17 ročná dcéra a 30 ročný muž
moja dcera mala nedavno 17,mala priatela dlhsie,mozno aj 2roky,no nedavno som si vsimla,ze uz k nam nechodieva ako predtym,a ani ona k nim.ale zbadala som,ze castejsie ostava vonku dlho do noci,niekedy do 4hod.rana..na otazku kam a s kym chodieva povie len ze s babami.neverim jej.mam podozrenie,ze sa stretava s jednym muzom od nas s dediny,je slobodny,celkom pohladny,skoro vzdy sa pohybuje v spolocnosti dievcat.som mama a citim ze sa tajne stretavaju,raz som sa to pytala aj dcery,ale zatlkala,muz sa to zase pytal toho dotycneho,ale aj on ho vysmial,ze ako nam to mohlo napadnut.viem aky su muzi,take mlade hlupe naivne 17tky si daju lahko namutit hlavu od nich.neviem aky je on,nepozname sa az tak dobre.parkrat sme sa rozpravali este davnejsie,no mala som z neho dojem ze je taky don juan...poradte mi,ako na dceru.ona je taka drza,nebude sa o tom somnou bavit. dakujem za vsetky rady vopred.
@bazarocka mne nezakazovali,ja som mala respekt!!! Manzelstvo mi nevyslo preto,lebo mi stacilo ze som zalubena. To ,aky nezodpovedny chlap je moj frajer/manzel som neriesila. Az po narodeni dcery a mojom zlozeni ruzovych okuliari som zistila,ze chlap sa nikdy nezmeni neprestane pit,flakat sa a pod. Som vydata 2x a uz som si vybrala uplny opak toho o co som zakopla pred 11rokmi.
@blahowoman mám 18 (a rozmýšľala som rovnako aj v 17tich) a nikdy by som nezostala s chlapom, ktorý pije, nie je cieľavedomý, podvádza ma, udrie ma a iné pre mňa neodpustiteľné veci nech by som ho ľúbila akokoľvek... Nie každej mladej stačí, že ju chlap ľúbi a skáče meter dvadsať 😉 niektoré majú aj vyššie nároky na chlapa/život/vidinu budúcnosti ...
@estrella5 17 a 18 to je teda obrovsky rozdiel. 😀 kazdy ma svoj nazor.
@estrella5 len jedno ti poradím, v živote nehovor nikdy...lebo naozaj nevieš, čo všetko ti život prinesie do cesty...viacero žien malo na chlapa vyššie nároky, ale stačí tak málo a všetko sa môže zmeniť....
@kuzelna Mala som 18 a on mal 30. Vedela som co chcem a ze chlapci v mojom veku nevedia co chcú, poprípade nechcú nič vážne. Ja som chcela vážny vzťah, výborne sme si rozumeli... Mojím rodičom sa to nepáčilo no nedala som na ich rady a teraz čakáme spolu druhé babo. A na bežné hádky a škriepky ktoré su asi v každej rodine sme šťastný a nemenila by som ho za nič.
Necitala som diskusiu, len tvoj uvodny prispevok, a musim ti nieco povedat. Myslis, ze je v poriadku 17 rocne decko pustat do 4 rano vonku??? Potom sa necuduj, ze robi hluposti... Prepac, ale dnesne deti treba drzat nakratko...viem, ze je to tazke, aj mna to len caka. No ja som malavychadzky v jej veku do 22 a ked som minutu meskala, mala som zaracha...
@janinah pochopitelne si zazila viac ako 20 rocna, to vsak stale neznamena, ze vies ako dopadne vztah 20 rocnych s muzmi starsimi o 15 r... Alebo snad poznas konkretne mna a konkretne mojho chlapa, ze si dovolujes sudit?🙂 alebo by si bola radsej, keby Tvoja dcera bola s rovesnikom aj za cenu ze by s nim nebola stastna, hlavne ze nie je starsi?
