icon

17,5-ročný syn si chce dať náušnice

svetlana89
2. jan 2026

Môj syn (17,5) dnes ráno prišiel za mnou s návrhom že by si chcel dať náušnice. Bola som v šoku a vôbec neviem či mu to mam dovoliť, prosím poraďte mi.

banalu
3. jan 2026

Otazka je ci uz teraz mas taky styl, ze by sa ti tie nausnice hodili. Lebo ak sa tak neobliekas, tak aby si neposobil skor smiesne.
Vacsina muzov, ktorym sa to hodi (bez ohladu na orientaciu), maju velmi dobry styl a charizmu a vedia taky modny doplnok jednoducho nosit. Dalsou kategoriou su hispanci, cernosi alebo etnika, kde je to v ich kulture.
Ale ak si obycajny chalan bez vyraznejsieho stylu, nausnice ti mozu skor uskodit medzi rovesnikmi.

zuzana76
3. jan 2026

Nausnice u chlapov sa este nosia? To boli take 90-te roky. Nie? Pockaj do 18, ak chces potom si daj, keby s tym prisiel moj syn, nebola by som nadsena, nepaci sa mi to, podobne ako tetovanie, nalakovane a dlhe nechty u chlapov uz vobec nie, tiez som to videla a zdvihol sa mi zaludok. Ale mozno mladym babam sa s tym budes pacit. Podla mna je to out.

betulinka1
3. jan 2026

@svetlana89 tiez si myslim, ze to nie je v móde. Ale radsej nejaku peknu jemnu náušnicu ako tie valce alebo ako sa to vola. Co im uz nikdy ta diera nezrastie. Ono aj zalezi co chce syn robit v budúcnosti. Ale tak nausnicu si vie dat dole kedy chce. To nie je na cely zivot.

anickaaa6aaa
3. jan 2026

Asi by som s tým bola ok. Náušnice mi nevedia. Mám kolegov aj známych čo chlapi majú náušnice. Osobne mne sa nepáči už piercing na tvári. Obočie, pery, nos atd.

zuzana76
3. jan 2026
@betulinka1

@svetlana89 tiez si myslim, ze to nie je v móde. Ale radsej nejaku peknu jemnu náušnicu ako tie valce alebo ako sa to vola. Co im uz nikdy ta diera nezrastie. Ono aj zalezi co chce syn robit v budúcnosti. Ale tak nausnicu si vie dat dole kedy chce. To nie je na cely zivot.

@betulinka1 tunely sa to vola

deedol
3. jan 2026

Tu vojencinu si nikektori dobre idealizujete. Asi sko bitky pri vychove. Je mi az nevolno.

anonym_755e42
Autor odpoveď zmazal
anonym_46533a
3. jan 2026

Ženy čo píšete že to nosia gejovia. Myslíte že aj on je gej? 🫣

zuzana76
3. jan 2026
@anonym_46533a

@anonym_46533a nie je, ale odpudzuje ma, ako mlady (ked mal len tu nausnicu) to este ako tak uslo

michaela329
3. jan 2026
@deedol

Tu vojencinu si nikektori dobre idealizujete. Asi sko bitky pri vychove. Je mi az nevolno.

@deedol pritom túto generáciu nevychovancov vychovali práve tí, čo na tej vojenčine boli, kde sa asi stala chyba 🤔 (môj bratranec sa tam napríklad naučil akurát tak piť a skúsil aj fet, dosť dlho toto prekonával).

anonym_5403f9
3. jan 2026
@pr85

@amdornik som fanatik, lebo sa mi nepáčia náušnice na mužoch? No to tu je potom v diskusii mnoho fanatikov, však? Gayovia nie sú fuj, nikto nemôže za to, kto ho sexuálne priťahuje. Ale praktizujuci gayovia páchajú hriech. Aj mňa priťahuje mnoho žien a poviem si, že sú pekné, ale som ženatý muž a viem sa kontrolovať. Nebudem predsa cudzolozit.
Ináč zaujímavé, kam sme sa dostali od pôvodnej témy ohladom náušnice pre syna.

