17-ročný syn si píše s 12-ročnou
Ahojte. Mám skoro 17 ročného syna ktorý si píše na pokeci z 12 ročným dievčaťom. Čo si o tom myslíte? Ďakujem.
@afterdark to ci trestny cin bude potrestany zavisi od toho, ci sa nasiel taky, co zacne trestne konanie. V kazdom pripade, aj keby sa nezacalo trestne konanie po tom, co bola maloleta osoba sexualne zneuzita (kymkolbek), tak to dieta ma dozivotnu traumu, pretoze sice fyzicky moze byt zrela na sexualny zivot, ale mantalne nie. Neviem preco mam z tych tvojich celkom neprijemny pocit relativizacie viny vinnika...
@afterdark nie, že sa nedeje, ale že má byť vysvetlené, že to nesmie robiť a nie, že ho budem učiť ako porušiť zákony "bezpečne" tak, aby ho nechytili. Nechci vidieť, čo narobím s chalanom, ktorý siahne na moju dcéru! Bude sa modliť, aby ho zákon postihol skôr ako ho ja dostanem do rúk. Ale ja si svoju dcéru vychovávam už roky a zatiaľ vyzerá dosť rozumne, že by neskočila na lep nejakému trápnemu chalanovi, čo si nevie vtáka udržať v gatiach. Nehovorím, že k intímnosti nikdy nedôjde, ale keď bude na to zrelá aj psychicky. A to také (malé/mladé) dievča určite ešte nie je.
@viestta Ja by som odporučil si môj príspevok autorke poriadne prečítať. Ako prvé uvádzam "morálnu zodpovednosť" tá zahŕňa v trestnom práve výklad a popis skutku. Termín sexuálne zneužitá si si tiež vyložila po svojom, to je v prípade toho "strýka" ako uvádzaš ako vyšité. Mrzí ma, že to bolo celé pochopené opačne, ale to nie je môj problém.
@spadnutaslivka hlavne by si si mala dcéru vychovať tak, že vie, čo môže a čo nie.
@afterdark no veď to som písala. Kamoš, nauč sa čítať, prosím ťa. Ty si tiež vychovaj toho svojho a bude dobre.
@spadnutaslivka Kamoška, skopíroval som tvoju hlášku, ktorú si adresovala mne, čo mi je dosť nepríjemné, aby mi dávala rozumy nejaká vysušená slivka o výchove môjho syna. Sa spamätaj kde sú hranice!
Hodila by som reč so synom ,že nech si s ňou nepíše a radšej nech ide vonku sa prevetrať.17 ročný chalan má.mat inú zábavku ako vypisovanie na pokeci a o 12 ročnej radšej pomlcim .Keď si predstavim moju takmer 12 ročnu ,že si vypisuje niekde na pokeci tak si na zadok nesadne týždeň a mobil neuvidí dosť dlho.( ja kontrolujem mobil aj 14 ročnému synovi aj dcére) normálne s vypýtam.mobili a kontrolujem všetko kde sa dajú pisat správy síce frflú ale su pri mne kým neskončim s kontrolou mobilu.Synovi už aj históriu pozriem či náhodou nepozerá zakazane stránky
@bimbambim také ani nepriznávaj, lebo ťa tu zlynčujú, že nerešpektuješ ich súkromie
@afterdark zneuzita moze byt aj rovesnikom, o tri roky starsim chalanom aj ked na sex pristupi dobrovolne.
§201
Sexuálne zneužívanie (Trestný zákon)
(1) Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.
https://www.lewik.org/term/1208/sexualne-zneuzi...
@matuskanuch ja len k tomu, isto je to 12 rocne dievca?
stretla som sa s tym, ze to kludne moze byt aj chlap 30tnik.
@matuskanuch obaja pod zakonom o rok ma problem🤠
@matuskanuch môj manžel mal 20 a ja 12 keď sme si začali písať. Samozrejme sme sa poznali aj osobne. Ale nikdy za 8 rokov nášho priateľstva sa o nič nepokúsil. Ani pusu mu nedal. Prosto sme boli priatelia. Nie vždy to musí byť sexuálne.

@spadnutaslivka Milá pani, Vás by som chcel za tým počítačom či mobilom vidieť, ako zúrivo ťukáte tie odpovede. Je to trestný čin, drogy sú trestný čin a preto sa to na Slovensku nedeje. Máte pravdu.