icon

19-ročná dcéra skrýva svojho kamaráta, čo robiť?

5. aug 2024

Moja dcéra mi nechce predstaviť jej "kamaráta " ako ona tvrdí.
Chodí za ním dosť často . Aj niekoľkokrát za mesiac. Ja ani neviem čo to je poriadne za človeka . Pýtala som sa jej či s ním niečo má. ( Dcéra býva s jej priateľom už viac ako rok ) ona sa ešte urazila že nič že čo si o nej myslím . Snažila som sa dohovoriť jej priateľovi že prečo ju púšťa samú za cudzími ľuďmi . Ten ma odbil že on jej nemá čo zakazovať a že on vždy vie kde sa nachádza a kam ide . Som sklamaná. Prečo je správanie mojej dcéry takéto ? Kebyže s tým jej kamarátom nič nemá tak jej asi nevadí toľko aby som ho spoznala . Pýtala som si od dcéry na neho kontakty ale nechcela mi ich dať .
Čo by ste robili v tomto prípade? ( Dcéra má 19)

Strana
z2
oli18
5. aug 2024

@oktobermimi sklonujes po madarsky?

maranta_leuconeura
5. aug 2024

No tak mozno ma dvoch frajerov 🤷 co teraz zamknes ju na retaz? Zjavne to vsetkym zucastnenym vyhovuje, ked aj jej priatel o tom vie.

cacianka
6. aug 2024

@oli18 disgrafia 😉, ak ti to niečo hovorí.
Okrem toho iba pár preklepov je v texte, a to sa stáva aj prudko inteligentným ako ty

prasiatko30
6. aug 2024

Takze si to zhrnieme - tvoja dospela, osamotnena dcera, ktora uz vyse roka byva mimo tvojho baraku so svojim priatelom ti nepredstavi kazdeho znameho s ktorym sa stretava a neoznamuje ti kde sa nachadza kazdu minutu dna a ty sa pytas co by sme robili? No co asi tak nechali dceru zit bez toho, zeby som bola za jej riotu 24/7 a este s tym aj otravovala “zata”. Pre boha ziveho ked sa uz raz osamostatnila tak jej nekafri do zivota

oktobermimi
6. aug 2024

@oli18 kludne aj po srbsky ak chces.

lindus_esterka
6. aug 2024

tato ista tema je tu zhodou okolnosti aj z pohladu dcery, zaujimave 😲

weleda123
6. aug 2024

@lindus_esterka daj link 😁

klip0
6. aug 2024

Bože ešteže nemáš syna. Syna z ktorého by s takouto matkou bol mamičkár.
Prestaň s týmto, lebo ťa dcéra odstrihne, toto nieje normálne

lenkakravcova
6. aug 2024

Podľa toho druhého príspevku:
Dcéra má 19r ale stále študuje na strednej škole (ide do posledného ročníka).
Dcéra býva u priateľa, zadarmo. Všetko platia jeho rodičia. A ona sa popri tom stretáva s iným mužom, chodí s ním na rande atď.
Ak to je tak, tak áno, ako matku by ma to hnevalo - hnevali by ma to, že som dcéru vychovala ako štetku (bývať u jedného, ktovie čo robiť s ďalším v rovnakom čase poza jeho chrbát).

zuzana76
6. aug 2024

@lenkakravcova tiez sa cudujem, ze ak uz ma 18 rokov, tak sa nemaju rodicia do nej starat. Ja som sice studovala na VS, cize do 23 som byvala doma, ale doteraz pamatam facku od mamy v mojej dvadsiatke, ked som prisla o polnoci domov z rande a presvihla cas, neboli mobily vtedy. Mozno sa len matka normalne spytala a chce vediet s akymi týpkami sa dcera stretava. Potom, ked raz by nasli niekde znasilnenu mrtvolu, tak by kazdy pisal, co o takom case robila vonku, ako to, ze rodicia ju pustili, atd...Ved ma len 19, mentalne je stale dieťa. Moze sa vediet o seba postarat, ale urcite nema este usudzovanie dospeleho cloveka.

lenkakravcova
6. aug 2024

@zuzana76 môže byť už aj mentálne dospela, však mnohé v Tom veku už vychovávajú svoje deti.. ale podľa toho čo v Tom druhom príspevku bolo, že sa stretáva v podstate s 2 mužmi naraz - u jedného spí a stravuje sa a s druhým vyletuje, tak podľa toho opisu mentálne dospela nie je, alebo je až príliš prefíkanã a využíva ich.

zuzana76
6. aug 2024

@lenkakravcova jasne, ale 19 ročná a 30-ročná uz nejaky rozdiel v zrelosti je. Jasne, ze deti moze mat, aj sa vydavať, len podla toho co poznam teenagerov, tak vidim, že len male percento žiakov je v 19-tich uplne zrele na realne usudzovanie, planovanie alebo zakladanie rodiny. Mentalne po vsetkych strankach su to este nedospelí jedinci.

viestta
6. aug 2024

@lenkakravcova to, ze mnohe v jej veku vychvavaju svoje deti neznamena, ze su mentalne vyspele na zakladanie rodiny. To je fakt.

lenkakravcova
6. aug 2024

@viestta v koľkých rokoch je žena mentálne vyspelá vychovávať deti? 🙂

lenkakravcova
6. aug 2024

@zuzana76 ja som mala v 21 prvé dieťa a necítila som sa nedospelá. Pred 27r som už mala tri. 😀 Ale chápem, že niekto potrebuje čas do 30tky. Každá to máme inak.

blonde_bella
6. aug 2024

V 19tich už človek žne, čo zasial.
Musí sa naučiť žiť svoj život a dieťa pustiť. Čo bude chcieť ti povie sama.
Čo nie z nej nedostaneš.

