila

martul
19. feb 2023

Práveže nezijem ale viem kde dcéra bude a má telefon, porozprávajte sa dohodnite sa.

zobaka
19. feb 2023

@elizabet173 presne tak a kolke dokonca cestuju po svete, nielen do obchodu za rohom idu same

sasa1310
19. feb 2023

bože koľko ľudí zmizne bez stopy? Ja neviem, ale mala by si ty niečo so sebou robiť, lebo toto už je fakt prehnané. Inak mimochodom, taký Ľuboško sa cca pred 40 rokmi stratil spod okna svojho domu. Tak radšej ani z domu nech dcéra nevychádza. Ono mala by si sa krotiť a nepreháňať lebo si ešte niečo také zrovna privoláš

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
19. feb 2023

Bude mat mobil nebude mat vela $ .je tam vela ludi skor niekde na ulici by ju mohli prepadnut. Bat sa Asi budes tak ci tak no na 98% by mala byt ok. Neboj .

tianna
19. feb 2023

Áno, preháňaš 🙂 bola som kúsok síce staršia (17) keď som bežne chodila do Auparku s dcérkou (v tom čase mala 9) známych. Teda mala som o 2 roky viac ako tvoja dcéra keď som už mala na starosti nielen seba ale aj pomerne malé dieťa 🙂 bravala som ju do hračiek, kníhkupectva či kina keď bolo vonku zlé počasie. V 15 som tam chodila bežne so spolužiakmi pešo cez most po vyučovaní 😄

miadi
19. feb 2023

Otravnym sa jednoducho sama musi vyhnut . Ja som tam takych nevidela ale ona mà 15 nie 5r. Niekde aj take skusenosti potrebuje nabrat. Ze sa bude pratat prec z neprijemnej situacie.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. feb 2023

Každopádne ďakujem za slušné komentáre dievčatám z BA, ale aj mimo BA.... Želám pekný zvyšok dňa.

autor
19. feb 2023

@sasa1310 ja si myslím, že ty by si mala niečo so sebou robit. Každého zhadzujes v každej diskusii.

scorpionflower1
19. feb 2023

Ja som v 12 byvala sama doma dva dni vkuse, mama mala sluzby v nemocnici a otec s nami nebyval.

mira0611
19. feb 2023

Ahoj, nemas sa coho bat. Nauc ju, aby mala mobil nabity, v nakupnych centrach su SBS-kary napr.pri obchode s elektronikou, su tam aj infopulty nauc ju keby nieco bolo, aby isla k sbs-karovi alebo k infopultu a tam na Vas nech pocka. Ale naozaj si nemyslim, ze sa mas coho obavat. Obchodne domy su plne kamier, skor by som sa o nu bal na ulici, resp.v nejakom parku.

deti95060810
19. feb 2023

autorka ja ťa chápem...nie je dieťa ako dieťa.
moju ml. dcéru by som sa tiež bála pustiť....staršiu nie, tá už v 10tich chodila sama do mesta...
tak moc nechápem ten menší výsmech od ostatných... však sa len bojíš o vlastné dieťa...

gabika20
19. feb 2023

Bývame kúsok od BA a dcéra 13 ročná ide na vlak a do nákupného centra.. veľa detí v jej veku chodí vlakom do BA do školy..

autor
19. feb 2023

@mira0611
@deti95060810 asi tak dievčatá. Ani ja tomu celkom nerozumiem tomu vysmechu. Každopádne mobil musí mať vždy nabitý a zvuky na hlasito. O ňu samotnú sa ja nebojím, že by sa stratila, alebo nezvládla nákupy v OC, že by si nevedela kúpiť jesť... Skôr som písala o tých nepredvídaných okolnostiach, ktoré ja neovplyvním.. Už sme sa dohodli, že ju pustím. Ďakujem za pochopenie.

3009
19. feb 2023

Vnuk sám letel do Štokholmu a tam prestupoval na iné lietadlo na vnútroštátny let a čakal ho manažér na mieste v Sundsvalle, takže musel sa sám zorientovať na letisku v Štokholme. Dnes mladý sú šikovný.

miskakyska
19. feb 2023

...ak máš nepríjemné pocity a máš byť v strese z toho kde je,čo je..nech Ťa počká niekde v cukrárni.. alebo v bufete.. dá si koláč,capučínko ..☺️

autor
19. feb 2023

@miskakyska to nie... Zas nie som psychicky labilna..🙂. Bola to taká chvíľková obáva.

autor
19. feb 2023

@3009 šikovný mladý muž. 🙂👍

miskakyska
19. feb 2023

...ja som to myslela v dobrom☺️..nie že si psychicky labilna..

rebeka7501
19. feb 2023

15 ročná alebo 15 mesačná????
Sranduješ?
Chceš z nej vychovať domácu puťku?
V NR alebo TT nie sú uchýláci, deviati??????

ysseba
19. feb 2023

Ona
@kp7333 to myslela tak, že INÉ deti cestujú autobusom do/zo školy z okolitých satelitných dedín a preto sa tam po obchodnom dome štandardne prechádzajú 15-ročné deti, pretože autobusová stanica a obchodné centrum sú spojené. Ale sú prázdniny to je pravda... No vidíííšš - nebudú tam deti, nebudú tam ani pedofili. Prepáč, srandujem, pusti ju, jasné. Nič sa jej nestane, pouč ju - klasika - nerozprávať sa z cudzími, keby ju niekto otravoval, nech ide do najbližšieho obchodu, nech má nabitý telefón a keby dačo nech ti okamžite volá. Ale nič také sa konať nebude, Bratislava, moje rodné mesto, je úplne v pohode. Nech má zapnuté zvonenie a keď jej budeš volať, nech ti určite zdvihne. Nič sa jej nestane a mladá bude rada, bude vyprávať kamoškám 🙂
@sasa1310 No vidíš.... A Ľuboško ani nebol z Bratislavy ☹ Chudák, Bohvie čo sa tam vtedy stalo....

ivik4
19. feb 2023

Ty kokos ja som od 16tich byvala takmer stale u frajera a cestovala po krajinach okolo SR. Velmi prehanas 😐

ailiba
19. feb 2023

Urcite ano