icon

17 ročná dcéra a 30 ročný muž

kuzelna
31. aug 2013

moja dcera mala nedavno 17,mala priatela dlhsie,mozno aj 2roky,no nedavno som si vsimla,ze uz k nam nechodieva ako predtym,a ani ona k nim.ale zbadala som,ze castejsie ostava vonku dlho do noci,niekedy do 4hod.rana..na otazku kam a s kym chodieva povie len ze s babami.neverim jej.mam podozrenie,ze sa stretava s jednym muzom od nas s dediny,je slobodny,celkom pohladny,skoro vzdy sa pohybuje v spolocnosti dievcat.som mama a citim ze sa tajne stretavaju,raz som sa to pytala aj dcery,ale zatlkala,muz sa to zase pytal toho dotycneho,ale aj on ho vysmial,ze ako nam to mohlo napadnut.viem aky su muzi,take mlade hlupe naivne 17tky si daju lahko namutit hlavu od nich.neviem aky je on,nepozname sa az tak dobre.parkrat sme sa rozpravali este davnejsie,no mala som z neho dojem ze je taky don juan...poradte mi,ako na dceru.ona je taka drza,nebude sa o tom somnou bavit. dakujem za vsetky rady vopred.

dvojbottka
1. sep 2013

@mariuskaa máš pravdu, už 13 ročný rozdiel medzi mladým dievčaťom a dospelým chlapom alebo opačne sa po právnej stránke považuje za pedofíliu, takže žiadna hranica, ale tvrdá pedofília....len škoda, že u nás je postavený zákon zle, čo sa týka sexuálneho žitia mladých dievčat......a čo urobí štát pre dievča, ktoré nemá 18 a má dieťa, nič, len sa jej snažia vziať dieťa lebo nie je dievča dospelé....no medzi 15 a 18 rokom je veliká čierna diera v zákone...a dávať svojmu dieťaťu HAK, hoci vieme aké to má vedľajšie účinky a čo všetko spôsobujú. ani to nie je riešenie......a nie je všetko vo výchove, mám dve dcéry a každá je iná 😢

dvojbottka
1. sep 2013

@estrella5 keď budeš mama a budeš mať problémy s dcérinou ,,prvou láskou,, ktorá má 33, potom sa môžeme o tom rozprávať 😒

estrella5
Autor odpoveď zmazal
zenazaba
1. sep 2013

Zabila ma veta "zbadala som,ze castejsie ostava vonku dlho do noci,niekedy do 4hod.rana".........vy nechate svoje dieta behat do 4-tej rana po vonku? A este k tomu to "zbadala som"- to je vam jedno, ze neviete kde a s kym sa vase dieta styka? Ani sa necudujem, ze je drza a nebavi sa s vami....A vysledok toho je,ze na kazdom kroku stretavame pofajciavajuce, nachlastane, vulgarne sa vyjadrujuce dievcence a chlapcov. By ma rodicia zodrali z koze.....

cukor
1. sep 2013

@zenazaba ......tiež sa tomu čudujem čo robí dieta o 4 ráno vonku...no ale ...paprikačervená...sa ma pýtala,čo je na tom divné.........no hlavne to nie je v poriadku..je to stále dieťa.nemá sa čo vonku poflakovať.

cajka13
1. sep 2013

Nedoporúčam žiadne zakazovanie, kričanie a pod. veci. Viem to z vlastnej skúsenosti. Dnes mám už 26 ale ked som mala 17 stretávala som sa 26 ročným mužom. Dnes je môj manžel už 5 rokov a máme spolu trojročnú dcéru. A skončila som aj vysokú školu. Je potrebné sa s dcérou porozprávať čo očakáva od toho vzťahu ako to berie len tak na kamarátskej úrovni sa s nou porozprávať a veľmi dôležité pri rozhovore zachovať pokoj keby ste sa náhodou dozvedeli niečo čo sa vám nepáči a v kľude sa o tom porozprávať. Mne bolo troška zakazované a dopadlo to tak, že som našim klamala kam idem a s kým som. A aj tak som s ním a sme šťastní. A treba ale zas aj dcére vysvetliť, že drzím správaním k vám sa nikde neposuniete, ale len budú napúté vzťahy doma. Držím palce!!!

nikuska124
1. sep 2013

@kuzelna skus sa s nou porozpravat, ale priatelsky hilvane nezacni utocit. Skuste si urobit cas iba pre vas dve, ist niekam a najst dobry moment HLavne neutocit snazit sa pochopit. Ja mam starsie partnera o vela rokov ale som stastna, se ho mam nikdy by son nemenila je skvely otec, partner, priatel milenec.....