Tu už záleží ako si matka s dcérou budovali vztah od začiatku.

zuzana76
6. aug 2024

@lenkakravcova a zase aj 21 a 19 je trochu rozdiel.

lenkakravcova
6. aug 2024

@zuzana76 kamarátka mala dieťa v 18r a tiež je OK. Myslím, že to závisí od jedinca.

ina2405
6. aug 2024

Just by som ako dcéra nedala žiadne číslo na kamoša. A že ju priateľ nemal pustiť? Ona je nejaký pes na vodítku, že ju má "púšťať"?
Trochu menej kontroly by nezaškodilo, alebo iný prístup, takto sa dcéra kompletne odstrihne a nebude sa zdôverovať s ničím.
Verím, že je to dobre myslené, ale ten spôsob písania je taký, že to dieťa má určite chuť byť neústale v obrane. V 19 už môžeme len dúfať, že dieťa má v sebe nejaké hodnoty, lebo rodič sa môže postaviť aj na hlavu a príkazom nejde nič.

ina2405
6. aug 2024

@lenkakravcova či ten priateľ nie je napr.gay a priateľku má len naoko. Aj také som videla..
Edit, čítam práve druhý príspevok akože od dcéry, odvolávam napísané. Č8tam, že sa v podstate s tým priateľom rozišli.

oli18
6. aug 2024

@cacianka ja sa pytam seriozne. Takze nekomentuj, nebolo to urcene tebe 😝

oli18
6. aug 2024

@oktobermimi preco, ak chcem? Pytam sa seriozne, kedze si od Nitry a tam su aj Madari.

oktobermimi
6. aug 2024

@oli18 🤭ja som vazna, viem naozaj srbsky, inak som origo zapad, inak pracovala som aj z madarmy, rumunmy cize nieco mi stoho ostalo. A praticky behom dna prepinam nas jazyk a srbsky jazyk ako vypinac od svetla, cize stava sa mi (ano casto) ze to pokulhava pretoze srbstina nepozna Y,cize véla casto mi utecie Y I a ja to vobec nevidim ako problem, a tak istak kolko raz v rodnej reci menim slovicka za srbske a vóbec si to neuvedomujem...🤦‍♀️😂

oktobermimi
6. aug 2024

@cacianka🤭 srdckó dakujem za obranu😁 Btw, uz to hádzem na srbstinu ta nepozna Y I😂 a pripadam si vzdelano ze viem plynule dva jazyky🤭😂

oli18
6. aug 2024

@oktobermimi dakujem, presne taku odpoved som ocakavala, lebo Slovenka malokedy urobi 2 chyby v jednom slove. Ale inac by som ta na cudzinku netypovala. Vies, tu sa vsetky gramaticke chyby pripisuju porucham dis. Podobne, ako obezita poruche stitnej zlazy 🤷. Fenomen MK.

oktobermimi
6. aug 2024

@oli18 🤭ja prave aj Dis mam, a som origo slovenka (záhorie) len teda idem dva jazyky plynulo v jedno su Y a I a v druhom je len I 😁 cize trošku srandička pre cloveka z dis a dis, pretoze mam obe aj lexiu aj grafiu😂🤦‍♀️ len u nas sa teda doma hovory aj Srbsky aj Slovensky, Rsp zahoracky čize hokej, lebo kolko raz telefonujem zo svokrou v Srbskom jazyku a zaroven popri tom musim riesim doma veci v "rodnom" zahorackom/slovenskom popripade fungujem ako tlmočnik v pisomnej/hovorovej reci ak su veci ktore este muzovy nejdu do hlavy 🤭 chapes cize troska zabavička 😁 preto, ked som ti povedala kludne aj srbsky, tak som to myslela naozaj aj vazne aj ako vtip lebo, bezne sa ucia ludia hlavne NJ AJ FR a podobne castou pouzivane jazyky... btw aj teraz som si ni3ktore veci musela opravovat lebo som to miesala dohromady a miesto H do niektorych slov pisala G🤦‍♀️

cacianka
7. aug 2024

@oli18 budem komentovať čo chcem, a hlavne ju poznám tak som upresnila, lebo bežne sú tu v textoch chyby ako mraky a nepýtaju sa na národnosť

svetlonos
7. aug 2024

Co ny som v tomto pripade robila? Prerusila s tebou kontakt! Priateľovi to nevadí a ty chceš kontakt na jej kamosa- si kompletna alebo máš nejakú dg ??

cukroska
10. aug 2024

Pánečku..

Strana
z2