icon

Aj vaše deti majú vo veku 11+ veľký apetít?

bellugia
26. nov 2023

Ahojte.
Moja dcéra bude mať v apríli 13...
Ale ja proste nechápem, má neskutočnú chuť jesť. Je to prútik, je vyššia ako ja, má asi 170 cm v tomto veku, 55 kg... Chodíme na túry, chodí na plávanie, športuje, je štíhla, krásna baba... ale proste vkuse chce jesť 🙂))

Rezne na obed, o hodinku: čo máme na jedenie?

Segedín na večeru, o polhodinu: čo máme na dezert? Palacinky? Jupí! 🙂)

Aj vaše deti v tomto veku tolko jedia? Ako to riešite?
Mrkva, jablko, banán, jogurtík, to nestačí, každú chvílku niečo do seba tlačí 🙂

Už mi je jasné, že je bude vyššia ako ja, ja mám 168 cm, v takom veku som bola chudunká, po 25ťke ale paradoxne s nábehom na obezitu, s ktorou pracujem (viem, jej to v hlave), , nechcem, aby vekom tak skončila... 🙂

Poraďte... dajte vaše poznatky, príbehy... nech je to úsmevné 🙂

Nech sú naše deti hlavne zdravé a nech im chutí 🙂 Lepšie, ako by nemalo...

H.

simca06022011
27. nov 2023

Ja si pamätám ako moja raz skončila u susedov a ta mi.potom vraví, že to dieťa má aký apetít? 11 reznov zjedla :D ( predpokladám ze to boli také tie mini kuracie;) ale pre iné deti co nechcú jest, je to rarita. Moja sa odjakživa vie najesť:D

Moja ma 12, zjedla by aj kona (175cm, 55kg) ale mierne ju krotim... žiadnu pol hodinu / hodinu sa u nás neje. Ranajky/obed/ menšia večera cez víkend. Cez týždeň raňajky, obed v škole. Potom pride domov naje sa zase a potom večera...
Cez víkend pomedzi niekedy jogurty a mliečne veci + ovocie. Jasne aj sladké/slané mava.
Nejde mi ani tak o vysku/ váhu ale o nejaký režim jedenia a neprejedanie sa. Jedenie z nudy a pod neexistujú u nas, ale ak by bola fakt hladná tak samozrejme dostane jest. Zvyčajne keď začnem.diktovať bežne jedlá ( nie sladkosti a hlúposti), ktoré sú v ponuke práve, tak ju hlad prejde :D to vien, že len mlsna prišla na ňu a vyberie si ovocie, jogurt a pod

bellugia
autor
27. nov 2023

@simca06022011 šak toto, jedenie z nudy.... hehe, vidím, že sme na tom podobne

anega79
27. nov 2023

fuha to maju v 12 rokoch uz 175 cm. moja ma tusim 160 a pride mi vysoka. moja zasa nic nechce, az vecer by vyjedla vsetko z chladnicky

simca06022011
27. nov 2023

@anega79 no moja ma, ja mam 170, otec 192.. v triede je viac takýchto báb vysokých, dokonca moja ani nie je najvyssia

gabika0825
27. nov 2023

@bellugia úplne normálna vec, veď je to dieťa vo vývine… ešte ak športuje tak jej rýchlejšie vytravi ako keby len sedela. Neviem čo je na tom úsmevne vlastne 😁

sona96
27. nov 2023

@bellugia ja som v tom veku tiež veľmi aktívne športovala a nebolo jedla čo by som nezjedla

slavomira236
27. nov 2023

@bellugia u nas doma je najviac 6rocna..rano jogurt velky do skoly na desiatu rozok sladka buchta ovocie na obed polievka druhe jedlo pride domov o 16stej zje tanier polievky hustej o hodinu pyta jest zje druhe jedlo a popritom sa pyta ze co bude na veceru...j🤦

anjelicek26
27. nov 2023

@bellugia tak teraz vela rastie, tym padom aj vela je... ani nejdem pisat, co "zozerie" za den moj 13 rocny syn 🙄 Ale ved nech jedia, pokial je pomer vaha-vyska v poriadku a robia nejaky ten sport, tak neni o com... ono sa to skoriguje, dcera tiez tak 11-13 rocna jedla za troch a potom sa to samo upravilo ked prestala rast...