matozazzo
2. sep 2013

@mamainprogress Napisala som to, ako som napisala... svojho otca som mala rada, ale vnutorne som sa prave preto nanho hnevala... lebo sme sa narodili, ked uz mal po 40, lebo bol starsi a zhruba od 8 rokov sme uz nikam velmi nechodili, lebo ochorel... Ked zomrel, bolo mi velmi tazko... myslim, ze tu nejde o to, ako som to napisala, skor konkretne, co ma povedat dcere, aby si to uvedomila, co moze byt... Poznam aj pary, ktore maju dieta po 20 rokoch, starsie odrastene, ale je to ine, lebo prve mali este ako mladi... Vacsinou v pripade, ked si dcera hlada starsieho muza, je to preto, lebo jej chyba otec a hlada nahradu...
Viem, ze nebyt jeho, nebola by som na svete, za co mu aj svojej mamke budem vzdy vdacna, ide tu len o navod, co moze tym dcere ukazat... Maloktory chlap v starsom veku je vitalny a dokaze sa postarat o rodinu... Pisala som konkretne, co jej ma povedat 🙂

estrella5
Autor odpoveď zmazal
matozazzo
2. sep 2013

@estrella5 Suhlasim, len som jej dala jednu z moznosti, co moze povedat, ak nechce, aby sa jej dcera stretavala so starsim muzov, nic viac, nic menej 😉

maryah
2. sep 2013

@kuzelna ja som mala 16, on 25... mama mi hovorievala, využije ťa, nechá ťa tak... nepočúvala som ju a ani nikoho kto mi o tom niečo hovoril. jemu hovorievali, že je pedofil a podobné veci. a teraz? sme manželia 11 rokov, sme šťastní a vek nie je podstatný... neboj, nemúžeš nič dopredu vedieť a čím viac budeš do dcéry "hučať" tým viac si bude robiť čo chce 🙂 možno sú šťastní 🙂

koralinka
2. sep 2013

po 1. určite ,,neodobrujem" takýto veľký vekový rozdiel

ALE

ženy uvedomte sa čo tu splietate že 17 ročné DIETA, čo robí do 4 a pod. ja ked som mala 17 tak som šla k sesternici a ani interpol by nevedel KEBY JA NECHCEM!!!! a prestavte si, že som skončila VŠ na Ačka, vychovávam 2 ročne dieťa s manželom starším o skoro 7 r, máme vlastné bývanie, slušný príjem atd. atd.

určite si to tvoje 17 ročne DIETA :P zle nevychovala - ked ona nebude chcieť ho nechať môžeš ju podla mudrych rad zavriet do pivnice na 5 rokov so suchým chlebom aj tak ti to nepomôže - daj jej na tie 2-3 roky HAK (som síce odporca, nikdy som ju nebrala ale na 2 roky ju to hadam nezabije) a ono sa to potom samé vykryštalizuje, dievča dostane rozum a bude TO CO MA BYT aj keby sa postavime na 2 hlavy osud môžeš potlačiť na istý čas ale ho nikdy neoklameš ;)

jetopravda
2. sep 2013

Neviem, o čom sa 30 ročný muž môže rozprávať so sedemnásťročnou...musí mať rozum na dvadsať 🙂 Nechcem sa nikoho dotknúť, ale ja by som o toľko staršieho muža nechcela.

sviezost
2. sep 2013

Nachytat ju na hruskach ze ju niekto vydel stym chlapom a cakat na reakciu . Moja mamina to takto robila ked chcela vediet ci klamem alebo nie reakcia vasej cery prezradi vela 🙂

marlene
2. sep 2013

@kuzelna ,

nenarobis vobec nic,zakazom to len zhorsis. ja ked som mala 17 som sa tiez zalubila do slobodneho muza ,mal 33 rokov ,mama z toho mala hysaky ,snazila sa mi dohovorit ,ale aj tak som sa s nim stretavala.
moj 18 rocny syn ma priatelku ktora ma 16 ,su spolu uz 3 roky ,ked som sa to dozvedela ja a aj jej mama ,boli sme obe v soku,ale nic sme im nezakazovali ,spolocne sme si s nimi sadli ,povedali im nase obavy ,potom som mala vazny rozhovor so synom ja a hoci sme si mysleli,ze ich to po par mesiacoch prejde su stale spolu a na margo niektorych "rozhorcenych" zien,ako je mozne ze dcera ti chodi neskoro domov a pod. pockajte kym vam vyrastu deti ,myslite si ze 17 rocnej/mu teenagerovi mozete este nieco zakazat???
ja som synovi dovolila (po dohovore s ej mamou) aby u nas sem tam prespala,alebo on u nej - takto vieme kde su ,nemusia svoj vztah tajit a klamat nas ,zo strachu.
a pre vsetky ktore ma zacnu kamenovat: sme uplne normalna rodina ,ziadni asociali 🙂 so synom som mala vzdy vyborny vztah,vzdy sme sa vela a otvorene o vsetkom rozpravali ,nikdy som mu nic nezakazovala ale vzdy sme spolocne diskutovali a tak je to dodnes.syn je vyborny student,takisto jeho priatelka ,maju svoje zaujmy ,obaja su velmi zodpovedni,je im jasne ze chcu studovat obaja ,ale maju sa radi a ja som rada ,ze prezivaju taku peknu prvu lasku,aj ked tak skoro 😉

