icon

16 ročný syn má na krku cucfľaky

24. máj 2020

Mam 16 rocneho syna, s ktorym mam dobry vztah. Dobre sa uci, sportuje, pomaha doma. Ma sice sem-tam pubertalne nalady, ale da sa to zvladat.
Mam vsak otazku. V piatok som zistila, ze ma na krku cucfleky. Tak sme sa rozpravali, lebo dievca este nemal. Napisala mu dievcina na instagram a po kratkom pisani sa stretli. Samozrejme, ze je dost casu, kedze skola nie je. A mne sa zda, ze to dievca zobralo prilis hopom.

marca12
24. máj 2020

No neviem dnes s tym uz maju bezne skusenost 12-13 rocne baby,to hovoria aj ucitelky

autor
24. máj 2020

@gladys_07 vobec si ho neidalizujem. Sex isto nemal, ale nevylucujem, ze ho bude mat v blizkej dobe.

kosicanka1
24. máj 2020

A chvilku tu bude tema ako mamicka sa stazuje, ze jej dokonala dcerka bola chudatenko prvykrat vonku s chalanom co jej napisal na instagram a dcerenka ma cucfleky na krku a doskriabany chrbat. A ze ten chalan na to ide strasne rychlo.
😂😂😂

anita1978
Odpoveď bola odstránená
mirkava
24. máj 2020

Juuuj ano myslim ze skoro... no co s tym narobis, jedine poucit, porozpracat a doverovat mu.... 😉 drzim palce.... a jasne ze musis si 16 rocnym k Dr. ved nie je plnolety a co je na tom? Tak to ma byt!

autor
24. máj 2020

@kosicanka1 ja to dievca neodsudzujem, pisem len svoje pocity a postrehy. A urcite pisat nebude, lebo ich ma iba on. 😊

marlent
24. máj 2020

@amelia000 jasne ze sa hanbil...
S mamou preberat to ze "bohvie" co robil...
Ja si pamatam ze ako pubertaci toto bolo v mode...
Len by som prebrala resp pripomenula ze sa da povedat nie ked sa mu nieco nepaci a ked sa mu paci pouzivat kondomy...kup mu ich daj mu ich..
Uz ked dojde k sexu bude neskoro kupovat...

autor
24. máj 2020

@kosicanka1 moje predstavy o prvom, druhom a neviem kolkom rande boli asi take, ze sa prejdu po luke za ruky a sem tam si daju nesmelu pusu. A nie, ze bude vyzerat, akoby sme ho doma tyrali. To je vsetko.

jana_eyre_2
24. máj 2020

No neviem, tebe nebolo nepríjemné sa o takýchto veciach baviť s rodičom v takom veku? Ja by som tiež nebola sebavedomá ak by ma mama či otec spovedali či.som súhlasila s cucflekom od frajera.. 😅

patys123
24. máj 2020

Ja mam mladsieho brata o ktorom som si myslela ze wau anjelik dobre sa uci sportuje nechalsta ako ostatni nefajci a baby ho zatial asi ani nezaujimaju... A pozor teraz po par rockoch sa mlady prizna ze toto vsetko absolvoval uz ako 15-16 rocny a este omnoho viac. No uz len cakam ako moj syn pride to toho veku... Tesim sa 😁

autor
24. máj 2020

@marlent zajtra pojdem na nakup 😊

autor
24. máj 2020

@jana_eyre_2 ja som v jeho veku ziadneho frajera nemala. A ani jeho starsi surodenci. V tomto ich predbehol. Skratka som mu len chcela povedat, ze nie vsetko si musi nechat, ale nebola s nim rec.

amelia000
24. máj 2020

No ak s nim nieje o tom rec a nepaci sa ti to tak mu povedz ze este raz tak dojde domov a na mesiac mu zoberies telefon...asi velmi rychlo vysvetli frajerke ze nemoze take 🤣

miriam11
Odpoveď bola odstránená
daganov
24. máj 2020

keď pôjdeš na nákup, kúp mu kondómy a masku na tvár, nech si ňou zakryje krk, teraz nikto nezistí, či ju má na zakrytie cucflekov, alebo miesto rúška. Ešte raz sa s ním porozprávaj, alebo jeho otec, najmä o zodpovednosti. Ja som v jeho veku frajera veru mala, aj na hotel som s ním išla, našťastie mal viac rozumu, ako ja - bol starší, tak k ničomu neprišlo.

jana_eyre_2
24. máj 2020

Podľa mňa je normálne že s ním nebola reč, toto proste nie sú témy ktoré deti radi preberajú so svojimi rodičmi.. tieto veci (že si nemusí všetko nechať) si mu už určite vysvetľovala dávno pradavno a on to určite vie - veď je určite normálne socializovany chalan.., len je možné že sa mu to aj páči ale to teda nebude hovorit mame.. ak sa bojis, že nieco nie je v poriadku, len ho uisti aj viac krát, ale nie obšírne - že má v tebe oporu a môže ti povedať hocičo ak sa na to bude cítiť.. ale s tým musí prísť sám.. ale proste ma len asi vášnivú slečnu..

autor
24. máj 2020

Tak dakujem za odpovede. Trochu ste ma ukludnili, a esteze je korona a nefunguju lekari, lebo keby som s nim mala ist takto na kontrolu, tak sa hanbim ako pes. 😀

andrejka1974
24. máj 2020

Vsak ma uz 16 a urcite mu bol takyto rozhovor trapny nechaj ho zit neboj sa tieto deti uz toho vexia vela a par cucflekov je v pohode

autor
24. máj 2020

@andrejka1974 snazim sa, ale pre mna to nie je uz 16 ale len 16.
Kedze slecna pride aj zajtra a ja nevidim zmysel mu zakazovat vodit ju domov, tak som mu skratka len oznamila, ze by bolo dobre, keby mu nic nepribudlo.
Samozrejme som mu dala aj kondom s dovetkom, ze to neznamena, ze s suhlasim so sexom v jeho veku. Tym to pre mna zatial konci a budem verit, ze bude zodpovedny.

