icon

17-ročná dcéra chce ísť s priateľom na trhy do Budapešti a prespať tam

3. dec 2022

Baby, dcera bude mat v marci 18. Ma 3 mesiace priatela, s ktorym by chceli ist do Budapesti na trhy s tym, ze by tam jednu noc prespali. Pustili by ste ju? Akosi sa nam s manzelom rozchadzaju nazory. Ja som za, on proti.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
bluka2
3. dec 2022

Jasné. Ja som tiež bola v 17tich s priateľom v Grécku, nejakým tým Skyeuropom, čo vtedy dávno chodil za málo peňazí 🙂

maja22
3. dec 2022

Nie, nepustila by som ju. Argument, ze mozno uz sexuju, alebo na to Budapest nepotrebuju, u mna neobstoji. Nebudem davat vlastnemu dietatu prilezitost, aby sa jej chopilo, vyznavam ine hodnoty. Jednodnove vylety - ok, ale do vecera nech su doma. A verejnou dopravou.

moonikajan
3. dec 2022

Neviem či sa to dá porovnávať, ale ja som bola s kamarátkami v 17 na týždeň v Prahe v lete. Hocičo sa môže stať aj doma. Pustila by som ju.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
natall113
3. dec 2022

@estrella5 podobne, vždy si uvedomím aké som mala šťastie na rodičov....s partiou na predĺžený víkend do Bojnic, s priateľom na "letnú dovolenku" do Tatier atď. Presne ako píšeš dôvera a to je základ

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
maja22
3. dec 2022

@jabadabadu ja to chapem. Kto velmi chce, prilezitost si najde. Ale nebudem k tomu davat svoj suhlas. Odobrit spolocnu noc v jednej izbe na jednej posteli je pre mna nemyslitelne. Ak spolu este nespavaju, toto je ta povestna prilezitost, ktora robi zlodeja...

kukulienka999
3. dec 2022

…pustila, ale vlakom. V Budapešti autom má čo robiť skúsený vodič.

thoughtfulweirdo
3. dec 2022

Mala som čerstvých 17 a išla som na týždeň do Talianska s priateľom, boli sme spolu ani nie 2 mesiace 🤭 mne mama proste dôverovala. Spýtala sa ma, ako sa ja na to cítim, či si trúfam s ním byť v cudzine tak dlho sama, či mám plán, čo robiť, keby nastal nejaký problém medzi nami. Z toho priateľa sa nakoniec vykľul o pár mesiacov neskôr chruňo, ale tú dovolenku sme si super užili. V 17 so mnou už jednala ako s dospelou, asi preto, že vedela, že ma vychovala tak, aby mohla dôverovať môjmu úsudku.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
estrella5
Autor odpoveď zmazal
maja22
3. dec 2022

@jabadabadu to je super, ze ste to spolu zvladli aj bez sexu. Mna nasi pustali na vylety, ale nie vo dvojici s priatelom. Vzdy islo o vylety s partiou ludi, ktorym doverovali aj nasi a mavali sme oddelene spalne chalani a baby, alebo sme boli vsetci pokope v jednej miestnosti v spacakoch... Boli sme spolu aj s mojim a frajerom a nasimi na dovolenke, ale tiez sme nespali sami spolu. A ano, tiez sme mali prilezitosti, ktore sme mohli zneuzit, ale to uz nasi poznali moj nazor, ze do svadby nic nebude.

maja22
3. dec 2022

@estrella5 myslim si, ze sexualne zazitky patria k tym najintimnejsim, co clovek zazije a preto patria do manzelstva, nie do kazdeho vztahu, kde sa ludia spoznavaju a uvazuju o tom, ci im to bude spolu klapat alebo nie. Sex ma byt potvrdenim toho, co si dvaja slubia - ze budu spolu v dobrom aj v zlom, v zdravi aj chorobe... Moje nazory vyplyvaju z mojej viery, ktora hovori, ze sme boli stvoreni na Bozi obraz a nasimi telami mame oslavovat Boha, ktory vymyslel sex pre manzelov a nie len tak... Kazdy mimomanzelsky sex je previnenim (hriechom) voci tomuto Boziemu zameru.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
maja22
3. dec 2022

@jabadabadu suhlasim s tym, co pises o sebahodnote a zodpovednosti, to su spravne postoje.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
maja22
3. dec 2022

@estrella5 nemozes to pochopit, ked to ide mimo teba 🙂 Tazko rozumieme veciam, ktore sme neprezili, resp. do ktorych sa nechceme vcitit. Autorka temy sa pytala na nazor, ja som svoj napisala a pre teba pridala aj zdovodnenie, aby si mala predstavu, co ma k tomu vedie. Na plnolete deti uz nebudem mat dosah, moja vychova moze prebiehat len do tohoto veku. Samozrejme, ze moje deti moje nazory budu poznat, ale budu robit vlastne rozhodnutia a aj niest za ne zodpovednost.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
maja22
3. dec 2022

@estrella5 nie je zaco, aj nabuduce 😉 Je pekne, ze mas na co spominat, clovek si rad spomina, co zazil, ked bol mlady 🙂Ja mam tiez plno krasnych spomienok a mnohe aj zachytene na fotografiach, s mojim muzom sme spolu chodili 5 rokov a zazili sme aj kopec srandy okrem ineho 🙂 Ked ma clovek dobrych kamaratov, v mladosti je to zaklad pre krasne spomienky. A som vdacna aj za to, ze sme vyznavali spolocne hodnoty a vedeli si v tomto byt napomocni. Na druhej strane, ked clovek nieco nezazije, nevie, o co prisiel, lebo nema s cim porovnat. Napr. ako ty v oblasti viery, nezazila si, nevies, nechyba ti to. Ani mne nechyba, ze som nebola niekde s frajerom sama. O to viac sme sa tesili na prvu spolocnu dovolenku po svadbe.

luliu
3. dec 2022

@kacena4 a prečo nie? Cestovanie nie je obmedzené vekom a plnoletostou

elizita
3. dec 2022

Ja asi moju nie. Je to prikrátka známosť a autom by som sa tiež bála a ešte aj zahranicie. Na také vyletiky ma ešte čas. Ja som začala zbrilat až po skončení strednej. A rovno s kamošom do USA 😁 ale teda poznala som ho od malička. A na noc v rámci SR s chlapcom osamote som bola až ako 19r (chatovacky jasné nerátam) a teda som s ním bola už 1,5r.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
galioska
4. dec 2022

urcite s nim pohlavne zije a on nechce povolit jeden vylet s trochou sukromia?🙂 tvoj manzel nesexoval v tom veku?😉

0silvia0
4. dec 2022

Moj syn bol v Budapesti v 16tich s frajerkou a kamosmi. V 18tich boli spolu v Parizi, s odstupom casu som rada ze isli, potom prisla corona a trcali doma, teraz maju obaja 21 a stale su spolu.

maranta_leuconeura
4. dec 2022

Ja si myslim, ze sex uz davno mali ;)
Spolocne travenie casu aj inak (napriklad na vylete v inej krajine, kde sa budu musiet spolahnut len jeden na druheho) je prave to, co im moze pomoct vybudovat si trvaly vztah do buducna.

maciatko79
Odpoveď bola odstránená
maciatko79
Odpoveď bola odstránená
july0
4. dec 2022

Isto nie 3 mesiace chodenia je málo

lavinis
4. dec 2022

Nepustila, 3 mesiace je máličko Ty mu už takto doverujes po 3 mes? Nejde o sex vôbec