nikuska265
2. sep 2013

Chápem , že ako matka cítiš, že sa tvoja dcéra stretáva s tým chlapom, ale možno to vôbec nie je tak ako to na prvý pohľad vyzerá. Nemusí to znamenať hneď , že spolu spávajú. Tiež som mala medzi známymi aj starších ľudí (aj chlapov) na počudovanie niektorých sme sa mali o čom rozprávať, ja som bola vyspelejšia a sprosté reči puberťákov ma nazaujímali. Treba jej trošku dôverovať, tiež som bola k mame v takom veku drzá, ale raz ma zobrala von, na nákupy, sadli sme si na zákusok, kecali a aj ja som jej veľa vecí porozprávala. kecala sme bez vzájomných výčitiek, alebo urážok a pod. Medzi mnou a mužom je tiež väčší vekový rozdiel- vyše desať rokov. tiež najprv boli rodičia proti, neverili mu, nedôverovali, odhovárali ma...... že to neskončí dobre. No spoznali ho a zistili, že je to chlap,ktorý ma fakt ľúbi, sme spolu manželia, bývame vo vlastnom dome, nie sme na krku rodičom, čakáme spolu 2. dieťa a milujeme sa ešte viac ako predtým 🙂 niekedy treba dôverovať svojim vlastným deťom..... tým nechcem povedať, že to treba nechať tak, ale najprv zistiť ako to naozaj je, medzi nimi a skúsiť ho spoznať ak spolu naozaj sú, skúsiť pochopiť dcéru a nájsť nejaký spôsob ako sa s ňou porozprávať, v kľude, bez výčitiek, bez toho aby ste na ňu útočili, že ho musí nechať, nech sa s ním nestretáva - to by bolo len horšie...... Potom ako toto moji rodičia všetko pochopili, aj si uvedomili, že nás predsa dobre vychovali,dali nám všetko čo mohli, viedli nás k tomu čo je správne a začali mi dôverovať a nebrať ako večné dieťa...... ale som rada , že vždy nás kontrolovali, vedeli s kým sa stretávame, učili sme veľmi dobre, no diskotéky a ponocovanie, to nikdy u nás nehrozilo.... a nikdy mi to ani nechýbalo ani nechýba

marlene
2. sep 2013

@estrella5 ,

uplne suhlasim!!! v mojom predchadzajucom prispevku pisem o synovi,ked som sa to dozvedela,ze ma fixnu priatelku ,hoci som ostala v soku,na druhej strane som sa velmi tesila a spolu s nim sme to oslavili poharom sektu ,na jeho prvu lasku - ta je v zivote velmi dolezita 🙂

nika5214
2. sep 2013

@dvojbottka podla mna 13r nieje vela ked maju obaja rozum prečo nie ja mam muža o 9r staršieho a je to super by som nemenila

estrella5
Autor odpoveď zmazal
caelley
2. sep 2013

ja mam 20 a zijem s o 15r starsim muzom a cakame nase prve dieta, mala som pred nim 4r vztah s rovesnikom a neda sa to porovnat, som nastastnejsia na svete ze mam takeho uzasneho chlapa akeho mam...
keby mala Tvoja dcera 14 a jej "priatel" 30, to by bolo ine a podla mna aj chore, ale 17 uz nie je az tak malo, kazdopadne nema vyznam nieco zakazovat, radsej sa s nou otvorene porozpravaj a povedz jej, co si myslis 🙂

