icon

Aká je ideálna váha pre 165-centimetrov vysoké dievča?

18. jan 2023

Ahojte aká je podľa Vás ideálna váha 165 centimetrov vysokého 13.ročného dievčaťa? Dcéra má 13,vysoká je 165cm. a má 50 kilogramov. Rada športuje a hrá futbal, pohybu má teda dosť. Akurát teraz v zime nie až tak ako keď je leto. Stále o sebe hovorí, že je tučná.... Aká je podľa Vás teda ideálna váha?

lilke
18. jan 2023

Autorka, tvoja dcéra ako futbalistka má dosť svalov, hmotnost by som teda nebrala za bernu mincu. Neporovnavaj ju so ženami, ktoré nesportuju pravidelne, aj postava sa pri športe inak formuje. Mám 14-ku dcéru, tiež futbalistku. Nesledovala si zámerne hmotnosť, dlhodobo sa ale držala pri 160 na cca. 47-48 kg. Tiež ju pochytilo chudnutie. Schudla len 2 kg a začala mať problémy s kondickou, nevládala. A keďže mala našliapnuté na reprezentáciu, veľmi rýchlo si rozmyslela chudnutie.

judit47
18. jan 2023

@dadis precitaj si prosim ta este raz moj prispevok lebo pises uplne mimo. Ak povazujes tvoje rozlozenie so silnymi lytkami,velkym bokmi a pozadim,tukom pod pazuchami za ,,posobiace,,zensky je to ok dolezite je ze ty sa tak vnimas ale nemindzuj tu inym ked maju nastavenie ,,zenskeho,,tela ine.

Napisala som ze na 13r dievca to nieje vela ani malo tak mi nepodsuvaj tvoje nazory

dadis
18. jan 2023

@judit47 Ano, ved postni ty svoje fotky, pozrime sa na tvoju zenskost 🙂.. ak si potrebujes riesit svoje mindraky na mne, pokojne si posluz 🙂..ja som reagivala len na tvoj "nazor"

kiki68
18. jan 2023

Idealna vaha podla mna, mne na gastro povedal, ze tak do 55kg je super vaha na tuto vysku. Ze vtedy by to malo byt pre telo idealne

lucinka1988
18. jan 2023

@motolica áno súhlasím, je to aj o type postavy, preto myslím, že nemá zmysel to takto riešiť, čo je a nie je ideálne. Ja som sa len vyjadrila na margo toho, čo udáva autorka- poznáme iba čísla, na základe toho mi to málo nepríde, ale je tam x faktorov, ktoré majú na to vplyv☺️

deedol
18. jan 2023

ja mam 163 cm a v puberte a aj roky po nej som mala okolo 58 kg, a to som bola taka akuratna (aj ked sa mi to vtedy nezdalo, ha ha). ak ma 50 kg, urcite nie je tucna, skor naopak.

judit47
18. jan 2023

@dadis prepac ja o sebe netvrdim ze mam zensku postavu😜a svoje fotky urcite nevesam na konika🤔
O moje mindraky sa nemusis bat s svojim telom som spokojna a urcite si nic na tebe nepotrebujem riesit.

Reagovala si,ze mas 70kg a ze mas zensku postavu,niesu tucna a pacis svojmu okoliu atd(uplne bezpredmetne vyjadrenia)moj subjektivny nazor(na ktory mam narok)je ze podla tych fotiek mas tak +5kg nad zenskostou. Nekazme si vecer zjavne kazda povazujeme za zenskost nieco ine.

Pekny vecer.

dadis
18. jan 2023

@judit47 Tvojich 5kg nad zenskostou mam u riti, fotky som tu dala len kvoli tebe a davno ich stiahla, to vies. Moje telo je dar od Boha, hanit ho nebudem. Som mu vdacna za to, ze som dala zivot 2 detom, ze odbehnem lavou zadnou 10km, ze ako nic spravim 30 burpees, dam si 70km s frajerom do kopcov po lese a hlavne moje telo nedefinuje to, kto som, ze by som bola rovnsko kvalitny clovek bez 10kg aj s 10kg.. ze nemam v hlave nas.ane a nepotrebujem si dokazovat svoju vynimocnost vdaka stihlosti.

salamistka
18. jan 2023

Inak ja mám tiež niečo vyše 70 kg, silové tréningy 3x do týždňa, ale jeďže stravovanie nejako výrazne neriešim, tak nie som veru štíhla, pri pohľade do zrkadla je vidieť, že okrem svalov je tam aj tuk...mávala som aj menej kíl a je tam dosť rozdiel.