Chvalabohu ze moja mama nema takyto nazor. Ale ked si uz proti tomu tak zaujata, prajem Ti, aby Ta to nepostretlo a Tvoja dcera si nenasla ovela starsieho partnera🙂
@cherry1981 nedá mi.... 🤐 máš tu príliš múdre rady, teda aspoň na prvej strane si mala, ale podľa dátumu v tvojom nicku máš teraz 31-32 rokov a už skoro 15 ročnú dcéru...? 😨 Ty si s tvojou mamou potom asi tiež veľa nekomunikovala a žila si tak ako dcéra zakladateľky témy... 😅
Alebo potom tak starú dcéru nemáš a dávaš rady, ktoré sama ešte nemáš odžité.... 🤐 😉
Ked som bola v jej veku tak taktiez som chcela mat pri sebe niakeho starsieho chlapa kedze rovesnici mi vzdy prisli trosku primitivny.Predsa len aspon sa hovori ze chlapxi dospievaju neskor ako dievcata.A mozno ze vasa dcera uz pomalicky dospela a ma pocit ze ju jej vekova kategoria niak nechape a so starsimi muzmi si rozumie viac.Ani aj ked sice starsi muzi beru po vacsine mladsie baby ako naivne tupe sliepky kt. im uveria kazdu ich bachorku a dokazu nam zenam najma poriasne ublizit.Ale moj nazor je ze ju treba len nechat tak aby nato prisla sama a byt jej nie len mamou a vysetrovat ju ako detektiv,ale zaroven byt jej aj kamaratkou a oporou,jednoducho clovekom kt. sa moze v kazdej situacii zdoverit,a uvidite ze ked bude najhorsie tak pride za vami.Je to vase dieta,a je normalne ze mate o nu strach a najradsej by ste ju chranila a izolovala cely zivot od vsetkeho zleho ako kazda matka svoje dieta.Ale ked sa nesklame a poriadne nepopali teraz v takom mladom veku,tak to pride neskor.A mozno dopadne vsetko dobre a vasa dcera s nim bude mat normalny vztah a vy ho prijmete do rodiny.Ved predsa len kedysi bolo normalne ze si starsi muzi brali za zeny mlade dievcata a naopak 🙂 ale to je len moj nazor a moj pohlad na tuto situaciu,dufam ze som aspon trosku pomohla/poradila 🙂
@jetopravda tak, tak...ja som tak dopadla...
@caelley vôbec ma nezaujímaš a vôbec ti nemienim nakazovať čo máš robiť,ani ťa nesúdim/to si kde prečítala?/buďte spolu šťastní do smrti,,len si myslím,že 20 a 35r. sú skoro rovesníci /napr. v posteli/,ale 50 a 65 -tam sa ten rozdiel už riadne prejaví/napr.v posteli/ 😀 a viac sa už k tomu nebudem vyjadrovať,ja mám jeden názor,ty druhý a čo je na tom? život ukáže .....
Pozerala som si jeden britsky dennik,kde sa ludia bavili o ubytovani v Europe a o roznych mestach...........Zachytila som si tam rozhovor asi 6-tich britov, ktori sa bavili o Bratislave...... Jeden z pisal, ze Blava je spinava, druhy pisal, ze je lacna, dalsi pisal, ze kazdy tam na ulici "robi malu potrebu", dalsi prispel niecim inym.........No vsetci 6-ti sa zhodli na jednom fakte a neskor tam aj dalsi briti pridavali "likes".......A ten fakt znel:
"Na Slovensku je najviac mladych kur**v a ake su lacne, tam sa oplati ist na dovolenku"
Najskor ma to uplne nasralo...prve co ma napadlo bolo: " jasne, briti chodia na Slovensko, lebo v Anglicku maju totalne spatne zenske...je to predsa zname, ze anglicanky su skarede....a Slovenky su vacsinou krasne dievcata"
No po precitani si tychto 6-tich stran som dokonale pochoplia, co ti briti pisali................a je to smutna realita
WOW....taka benevolentna vychova sa len tak lahko nezachyti v tolkych prispevkoch naraz..... (samozrejme vacsinou tu pisali velmi mlade devy)
Mna osobne vsak napadla jedna vec, ktora asi nenapadla nikoho ineho:
" KDE sa 17 rocne dievca moze zoznamit s 30-rocnym muzom? " ( viem si predstavit ten "chudobny" intelektualny zivot dievcat, ktore sa po nociach flakaju s dospelymi muzmi........ake smutne a ubohe.........)
