icon

Aká je ideálna váha pre 165-centimetrov vysoké dievča?

18. jan 2023

Ahojte aká je podľa Vás ideálna váha 165 centimetrov vysokého 13.ročného dievčaťa? Dcéra má 13,vysoká je 165cm. a má 50 kilogramov. Rada športuje a hrá futbal, pohybu má teda dosť. Akurát teraz v zime nie až tak ako keď je leto. Stále o sebe hovorí, že je tučná.... Aká je podľa Vás teda ideálna váha?

stanulienkat
18. jan 2023

@rony2255 Tie obstarožne BMI kalkulačky sú dobrá hlúposť, keby mala hentoľko kíl, tak je ako prasa , prepáč.
Dievča má váhu akurát, v jej veku som mala ešte aj menej.

map0007
18. jan 2023

Moja dcéra má ochvilku 11r.a ma 160cm a 58kg a príde mi taka normálna akurát postava.Hoc mi pride ze dnešné dievcata sú rýchlo vyspelé.

stanulienkat
18. jan 2023

@judit47 presne , súhlasím. Neviem aké sú v dnešnej dobe meritka, ale vzhľadom na to, že každý druhý človek je tučný, tak aj tlsté ženy si myslia, že sú ešte v norme. Nechápem ako môže mať niekto 70 kg pri 165cm a tvári sa že je štíhly. 🤔 Ja mám 172 cm 54 kg a teda vychudnutá nie som. Som úplne normálna. A keď má niekto o 20 kíl viac odo mňa pri mojej výške, štíhly nemôže byť v žiadnom prípade.

tanyan
18. jan 2023

Toto sú krivky pre deti do 18 rokov (BMI, výška a váha podľa veku):
https://www.ruvzba.sk/poradne/Percentilove_graf...
A v strede tejto stránky je Tabuľka hodnotenia BMI a výšky tela podľa percentilov u detí:
https://zdravoteka.sk/magazin/bmi-vypocet/
Podľa toho má BMI 18,37 a to je približne stred v hodnotovom poli štíhla.

ivangeline
18. jan 2023

Pozri bmi pre deti a dolezita je postava ..ale urcite to nie je vyrazna nadvaha... :D

bamblbi
18. jan 2023

Ma uplne idelanu zdravú váhu.... Ja som v 9viatke vazila 46kg a merala 160

matabb73
18. jan 2023

@matkahelka ked povieš 50 kilovemu 13 ročnému dievčaťu, že si má dávať pozor aby nepribrala, tak jej môžeš akurát tak uškodiť. Nerozumiem prečo majú byť ženy extrémne chudé. Je to v poriadku, ak má niekto taký metabolizmus. Mám takú kamarátku. Ale nie všetky ženy sú rovnaké. Tak isto ani nie vsetky dievčatá. 165 cm a 50 kg je podváha. Podľa mojich skúseností, dievčatá pred dospelostou skôr schudnú ako preberú. Priberajú v puberte, keď rastú. Keď prestanú rásť, ani chuť do jedla už nie je tak veľká. Takze, toto dievča môže mať takú istú váhu aj v 18-ke. Horšie by bolo keby teraz zacala chudnúť, lebo má pocit, že je tučná. Čo nie je.

motolica
18. jan 2023

Tiež som toho názoru,že má ideálnu váhu a postava môže vyzerať rôzne , pre porovnanie ja mám 168 CM,váhu od 12tich rovnakú doteraz a to 53kg ,mám dávno po 30tke aj pôrode,oblečiem sa do rovnakého oblečenia ako v tých 12tich 😃a dokonca niektoré kúsky stále občas vytiahnem zo skrine....vieš ako spomienkový optimizmus 🤣 a som chudá jak vytrasená Detva ...ako fakt ma chceli dať na liečenie v tých 12tich,lebo skrátka úplná ultra štíhla slachovita Twiggy 😃 a čo som tým ale chcela povedať,že isto nie je tučná.

teleskop
18. jan 2023

existuje okolo 300 rovnic ako sa ma vypocitat norma vahy....ktorou chce ist?

maminkadeticiek
18. jan 2023

Podla mna tak 50-55 kil.Ale to je prilis tabulkoidne,zavisi to od roznych faktorov.

matkahelka
18. jan 2023

@matabb73 odcituj ma prosim, kde som napisala, ze ma 13 rocnemu dievcatu povedat, aby nepribrala. napisala som, ze si na to treba dat pozor. dozriet, aby dievca malo pravidelny pohyb a ak to mozne nie je, nevarit doma halusky a vyprazane rezne. ja mam vo svojom okoli dievcata a zeny, na ktore sa kila naopak len lepili od puberty do 18. a za mna je fakt hrozne, ako dnesne dievcata a mlade zeny vyzeraju. stvrtina spoluziacok mojej dcery ma viac kil ako ja 41 rocna rok po druhom porode.

viera77
18. jan 2023

Moja 11- ročná, výška 166 cm a váha 45-46 kg. Má krásnu štíhlu postavu. A neriadime sa žiadnymi tabuľkami a hlavne nie tými, ktoré sú určené pre dospelých.

autor
18. jan 2023

@matabb73 No veď to je to. Ja sa bojím, že bude chcieť držať nejakú diétu alebo čo...

autor
18. jan 2023

@matkahelka No pohybu má dosť, keďže hrá futbal a rada športuje

salamistka
18. jan 2023

Moja dcéra má 19 rokov, 165 cm a 50 kíl a zdá sa mi chudá, keby pribrala 5 kíl nič by sa nestalo.

