17-ročná dcéra chce ísť s priateľom na trhy do Budapešti a prespať tam
Baby, dcera bude mat v marci 18. Ma 3 mesiace priatela, s ktorym by chceli ist do Budapesti na trhy s tym, ze by tam jednu noc prespali. Pustili by ste ju? Akosi sa nam s manzelom rozchadzaju nazory. Ja som za, on proti.
Jasné. Ja som tiež bola v 17tich s priateľom v Grécku, nejakým tým Skyeuropom, čo vtedy dávno chodil za málo peňazí 🙂
Nie, nepustila by som ju. Argument, ze mozno uz sexuju, alebo na to Budapest nepotrebuju, u mna neobstoji. Nebudem davat vlastnemu dietatu prilezitost, aby sa jej chopilo, vyznavam ine hodnoty. Jednodnove vylety - ok, ale do vecera nech su doma. A verejnou dopravou.
Neviem či sa to dá porovnávať, ale ja som bola s kamarátkami v 17 na týždeň v Prahe v lete. Hocičo sa môže stať aj doma. Pustila by som ju.
@jabadabadu ja to chapem. Kto velmi chce, prilezitost si najde. Ale nebudem k tomu davat svoj suhlas. Odobrit spolocnu noc v jednej izbe na jednej posteli je pre mna nemyslitelne. Ak spolu este nespavaju, toto je ta povestna prilezitost, ktora robi zlodeja...
…pustila, ale vlakom. V Budapešti autom má čo robiť skúsený vodič.
Mala som čerstvých 17 a išla som na týždeň do Talianska s priateľom, boli sme spolu ani nie 2 mesiace 🤭 mne mama proste dôverovala. Spýtala sa ma, ako sa ja na to cítim, či si trúfam s ním byť v cudzine tak dlho sama, či mám plán, čo robiť, keby nastal nejaký problém medzi nami. Z toho priateľa sa nakoniec vykľul o pár mesiacov neskôr chruňo, ale tú dovolenku sme si super užili. V 17 so mnou už jednala ako s dospelou, asi preto, že vedela, že ma vychovala tak, aby mohla dôverovať môjmu úsudku.
@jabadabadu to je super, ze ste to spolu zvladli aj bez sexu. Mna nasi pustali na vylety, ale nie vo dvojici s priatelom. Vzdy islo o vylety s partiou ludi, ktorym doverovali aj nasi a mavali sme oddelene spalne chalani a baby, alebo sme boli vsetci pokope v jednej miestnosti v spacakoch... Boli sme spolu aj s mojim a frajerom a nasimi na dovolenke, ale tiez sme nespali sami spolu. A ano, tiez sme mali prilezitosti, ktore sme mohli zneuzit, ale to uz nasi poznali moj nazor, ze do svadby nic nebude.
@estrella5 myslim si, ze sexualne zazitky patria k tym najintimnejsim, co clovek zazije a preto patria do manzelstva, nie do kazdeho vztahu, kde sa ludia spoznavaju a uvazuju o tom, ci im to bude spolu klapat alebo nie. Sex ma byt potvrdenim toho, co si dvaja slubia - ze budu spolu v dobrom aj v zlom, v zdravi aj chorobe... Moje nazory vyplyvaju z mojej viery, ktora hovori, ze sme boli stvoreni na Bozi obraz a nasimi telami mame oslavovat Boha, ktory vymyslel sex pre manzelov a nie len tak... Kazdy mimomanzelsky sex je previnenim (hriechom) voci tomuto Boziemu zameru.
@jabadabadu suhlasim s tym, co pises o sebahodnote a zodpovednosti, to su spravne postoje.
@estrella5 nemozes to pochopit, ked to ide mimo teba 🙂 Tazko rozumieme veciam, ktore sme neprezili, resp. do ktorych sa nechceme vcitit. Autorka temy sa pytala na nazor, ja som svoj napisala a pre teba pridala aj zdovodnenie, aby si mala predstavu, co ma k tomu vedie. Na plnolete deti uz nebudem mat dosah, moja vychova moze prebiehat len do tohoto veku. Samozrejme, ze moje deti moje nazory budu poznat, ale budu robit vlastne rozhodnutia a aj niest za ne zodpovednost.
@estrella5 nie je zaco, aj nabuduce 😉 Je pekne, ze mas na co spominat, clovek si rad spomina, co zazil, ked bol mlady 🙂Ja mam tiez plno krasnych spomienok a mnohe aj zachytene na fotografiach, s mojim muzom sme spolu chodili 5 rokov a zazili sme aj kopec srandy okrem ineho 🙂 Ked ma clovek dobrych kamaratov, v mladosti je to zaklad pre krasne spomienky. A som vdacna aj za to, ze sme vyznavali spolocne hodnoty a vedeli si v tomto byt napomocni. Na druhej strane, ked clovek nieco nezazije, nevie, o co prisiel, lebo nema s cim porovnat. Napr. ako ty v oblasti viery, nezazila si, nevies, nechyba ti to. Ani mne nechyba, ze som nebola niekde s frajerom sama. O to viac sme sa tesili na prvu spolocnu dovolenku po svadbe.
Ja asi moju nie. Je to prikrátka známosť a autom by som sa tiež bála a ešte aj zahranicie. Na také vyletiky ma ešte čas. Ja som začala zbrilat až po skončení strednej. A rovno s kamošom do USA 😁 ale teda poznala som ho od malička. A na noc v rámci SR s chlapcom osamote som bola až ako 19r (chatovacky jasné nerátam) a teda som s ním bola už 1,5r.
urcite s nim pohlavne zije a on nechce povolit jeden vylet s trochou sukromia?🙂 tvoj manzel nesexoval v tom veku?😉
Moj syn bol v Budapesti v 16tich s frajerkou a kamosmi. V 18tich boli spolu v Parizi, s odstupom casu som rada ze isli, potom prisla corona a trcali doma, teraz maju obaja 21 a stale su spolu.
Ja si myslim, ze sex uz davno mali ;)
Spolocne travenie casu aj inak (napriklad na vylete v inej krajine, kde sa budu musiet spolahnut len jeden na druheho) je prave to, co im moze pomoct vybudovat si trvaly vztah do buducna.
Isto nie 3 mesiace chodenia je málo
Nepustila, 3 mesiace je máličko Ty mu už takto doverujes po 3 mes? Nejde o sex vôbec