@pr85 láska je láska. A je úplne jedno či sú to dve pohlavia alebo jedno rovnaké

anonym_5403f9
3. jan 2026

Kamoška si robí s týmto

anonym_c15c69
3. jan 2026

@svetlana89 aký dojem chceš zanechať na ľudí? chceš aby mali s teba dobrý dojem, alebo chceš upútať pozornosť na seba? teraz ľudí s tvojou náušnicou nešokuješ ako v minulosti, len zanecháš divný pocit
náušnica u muža bola dlho charakteristickým znakom väzňov, motocyklových gangov, rockerov a homosexuálov

oblecenie99
3. jan 2026

Hlavne že dievčatám dávate prepichovať uši dobre že nie v maternici... 😒 Lebo to mi je už pekne a vkusne, visiaci šperk v ušiach dojčaťa. Ale 18 ročný nie, božechráň, vojnu na neho!

Autor, ak máš rodičov, ktorí nie sú s tým veľmi stotozneni, tak výdrž a počkaj pol roka. Budú mať rovnaké poznámky, ale to aj keby si mal 40, len aspoň budeš mať pocit, že si to dal vo veku, kedy si už aspon oficiálne dospely. Osobne sa mi to nepáči tiež, mám pocit, že to bolo v móde tak pred tridsiatimi, dvadsiatimi rokmi, ale tak keď tebe sa páči, tak je to tvoje telo.

pikachu999
3. jan 2026
@anonym_c15c69

@svetlana89 aký dojem chceš zanechať na ľudí? chceš aby mali s teba dobrý dojem, alebo chceš upútať pozornosť na seba? teraz ľudí s tvojou náušnicou nešokuješ ako v minulosti, len zanecháš divný pocit
náušnica u muža bola dlho charakteristickým znakom väzňov, motocyklových gangov, rockerov a homosexuálov

@anonym_c15c69 wtf 😂 je to doplnok a môže mu byť tak u riti čo si kto pomyslí

margotka17
3. jan 2026

@svetlana89 povedz mu, že po 18-tke nech sa rozhodne sám. Mne osobne sa to nepáči, ak má chlapec náušnícu(e). Je to vec pohľadu, veľa ľuďom sa to páči.

anonym_7fbcdd
3. jan 2026
@anonym_46533a

@anonym_46533a zamna je toto tak hnus clovek ze az. Neviem mu ani chlap pvedat. Moj nazor sa nemeni. Chlap ma byt chlapom. Ma nosit slipy,boxerky,trenky co len chcete a ma sa sparavat ako chlap. Nie ako babika

anonym_46533a
3. jan 2026
@anonym_7fbcdd

@anonym_46533a zamna je toto tak hnus clovek ze az. Neviem mu ani chlap pvedat. Moj nazor sa nemeni. Chlap ma byt chlapom. Ma nosit slipy,boxerky,trenky co len chcete a ma sa sparavat ako chlap. Nie ako babika

@anonym_7fbcdd preco hnus? 😀🤔

anonym_7fbcdd
3. jan 2026
@anonym_46533a

@anonym_46533a neviem proste sa mi nikdy nepacil.

anonym_5403f9
3. jan 2026
@anonym_46533a

@anonym_46533a pre mňa je napríklad sexy a má zaujímavu charizmu

mizoko
3. jan 2026
@pr85

@svetlana89 za mňa nie, náušnice sú pre ženy. Ak by chcel bradu alebo fúzy, nemám problém.

@pr85 povedz Indianom v Mexiku

lenkakamen
3. jan 2026
@dzulli1980

Áno, mladí muži potrebujú vojenčinu ... toto, čo je dnes, česť výnimkám, je "zvláštne" ... neviem, či je to chyba materí, či koho ... desím sa toho, čo moja dcéra domov privedie.
@pralinka25

@dzulli1980 ja sa zas bojím opačne, čo mi moji synovia dovlecu domov...tie dnešné dievčatá nevedia nič....

mizoko
3. jan 2026
@dzulli1980

Áno, mladí muži potrebujú vojenčinu ... toto, čo je dnes, česť výnimkám, je "zvláštne" ... neviem, či je to chyba materí, či koho ... desím sa toho, čo moja dcéra domov privedie.
@pralinka25