janinah
2. sep 2013

@caelley napíš,keď to bude 50 a 65 😉

luci78p
2. sep 2013

ja som mala 16, on 27 - asi ťa nepoteším, mám 25 a dopadlo to zleeee . ale zakazovať nemá význam, moj otec o ničom netušil - až kým som neotehotnela - v 17 😉
ale tak mala som na tom aj ja svoju vinu - dostala som sa do práce mladých ludí a slobodných a ťahalo ma to s nimi von, a k alkoholizmu mojho ex sa nevyjadrujem,ale ako mladá žaba som o tom nemala ani tušenia

caelley
2. sep 2013

@janinah a co keby som si vzala rovesnika a o par rokov by zacal pit a mlatit ma a v 50 by som bola mozno davno rozvedena...? 🙂 nikdy nevies,co Ti zivot prinesie, mozno budem v 50 stastna s 65rocnym chlapom ktoreho milujem

estrella5
Autor odpoveď zmazal
janinah
2. sep 2013

@caelley súhlasím- nikdy nevieš.čo život prinesie 😉

janinah
2. sep 2013

@estrella5 neveštím 😉 len mi životné skúsenosti niečo napovedajú,mám o 30 rokov viac ako
@caelley tak hádam môžem povedať niečo o živ. skúsenostich.....

mirage
2. sep 2013

@janinah Mne vyhovuju starsi muzi.. teda vzdy vyhovovali v mnoznom cisle, kym som nenasla toho jedneho. A ano, starsieho, a ano, klape nam to. Uz zopar peknych rokov.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
bazarocka
2. sep 2013

@anatalia77 veľmi dobre napísané, teraz niečo k téme napr. ja som sa nikdy s rodičmi nerozprávala o sexe chlapoch a podobných veciach, nepotrebovala som a ani by som nechcela mala som bravo girl tam je všetko 😀 a pravdu povediac bolo by mi trápne rozprávať s nimi o tom, každý sme iný, v 17-tich som mala 28-ročného rozvedeného s jedným dieťaťom, naši mi nepovedali na to ani mäkké f, povedali len máš vlastný rozum, doviedla som ho predstavila, pravda bol slušný, nepil, pracoval, mal auto, neskôr sme sa rozišli ale nebolo to kvôli veku, jednoducho som cítila že to ešte nie je ten pravý.
K diskotékam, hovorí sa že v dnešnej dobe je noc nebezpečná, ale ruku na srdce v ktorej dobe to bezpečné bolo ? Tiež som chodila v 17-tich na diskotéky, ale nikdy som nešla s cudzími ani neodchádzala v cudzom aute s neznámymi ľuďmi, je pravda že raz som našim (nechceli ma pustiť) 😉 ušla na disku s kamarátkou do iného mesta a zavolala až ráno a dodnes si tú noc pamätám možno práve preto, zabávali sme sa celú noc pretancovali, ráno mrzli vonku keď sme čakali na autobus alebo bolo nám super, nerobili sme nič zlé, proste sme rebelovali a to k tomuto veku patrí, kedy inokedy keď nie v tomto veku, @kuzelna , ide o to aká povaha je tvoja dcéra, lebo každý sme iný a ty najlepšie si ju poznáš, ja som sa chcela baviť ale pritom som si na seba dávala sakramentský pozor, ak je aj ona taký typ tak sa nemusíš báť, ak sa s tým chlapom chce stretávať a zakážeš jej to tak sa môžeš postaviť aj na hlavu ona si cestičku nájde, prišla niekedy o tej 4-tej spitá pod obraz boží, fetuje ? ak nie, to už je dôkaz že to nie je tak zlé ako sa ti tu niektoré snažia nahovoriť, máš doma normálnu 17-ku, ktorá si užíva mladosť

blahowoman
2. sep 2013

@kuzelna v prvom rade a v tejto dobe nechat 17r dievca do 4 rana von? Nevediet kde a s kym? Hmm no mamicka klobuk dole. To je nezaujem ,alebo benevolentnost? Neviem.ja v 17 tich som mohla na disku s naj.kamaratkou 1x za 3mes.aj to som musela vyupratovat cely dom a byt max.do 1h rana!!! Az kym som nemala 18r som nebola dlhsíe a potom do 3h..pamatam si na to ako keby to bolo vcera. Je pravda,ze som tiez v 17 mala frajera,potom manzela ale aj od neho som chodila busom kedy som bola doma nieco po 20h! V 19 som mala s nim dceru a 21r.som uz bola rozvedena. Totalny zivotny omyl. Jedine za co mu dakujem je dcera. Inak 17r.dievca vobec nema rozum a zdravy usudok. Je to stale len dieta,aj ked dospieva.Je zalubena a to je pre nu vsetko. Ja mam teraz uz skoro 9r.dceru a dam si sakra zalezat na tom,aby neurobila take chyby ako ja.