zorkahorka
27. nov 2023

Vau, na babu super. Praveze baby v tomto veku vymyslaju - teda aspon moja neter a poznam aj dalsie.
Skor chalani takto hlcu. Rychlo teraz rastu, tak potrebyju

simca06022011
27. nov 2023

@zorkahorka áno už začali vymýšľať, v škole dietuju baby. Jedna ma podľa opisu dcéry pomaličky nábeh na problém s jedením ( neje, vraj jej mama povedala ze je tučná ( treba brať s rezervou, kto vie ako to bolo naozaj), už jej zle býva, xkrat dcéra vravela ze zvracala, nakoniec jej kamošky dohovaraju... )... aj v zrkadlách sa viac obzerajú, moja cvičí ešte podľa videii večer, a teda aj sem.tam.kontrolne na váhu skočí...
Ja sa snažím len prednášky dávať o podľa mba nebezpečných fajnotkach, veľa detí v škole si cestou kupi kolu, energydrinky (7!!maci), chipsy... podľa mňa nič vhodné. Teraz bagetove/sendvičové automaty v škole, a idú aj 2 ks denne... čiže tiež bola prednáška u nás o tom, ze to fakt nie je na dennodenne jedenie ( a to.o cene ani nehovorím)

veronikavaneska
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
27. nov 2023

@simca06022011 no neter nieco obdobne. Stale sa stazuje na bolest brucha a neda si vysvetlit, ze to ma od hladu.
Neviem, ci rano nieco ranajkuje. Desiatu donesie domov, lebo je jej blbe v skole jest, obed v skole nestiha, lebo ma bus domov. A doma zacala este aj vymyslat s jedlom. Nic nie je dobre, pije vela vody.
Svagrova s nou chcela uz zajst aj na psychiaytiu

simca06022011
27. nov 2023

@zorkahorka no moja skusala, ze aj by nesla na obed, lebo autobus, ale som to zatrhla.. stanovila som, ktore dni na obed pojde... ranajky musi, to nie je debata u nas...cize zase ja to nenechavam len tak a sledujem... ale toto mame od malicka. Na druhej strane nemienim z domu robit celodennu vyvarovnu :D vsetko s mierou, jeme lebo to treba a nie lebo sa nudime a musime dobkat...

marianna581
Odpoveď bola odstránená
zorkahorka
27. nov 2023

@simca06022011 kym chodila na obedy v dedine, tak sa mi ucitelka stazovala, ze zasa sa obedu ani nedotkla, takze platit jej obedy nema zmysel.
Ale donedavna mala obdobie, ze pekne a vela jedla. Ale ako prisla do puberty, cele zle

medda_beda
27. nov 2023

@bellugia Od 10 rokov toto mám.
Celý život som chudá.
Sledujem si len váhu a či nepriberám vizuálne, popritom športujem.
Ale čo ja zjem.To neverí nikto.
Včera asi 5 krajcov chleba a to som už zjedla obed, koláč atď.

misters
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
30. nov 2023

@medda_beda toto klobuk dole...ja len prejdem pred stankom s langosom a uz priberiem 2kg

markus1
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
30. nov 2023

@katkaseiner Vieš čo po 20tke sa už začali lepiť kilá takže odvtedy som z normy do 55kg na 60kg.
Ale chodím cvičiť, aby som mohla jesť 😂.A tak nejak sa to drží, že som štíhla aj svalstvo mám už, ale vďaka tukom to až tak nevidno, ale mne to nevadí, ja milujem jedlo.