stvura
Odpoveď bola odstránená
mira0611
19. jan 2023

Dobey den, idealna vaha u dievcata je 55kg, na 165cm. Ale aj keby mala 60kg nebola by tucna. Moze si zmeraj aj bmi index aj ta bude ukazovat idealnu. Tvoja dcera ma urcite dobru postavu, nema sa zaco hanbit.

mira0611
19. jan 2023

@ariannazara vyzeras skvele!

mira0611
19. jan 2023

@judit47 akoze, prepac toto ako myslis? Ja mam sice 59kg, ale toto nebolo od teba pekne, ze 70kg zena nemoze byt zenska, ak ma spravne proporcie tak moze byt!!! Ak ma tych 5kg navyse na stehnach, 5kg navyse na zadocku a na prsiach tak moze byt zenska. Alebo, ci to ma cele na bruchu.
Tak neviem ci taka Evelin Kramarova, urcite nema 50kg.
A okrem toho kila sa musia vediet nosit! Poznam vela bab, ktore su plnostihle, 70kg a velmi im to pristane.

ropucha6
19. jan 2023

@dadis a co ta na tom stve, ze vyjadrila svoj nazor na tvoju postavu? Fotku si sem asi dala dobroholne. No a, tak sa jej zdaju zenskejsie chudsie baby. Vsak ked ty si so sebou spokojna, super, ale necakaj tento nazor od vsetkych.

dadis
19. jan 2023

@ropucha6 Mne je uplne u riti jej nazor na moju postavu. Ja som mala problem s jej vyrokom, ze 70kg zeny su tucne. Chapes?

ropucha6
19. jan 2023

@dadis nechapem, je to jej nazor…zdaju sa jej 70kilove zeny tucne a ty by si sa jej pacila viac, kebyze schudnes. Co ta na tom vytaca? Ved sa s tym nemusis stotoznit. Niekomu sa pacia stihlejsi ludia, niekomu nie, kde by sme boli, keby mame na taketo veci rovnaky nazor.

zuzulka558
19. jan 2023

Ja mam 160 a 55 kg inak som držala váhu na 50 ale už nechodím do fitka tak vyzerám inak 🤣🤣 môžem byť chudá ale tuky vyzerajú inak a ľahšie, svalstvo je ťažšie,,, záleží od postavy a nie od váhy,, tuším tak som to mala vysvetlene keď som si spevňovala svalstvo a nechcela tuky 🤣🤣 no po roku som otehotnela ale pohybu mam dost

dadis
19. jan 2023

@ropucha6 Ja sa nepotrebujem nikomu zapacit, jej urcite nie. Ale hovorit o 70kg zenach ako o tucnych je hlupe. Moze mat taky nazor, ak je lezbicka, tak nech si vybera stihlejsie zeny, ale tento sprosty nazor nech neprezentuje v teme, kde sa pise o vahe 13r dievcata. Ja som do tejto temy vstupila, lebo ja 13r dceru mam a ma 159cm a 44 kg a je velmi stihla, od lekara ma urcenu vysokokaloricku stravu a nutridrinky. Takze dievca s 50kg, ak je inak zdrave (moja dcera nie je, preto ju potrebuju dostat z podvahy do nornalnej vahy), ma uplne normalnu vahu. Absolutne tu nebolo vhodne pisat o nejakych "tucnych" dospelych zenach, iba ak autorka toho hlupeho komentu si chcela riesit nejake svoje komplexy a citit sa vynimocne.

ropucha6
19. jan 2023

@dadis Nastastie tu nikto nepotrebuje povolenie na prezentovanie svojho nazoru, aj ked tebe sa zda hlupy. Nezaznamenala som, ze by autorke pisala, ze 50kg je na dceru a jej vysku a vek vela. Tiez netusim, co to ma s tvojou dcerou, vsak ak ma zdravotny problem, tak jasne, ze to meni situaciu, autorka nic take nepise, aj keby mala v tom veku 45kg, je to okey ak sa stravuje normalne, mala som kopec takych spoluziacok vcetne mna, proste moze mat rychlejsi metabolizmus.