☹ 🤐
@digysa hm,pekna uvaha,co ste napisala...vyznieva to tak,ze ste aj moju dceru zaradili medzi ,,lacne slovenske kur**y? my nezijeme v NY,ale v malej dedinke,kde sa pozna kazdy s kazdym. a este musim trosku upresnit aj uzivanie HAK,poradil jej ich gyn.kvoli silnej a bolestivej menštr.s tym ma problem odkedy zacala mavat,a to bola 10 rocna.
@digysa Súhlas s Tvojou bolestnou pravdou na našom Slovensku, ktoré sa nám hemží najkrajšími ženami a žiaľ aj s generáciu, ktorá ide pod cenu a vlastne ani svoju cenu nepozná. Nie v jednom príspevku som sa tiež o tom vyjadrila, že dnes deti rozkazujú rodičom a rodičia rešpektujú potreby svojich detí.
Z jedenásťročných dievčat už robia mamičky veľké slečny a v trinástich už ovládajú čo všetko treba na seba nahádzať, aby zaujali aj dvadsiatnika. Mamičky robia so svojich dcér kamarátky a vyžívajú sa v komplimentoch, že sú ako kamarátky a podobne, ostaršujú svoje dcéry, žiaľ len vizuálne a mentálna stránka zaostáva. Stretla som sa s tým a nie raz, a je pravda stačí si tu na MK prečítať čo riešia mamičky s deťmi, ktoré si o sebe už myslia že sú dospelé.
Čo to je puberta? Ked mi dieťa papuluje? Kde je rešpekt? Alebo ten rodičia zabudli vybudovať a potom to nazvú pubertou.
Presne ako píšeš chorá benevolencia vo výchove spôsobuje rodičom vrásky a deťom nezrelý pohľad na život.
Mám dve dcéry cez dvadsať rokov, v sedemnástich mali trochu iné záujmy, a som rada, že som nemula riešiť takéto hovadiny, no asi aj preto, že som sa zaujímala o ich záujmy.
@digysa ja len, ze KDE sa moze 17 rocne dievca zoznamit s 30 rocnym muzom, aby nerobila zo vsetkych lacne k****, ked som mala 16, tak rodicia mali tenisovy klub, ktoreho sucastou bol maly bar. Otec mi povedal, ze tento podnik ma zivi a tak som po skole chodila pracovat za bar bez naroku na mzdu. Aj tu sa moze 17 rocne dievca zoznamit s 30 rocnym muzom🙂 len tak na okraj.....
@kuzelna ja by som z toho nerobila tragédiu, ak mám tvoja dcéra vlastnú hlavu, a vie uvažovať- teda ak si vie poradiť v každej situácií, a má zdravú úvahu. ja mám 24, môj muž 37. tiež 13-ročný rozdiel. ale úprimne, ja ho necítim, a keď som sa bavila s manželom, ani on ho necíti. sme na stejnej vlne, čo sa týka uvažovania, sadli sme si, nemenila by som za nikoho mladšieho. a úprimne, odjakživ som bola na "starších pánov", psychicky vyzretejších. tým chcem povedať, že to nie je jediný starší chlap, s ktorým som kedy bola už ako puberťák. na druhej strane, ak nie je psychicky vyzretejšie (nechcem uraziť samozrejme), tak i tak by ti zakazovanie nepomohlo, pretože dobre vieme, čo robí puberta so zákazmi.