nenne9
24. máj 2020

Omg...ty budes svokra roka😂nevesta bude znásilňovať tvojho syna a on ti ani neda detaily🙈

autor
24. máj 2020

@nenne9 dakujem za kompliment.

elizabeth175421
24. máj 2020

@sunny8 ja som prišla na preventívku v 17 rokoch sama a dr mi nadala, že čo to má znamenať. Zavolala mame, rozčuľovala sa a mama musela prísť, skôr ma nevyšetrila a nevzala krv. Takže všade so mnou museli chodiť, ako s malým deckom až do 18. Takže to, či chodí alebo nechodí k dr by som tu vôbec neriešila, nemá to nič spoločné s tým, čo autorka rieši

whatever1
24. máj 2020

Ja si myslím ze ten doskrabany chrbát o niečom svedčí...Karty spolu určite nehrali🙈... Nečudujem sa mu ze ti povedal ze kondómy nepotrebuje, určite mu to bolo dosť trápne a chcel tu konverzáciu co najrýchlejsie a efektívne ukončiť. Normalny pubertak so svojou mamou také detaily nepreberá. Predstav si chlapca s ktorým si sa prvý krát bozkávala alebo niečo viac, že by sa doma zdôveroval svojej mame co s tebou robil... mega trápne, no nie? Ty ako matka nepotrebuješ vedieť detaily co spolu robili, síce nie je plnoletý ale ani pod zákonom. Skôr sa zameraj na to aby vedel ze potrebuje ochranu,(nepýtaj sa ci chce, kúp pár balíčkov a daj mu ich) a ze prerusova súlož nie je antikoncepcia lebo v dnesnej dobe aj dospeli ľudia veria že takým spôsobom neotehotneju. To je teraz dôležité. A ďalšia vec, nekritizuj pred ním jeho frajerku lebo to aj tak nepochopí a budeš zbytočné za zlú.

autor
24. máj 2020

Joj dievcata, kedze vacsine z vas to pripada normalne a bezne, snazim sa to nejako spracovat, ale poviem na rovinu, ze mi to moc nejde 😯.

sissy27
24. máj 2020

On hlavne nebol nadšený lebo si sa o tom chcela baviť. Nadšenie vyčerpal pri tej slečne 😂 a to ešte bohvieako ona bola “označkovaná” od neho. Tiež mám doma 16ročnú, a máme dosť otvorené debaty, ale stále sú veci o ktorých sa proste stačí baviť okrajovo. Aj keď nemá 18, tak má právo si určité veci nechať pre seba.
Tvoj syn normálne dospieva, zmier sa s tým. A zmier sa aj s tým, že detaily jeho sexuálneho života rozoberať netreba. Veď ty s mužom si tiež zatvoríte dvere na spálni a nehovoríš synovi ako ste si to minule dobre rozdali na gauči, kým bol na tréningu, nie?
A kondómy si kúpi sám. Ver tomu, že je oveľa menej trapné pre puberťáka kúpiť ich sám ako povedať mame, že mu ich má zaobstarať. Keď tak mu zvýš vreckové, aby sa nevyhováral, že nemal za čo kúpiť 😃

nenne9
24. máj 2020

No ja som skor reagovala na ten tvoj prístup ako si myslis ze tvoj syn je neviniatko lebo ti neporozpraval detaily a ze slecnu si uz odsudila ako divozienku ktorá tvojho syna nutila k sexu a on drzal😂pripomina mi to moju svokru.cokolvek jej syn vyviedol obvinila nepriamo mna deti pocasie susedov prezidentku a Boha😉

autor
24. máj 2020

@sissy27 mas 16 rocnu dceru a vobec by ta netrapilo, keby prisla domov takto oznackovana? Keby si vedela, ze sa s chlapcom stretla 2. krat? Nezdalo by sa ti to prilis rychle?

autor
24. máj 2020

@nenne9 ja som ju neodsudila. Syn ma zrejme neklamal, lebo zajtra slecnu uvidim... len som jednoducho chcela vediet, ako sa mam s nim bavit, aby nebol ako tela, kedze je to isto jeho prve dievca a zda sa mi, ze ma viac skusenosti ako on a ako tu uz niekolkokrat vysvetlujem, zda sa mi to prilis rychle.

nenne9
24. máj 2020

Podľa mna neni tela...a keby náhodou bol...tak si tym musi prejsť ..je to prirodzená súčasť dospievania.hej ja som staromódna a tiez sa mi zda sex v 16 skoro ale ty si ho asi moc idealizujes..mozno zďaleka nie je take neviniatko ako to vnimas ty..lebo si mamina.robim s mladými ľuďmi a sokuje ma niekedy ako ich vidia rodičia a aka je realita...ale tak to asi má byť..aj jasom urcite taka ista asu stranky mojich deti ktore by ma prekvapili

sissy27
24. máj 2020

Ako neskákala by som meter dvadsať od radosti, ale ani nerobila takú drámu ako ty a teda fakt u chalana by som nezalamovala rukami, že chudáčik sa nevedel brániť a bolo mu ublížené. Normálne s ním zametajú hormóny, erekciu má minimálne ráno po zobudení a so sexom asi do svadby čakať nebude.