dadis
19. jan 2023

@ropucha6 Ale tu nejde o esteticke hladisko, alebo kvakanie slepic o tom, ci 50kg je vela alebo malo. Na to su tabulky a maju dostotocne siroky rozptyl. Ak ma 13r dieta s BMI v miernej podvahe pocit, ze je tucne, ide o problem (na urovni psychiky). Nejde tu o pocity, dojmy, nazory, modne trendy. Su na to tabulky. Ze tie tabulky nezodpovedaju niekoho vkusu je mozne. Ja som podla tabuliek na hornej hranici normalnej hmotnosti dospelej zeny. Teda nie som tucna (nemam ani nadvahu, ani obezitu..ani nic, co sa tak da nazvat). Ze nevyhovujem tvojmu alebo jej vkusu? To je moj problem? Nie je. Vobec nemam tuzbu, potrebu, ani povinnost podriadovat sa vkusu, ktory nema nic spolocne so zdravim, ba co viac, sposobuje mnohym dievcatam ppp, problem so sebaprijatim, prilisnym upatim na vyzor a podobne. Moje telo je zdrave, ma spravy pomer svalov a podkozneho tuku, mam nizke hodnoty visceralneho tuku a vyzeram zdravo. Okrem ineho, moje sirsie stehna a okruhly zadok sa muzom pacia, mam stihly driek (aktualne 68cm), velkost podprsenky 75c, oblecenie nosim 38, takze nemam dovod chudnut ani kvoli muzom (je jasne, ze vsetkym muzom sa pacit nemozem, ale problem najst si partnera kvoli vyzoru som urcite nemala). Ano, lytka mam svalnate, z behu a bicykla, to je aj dovod, preco som prestala nosit vysoke podpatky (behu a bicykla sa urcite nevzdam 😀), lebo to prilis podla mna zdoraznuje svalnatost lytok a mam pocit, ze mam lytka ako transvestita 😂 Ale kto nema chybicky?. No moj priatel tvrdi, ze su krasne a stale si ich obzera a chvali mi ich😂. (co ja nechapem). Takze 70kg moze byt zdravych. Nemusia sa zeny za takuto hmotnost hanbit, nemusia zbytocne chudnut 5kg a nemusia sa nikomu ospravedlnovat za to, ze sa v tejto hmotnosti necitia tucne.

ropucha6
19. jan 2023

@dadis prepac, ty stale hovoris o sebe a svojich 70kg. Nechapem, naco sa obhajujes a opisujes tu svoju postavu, ked je clovek spokojny, nema potrebu sa obhajovat. Opakujem, pacis sa sama sebe, partnerovi, citis sa zdravo, tak to je dolezite, naco riesis cudzi nazor na tvoju postavu. Je to cisto subjektivne. Ja by som zas svoje dieta neodbila, ze mas vahu v normach tabuliek, bodka, mozes este aj pribrat. Asi je dovod, preco to hovori, samozrejme moze mat aj nejaky psychicky problem, mozno chce len dve kila na stehnach premenit na svaly, mama by to mala brat vazne.

mooonika1975
19. jan 2023

Má váhu presne ako má mať, nič nemá navyše, ak ešte športuje, tak telo je aj pekné, nie také mľandravé, ktoré môžu mať aj vychrtliny, aj keď to ťažko pripustia, tie čo tu majú pod 50kil a pišu, že má tvoje dieťa aj dosť kg. Nemá, ja som mala 54kil v jej veku pri tej výške a bola som akurát. Veľmi pekná, ale jasné ,že som sa citila nie práve modelkovsky, to proste má v sebe asi každé dievča, ty ju len uisťuj, že je akurát. 😉

mooonika1975
19. jan 2023

@dadis ja mám lýtka ako paripa, vždy vravim😂, ale teda ja nachodim km, denne

dadis
19. jan 2023

@ropucha6 A? Ty si tym zacala. 😂😂

cecilia29
19. jan 2023

Na.tu výšku som mala ideálnych 55. Keď som mala menej zdalo sa mi ze som už príliš chudá

mariska1989
19. jan 2023

Dobrá postava ja som menšia a mala som 50 kg a teda netvrdil a som že som tučná mne tá postava sedela

maryetta
19. jan 2023

@judit47 hmmm. Mam 178cm. A momentalne 66kg.
A myslim ze je to akurat.
Ked som mala 62kg tak sa ma pytali ci som chora.
Takze ono ma kazdy inu kostru. Ine polozenie tela. Na kazdom tie kila ukazu inac.

ropucha6
19. jan 2023

@dadis ano a uz som to aj olutovala, lebo tvoje argumenty si nepriestrelne 🙂) ked sa chces rozculovat, co si o tvojej vahe maju mysliet cudzie zeny na MK, pokojne.

dadis
19. jan 2023

@ropucha6 O mojej vahe? Hovorim o hmotnosti zien vseobecne. A nerozculujem sa 🙂 Ach jo. Podme uz spat 🙂

ropucha6
19. jan 2023

@dadis tak je dobre. Chod, ak sa ti da, v dobrom zavidim, tiez by som uz sla 🙂