ale zas mne by sa nepáčilo, keby sa mi neplnoletá potulovala vonku do štvrtej rána. možno budem inak reagovať, keď mne decká vyrastú, ale takto mi to nepríde celkom OK. jasné, ak by chcela spraviť hlúposť, spraví ju aj cez deň, ale, ale. neviem ako to vysvetliť
a kľudne by som ju nechala, ak k nemu aj má citové puto, alebo čo, možno to bude to prvé, čo potrebuje puberťáčka, aby dostala facku od života a potom uvažovala inak 🙂
u nas to bolo podobne ja 20 a moj manzel mal vtedy 30 a 5 novembra to bude uz 8najstastnych rockov v nasich zivotoch a tak to bude az kym nas smrt nerozdeli a este aj potom.
@aduskatt Len tak naokraj, presne toto ma napadlo.......bar! A este kde sa mozu zoznamit? Na hodine gitary? Na tanecnom kruzku? Na jazdeckom kruzku? Na plavani? Na doucovani matematiky?? Na jazykovom kruzku? AKY 30- rocny muz sa bezne styka s dievcatami, ktore chodia na strednu skolu a maju maturitu pred sebou?
Jednoducho a jasne......17 rocne dievca, ktore sa neflaka po nociach a nepoklada bar za hobby, ma dost limitovane moznosti, aby sa sexualne zblizilo s 30 rocnym muzom..........
Tiez som sa obcas flakala (urcite ne do 4 rana), chodila som do barov, na diskoteky aj na chatach som bola .........s rovesnikmi, alebo o rok starsimi, ci mladsimi spoluziakmi, ci kamosmi z okolia.......
@kuzelna Takto, nepoznam tvoju dceru, takze si ju nedovolim kategorizovat.....ja som iba vseobecne napisala, ako to vidia zahranicni turisti, ked vidia take uplne "mladucke" dievcata potulovat sa po uliciach a chodit po baroch.....
Antikoncepciu by som dcere tiez poradila (hlavne, ak ma 30-rocneho priatela, ktory si s nou asi knizky vo volnom case necita..... 😒 ) a je jedno, ako stareho priatela ma....
Ale ma tvoja dcera nejake mimoskloske zaujimy? Alebo, ako vlastne travi cas po skole???
Teraz v lete sme mali problem so sestrinou dcerou (ma 20 rokov) a prisla z diskoteky az po zaverecnej (vraj rozvazala kamosov, lebo mala pozicane auto od mamy).
Konkretne v "mojej rodine" je to absolutne neakceptovatelne, aby dievca prislo o 4-5 domov z AKEJKOLVEK ZABAVY- Silvester, diskoteka, narodeninova oslava........ Je to pod uroven. O 4hod chodia domov uz len opilci....
@juliana77 Ja to vidim na kazdom rodinnom probleme tu na MK.....dievca ma 20 rokov, vacsinou uz 2-he dieta.......a problem na streche.....Ziadna kariera, ziadna praca, ziadne zaujmy.....lebo najvacsi zaujem a najvacsi ciel pre nu bolo: dokoncit si strednu skolu a stat sa matkou a manzelkou.
@digysa ja som na zabavy ani nemohla...... ublizilo? no, akurat som nemala poraidne ziadnych kamosov, lebo vsetci mohli aspon do polnoci na disku, ja nie. Resp. nemala som kamaratov rovesnikov, ale vysokoskolakov a starsich, kedze som makala v bare, ktorý bol na intraku. Na druhej strane, vobec mi nevadi, ze som sa nemohla tarat do stvrtej vonku. A urcite nedovolim ani synovi sa flakat po vonku do rana ako to vidim dnes, ze 14 rocny do polnoci po baroch

@blahowoman teraz bez urážky, vidíš tvoji rodičia ti zakazovali mala si prísny režim a aj tak ti život s manželom nevyšiel, takže k čomu to bolo, každý je individualita každý životný príbeh je iný, a ja ti môžem povedať že som v 17-tich mala aj rozum aj zdravý úsudok