ariannazara
18. jan 2023

Mam 165cm a 52 kg 🙂

zuzitko74
18. jan 2023

@matkahelka Ja som mala trinásťročná 165 cm a 54 kg. Tridsaťročná som mala 170 cm a 58 kg. Väčšina ľudí mi však hádala o 5 kg menej.
Moja štrnásťročná už nosí veľkosť 36 a nebojím sa, že by mala tendenciu nezdravo priberať len preto, že už teraz vyzerá ženskejšie než niektoré jej rovesníčky.

matabb73
18. jan 2023

Opakuj je, že je pekná s štíhla. Keď športuje, tak musí mať úplne super postavu. Moja dcéra keď začala vymýšľať s chudnutím, tak som jej povedala, že nebude jesť žiadne sladké a slané hlúposti, ale normálnu stravu jesť bude. Rýchlo ju to prešlo. Oni majú ešte jedno dievča, čo stále blbne, že je tučná a pritom je to chudá baba, tak aj dievčatá jej vravia, že čo blbne. Nemá nejakú kamarátku s ktorou sa hecujú? Väčšinou to tak býva. Treba to zatrhnúť už v zárodku. Aj tá dcérina kamarátka mala takú kamarátky, s ktorou sa porovnávali koľko vážia.

veroniq85
18. jan 2023

Pozri vaha cca 50kg pri vyske 165cm je normalna. Rozdiel je vsak porovnavat 13r. dievca a zenu +/- 30r. + porody. Cize treba dozerat na dceru aby zdravo jedla (ziaden vyprazany syr na veceru...) a mala pohyb. Urcite nedrzat ziadne diety. Zvysok ukaze len cas a jej geneticka predispozicia. Su zeny ktore mali taku vaha v 13 r. ostali na nej a su zeny co do dospelosti pribrali aj 15kg. Odpoved ti nikto dopredu nepovie. Ale ako pisali vyssie tlsta urcite nie je, cize ziadne stresovanie kvoli vahe len sa zdravo stravovat a hybat sa.

lucinka1988
18. jan 2023

@judit47 preeesne toto, ja mám 177cm, 59 kg a teda mať o 10kg viac sko by som podľa tabuliek mala mať- no ideálna postava by to ani náhodou nebola, a to ani teraz nie som vychudnutá, len krásne štíhla☺️A to mám pomaly 35 a 2 porody za sebou..Mne príde 50kg na 165 cm pri 13 ročnom dievčati až až- ak sa bavíme o dievčati, ktorému záleží na výzore a postave a chce ostať stihla aj naďalej. Ono tú mierku v štíhlosti má mnoho žien dosť posunutú, viem o tom svoje🤭🫣

dadis
18. jan 2023

@judit47 👋 hlasim sa, mam 70kg a tucna nie som 😃 @autorka podla mna ma dcera vahj v norme, v norme nie je to, ze si mysli, ze je tucna 😳, skus s nou hodit rec ❤️

judit47
18. jan 2023

@dadis mas vela svalov😜kolko merias?

dadis
Autor odpoveď zmazal
judit47
18. jan 2023

@dadis v tvojom pripade tucna niesi ale ani chuda😜

dadis
18. jan 2023

@judit47 To nikde nepisem 😂😂, mam normalnu zensku postavu, muzom sa pacim, pacim sa sebe a vytaca ma, aj nejake zeny tvrdia, ze 70kg zena je tucna. Mam vyborne zdravie, kondicku, nemaˇ poteebu mat 55kg..v mojich 42r by som vyzerala ako susena slivka

judit47
18. jan 2023

@dadis 95% zien co ma 70kg co poznam su tucne takze ano stojim si za svojim tvrdenim ze ked ma niekto 160cm a 70kg tak neni akuratny😜

dadis
18. jan 2023

@judit47 Hlavne teba do toho nic 😃

judit47
18. jan 2023

@dadis nazor si mozem vyjadrit ci zakazujes mi🤪

motolica
18. jan 2023

@lucinka1988 veľmi zavisí od postavy ,môže vyzerat kľudne aj mega stihlo....ako som aj písala ja mám váhu od 12tich rovnaku ,koľko som merala netuším ,ale cca asi okolo 163 v tom veku a váha 52-53kg a som ultra štíhla a vysportovana a ako dieťa v tom veku otrasne vychudnutá ,pás do dvoch dlaní ,rebrá obalené kožou, dr. to chceli aj riešiť a nechápali prečo ta váha je taká aká je, záver bol,že hustota kostí a výplne v kostiach,máme to všetci v rodine skrátka že ťažké kosti 🙈a fakt nemám skreslené predstavy o štíhlosti,dokonca aj kachličky na bruchu mám,len tie prsia som niekde asi zabudla 😃😃

dadis
18. jan 2023

@judit47 No tvoj nazor bol, ze 70kg zeny su tucne. Ja som sa ozvala, ze mam 70kg a tucna teda nie som, nemam ani nadvahu. Nikde netvrdim, ze som stihla, ale moje telo je zdravo stavane, ma aj svaly, aj tuk, posobi zensky. Ze ty si sa pre svoje telo rozhodla mat ine nastavenie - je ok, len prosim, nevynasaj sudy a nehodnot ine zeny. Naco to je dobre? Aby 13r dievcata boli presvedcene, ze s 50kg su tucne??? Citis sa potom lepsie?