@dzulli1980 ja si myslím, že ty by si nemala vychádzať z kuchyne a fakt nerozumiem, prečo ti muž dovolí používať mobil a internet.

anonym_c15c69
3. jan 2026
@mizoko

@mizoko musíš brať do úvahy miesto a kultúru kde žiješ a dobu v akej žiješ
to čo je bežné a normálne v jednej časti sveta, nemusí byť prijateľné tam kde ty žiješ

V severskej krajine ak muž nosí kilt tak je to normálne a u nás by bol za podivína.
V Japonsku viditeľné tetovanie bol spojené s kriminálnym podsvetím a nemusia ťa s ním pustiť na bazén alebo do posilovne.

mizoko
3. jan 2026
@anonym_c15c69

to čo je bežné a normálne v jednej časti sveta, nemusí byť prijateľné tam kde ty žiješ

V severskej krajine ak muž nosí kilt tak je to normálne a u nás by bol za podivína.
V Japonsku viditeľné tetovanie bol spojené s kriminálnym podsvetím a nemusia ťa s ním pustiť na bazén alebo do posilovne.

@anonym_c15c69 pán píše,že náušnice sú pre ženy. Nepíše nič o Slovensku alebo Mexiku. Píše to všeobecné. To si brala do úvahy? Najprv si prečítaj,na čo reagujem skôr,ako odpíšeš niečo úplne mimo. Preto som ja dala ako príklad Mexiko. Lebo zovšeobecňovať niečo je dosť mimo. Tak ako tvoja reakcia na môj komentár

mizoko
3. jan 2026
@anonym_c15c69

@anonym_c15c69 videla som na SK ľudí s kiltom aj ľudí potetovanych po celom tele. To že ty sa nad tým pozastavia hovorí viac o tebe ako o danom človeku čo to nosí. Že bude mať s takým tetovaním problém nájsť si prácu niekde na recepcii napríklad je druhá vec. Jeho rozhodnutie,následky si bude znášať iba on. Takže sa opýtam - ako to teba obmedzí keď si niekto dá náušnice do uší?

anonym_64fa1d
3. jan 2026
@dzulli1980

Za mňa to nie je v poriadku ... ja som stará škola ... aj za mojich mladých čias boli chalani, ktorí mali náušnice, mne to nepríde OK ... aj si sa syna opýtala, prečo? ... možno len frajerina ... ja neviem ... zrovna dnes som bola v HaM a tam mladý chalan za pokladňou nalakované nechty ... och, mne toto nepríde OK ... strašne týmto mladým chlapcom chýba vojenčina ... ale to je môj názor, Ty si jeho mama, najlepšie vieš, poznáš si ho ...

@dzulli1980
vždy si pripadala obmedzená, dnes sa mi to len potvrdilo. ale že máš prezidenta gay to ti nevadí. hlavne že nemá nalakované nechty a náušnicu v uchu. 🤣
aj výcvik vojenský má za sebou. 🙏

zuzana76
3. jan 2026
@mizoko

@mizoko sucasni indiani, resp indigenas v mexiku - chlapi nausnice nenosia, vacsinovo nie, taki co ziju na vidieku, su vacsinou nevzdelani, silne katolicky zalozeni a velmi konzervativni. V minulosti, v case rise aztekov a mayov netusim, ale v sucasnosti nosia aj v mexiku nausnice skor chlapi moderni.

ria_sprout
3. jan 2026

Ja som sa ako pubertacka nikoho nepýtala a dala som si prepichnut obočie. Vsetci to prežili. Uši som si prepichovala sama zicherkou. A moje deti vedia že si môžu dať prepichnut čo budú chcieť ale až na strednej škole, lebo na základnej by to moralistky riešili.

misanthropicdann
3. jan 2026
@olimuc

Zalezi na tom ake nausnice a kolko … napr z tunelov by som ako rodic nadsena nebola. Otrasne vytahane ucho a potom platit za plastiku, ked zo pojde prec 🤯 male diamanty styl CR alebo Beckham … v pohode. Ked ta to omrzi, zarastie.

@olimuc zasitie uši po tuneloch stojí 200€, je to 20 minútový úkon v lokálnej anesteze. Prakticky je to rýhlejsie a lacnejšie ako návšteva zubára 😀