Aj vaše deti majú vo veku 11+ veľký apetít?
Ahojte.
Moja dcéra bude mať v apríli 13...
Ale ja proste nechápem, má neskutočnú chuť jesť. Je to prútik, je vyššia ako ja, má asi 170 cm v tomto veku, 55 kg... Chodíme na túry, chodí na plávanie, športuje, je štíhla, krásna baba... ale proste vkuse chce jesť 🙂))
Rezne na obed, o hodinku: čo máme na jedenie?
Segedín na večeru, o polhodinu: čo máme na dezert? Palacinky? Jupí! 🙂)
Aj vaše deti v tomto veku tolko jedia? Ako to riešite?
Mrkva, jablko, banán, jogurtík, to nestačí, každú chvílku niečo do seba tlačí 🙂
Už mi je jasné, že je bude vyššia ako ja, ja mám 168 cm, v takom veku som bola chudunká, po 25ťke ale paradoxne s nábehom na obezitu, s ktorou pracujem (viem, jej to v hlave), , nechcem, aby vekom tak skončila... 🙂
Poraďte... dajte vaše poznatky, príbehy... nech je to úsmevné 🙂
Nech sú naše deti hlavne zdravé a nech im chutí 🙂 Lepšie, ako by nemalo...
H.
@simca06022011 šak toto, jedenie z nudy.... hehe, vidím, že sme na tom podobne
fuha to maju v 12 rokoch uz 175 cm. moja ma tusim 160 a pride mi vysoka. moja zasa nic nechce, az vecer by vyjedla vsetko z chladnicky
@anega79 no moja ma, ja mam 170, otec 192.. v triede je viac takýchto báb vysokých, dokonca moja ani nie je najvyssia
@bellugia úplne normálna vec, veď je to dieťa vo vývine… ešte ak športuje tak jej rýchlejšie vytravi ako keby len sedela. Neviem čo je na tom úsmevne vlastne 😁
@bellugia u nas doma je najviac 6rocna..rano jogurt velky do skoly na desiatu rozok sladka buchta ovocie na obed polievka druhe jedlo pride domov o 16stej zje tanier polievky hustej o hodinu pyta jest zje druhe jedlo a popritom sa pyta ze co bude na veceru...j🤦
@bellugia tak teraz vela rastie, tym padom aj vela je... ani nejdem pisat, co "zozerie" za den moj 13 rocny syn 🙄 Ale ved nech jedia, pokial je pomer vaha-vyska v poriadku a robia nejaky ten sport, tak neni o com... ono sa to skoriguje, dcera tiez tak 11-13 rocna jedla za troch a potom sa to samo upravilo ked prestala rast...
Vau, na babu super. Praveze baby v tomto veku vymyslaju - teda aspon moja neter a poznam aj dalsie.
Skor chalani takto hlcu. Rychlo teraz rastu, tak potrebyju
@zorkahorka áno už začali vymýšľať, v škole dietuju baby. Jedna ma podľa opisu dcéry pomaličky nábeh na problém s jedením ( neje, vraj jej mama povedala ze je tučná ( treba brať s rezervou, kto vie ako to bolo naozaj), už jej zle býva, xkrat dcéra vravela ze zvracala, nakoniec jej kamošky dohovaraju... )... aj v zrkadlách sa viac obzerajú, moja cvičí ešte podľa videii večer, a teda aj sem.tam.kontrolne na váhu skočí...
Ja sa snažím len prednášky dávať o podľa mba nebezpečných fajnotkach, veľa detí v škole si cestou kupi kolu, energydrinky (7!!maci), chipsy... podľa mňa nič vhodné. Teraz bagetove/sendvičové automaty v škole, a idú aj 2 ks denne... čiže tiež bola prednáška u nás o tom, ze to fakt nie je na dennodenne jedenie ( a to.o cene ani nehovorím)
@simca06022011 no neter nieco obdobne. Stale sa stazuje na bolest brucha a neda si vysvetlit, ze to ma od hladu.
Neviem, ci rano nieco ranajkuje. Desiatu donesie domov, lebo je jej blbe v skole jest, obed v skole nestiha, lebo ma bus domov. A doma zacala este aj vymyslat s jedlom. Nic nie je dobre, pije vela vody.
Svagrova s nou chcela uz zajst aj na psychiaytiu
@zorkahorka no moja skusala, ze aj by nesla na obed, lebo autobus, ale som to zatrhla.. stanovila som, ktore dni na obed pojde... ranajky musi, to nie je debata u nas...cize zase ja to nenechavam len tak a sledujem... ale toto mame od malicka. Na druhej strane nemienim z domu robit celodennu vyvarovnu :D vsetko s mierou, jeme lebo to treba a nie lebo sa nudime a musime dobkat...
@simca06022011 kym chodila na obedy v dedine, tak sa mi ucitelka stazovala, ze zasa sa obedu ani nedotkla, takze platit jej obedy nema zmysel.
Ale donedavna mala obdobie, ze pekne a vela jedla. Ale ako prisla do puberty, cele zle
@bellugia Od 10 rokov toto mám.
Celý život som chudá.
Sledujem si len váhu a či nepriberám vizuálne, popritom športujem.
Ale čo ja zjem.To neverí nikto.
Včera asi 5 krajcov chleba a to som už zjedla obed, koláč atď.
@medda_beda toto klobuk dole...ja len prejdem pred stankom s langosom a uz priberiem 2kg
@katkaseiner Vieš čo po 20tke sa už začali lepiť kilá takže odvtedy som z normy do 55kg na 60kg.
Ale chodím cvičiť, aby som mohla jesť 😂.A tak nejak sa to drží, že som štíhla aj svalstvo mám už, ale vďaka tukom to až tak nevidno, ale mne to nevadí, ja milujem jedlo.

Ja si pamätám ako moja raz skončila u susedov a ta mi.potom vraví, že to dieťa má aký apetít? 11 reznov zjedla :D ( predpokladám ze to boli také tie mini kuracie;) ale pre iné deti co nechcú jest, je to rarita. Moja sa odjakživa vie najesť:D
Moja ma 12, zjedla by aj kona (175cm, 55kg) ale mierne ju krotim... žiadnu pol hodinu / hodinu sa u nás neje. Ranajky/obed/ menšia večera cez víkend. Cez týždeň raňajky, obed v škole. Potom pride domov naje sa zase a potom večera...
Cez víkend pomedzi niekedy jogurty a mliečne veci + ovocie. Jasne aj sladké/slané mava.
Nejde mi ani tak o vysku/ váhu ale o nejaký režim jedenia a neprejedanie sa. Jedenie z nudy a pod neexistujú u nas, ale ak by bola fakt hladná tak samozrejme dostane jest. Zvyčajne keď začnem.diktovať bežne jedlá ( nie sladkosti a hlúposti), ktoré sú v ponuke práve, tak ju hlad prejde :D to vien, že len mlsna prišla na ňu a vyberie si ovocie, jogurt a pod