Aké sú podmienky prijatia na osemročné bilingválne gymnázium?
Prosím viete sa vyjadriť, z ktorého ročníka ZŠ sa chodí na osemročné gymnázium?
A má niekto skúsenosti s bilingválnym? Na akej jazykovej úrovni musí dieťa byť, pokiaľ chce ísť zo ZŠ na 8rocne bilingválne gymnázium?
Ďakujem
Osemročné bilingválne gymnázia už nie sú, už sú len 5ročné
@bonboniera ja budem mať 44 a už vtedy sa tak chodilo na 8-ročné gymnáziá.
@bonboniera po opatovnom zavedeni 9 rocnej ZS bolo niekoľko rokov, ked sa do 8-rocneho gympla islo po 4. rocniku ZS, cim si vlastne clovek skratil studium o 1 rok (moja sestra tak bola) Neskor sa to zrusilo a posunulo sa to o 1 rok neskor, teda dnes sa ide na gympel po skonceni 5 rocnika ZS.
@baskustek vazne? 🤣 www.egjak.sk asi im zabudol niekto oznamit tvoju novinku
@123profil321 1999 a 2000 už išli podľa nového. 1998 bol asi už ten vynechaný rok, nie? Ale to je v podstate jedno.
@abbey1 ja som 97 a s nami maturovali na 8-ročnom 18-ročný, za to si to pamätám. A oni boli dokonca v našom meste posledný ročník 8mičky, u nás sa úplne zrušilo 8-ročné a zostalo len 4rocne gymnázium

Autorka - tebe ale asi za poradenstvo klienti platia - takisto si samy nájdu niekoho v problematike, a asi sa neinformujú na random fóre, kde sa môže vyjadriť hocikto. A chces úroveň svojich služieb, môžeš sa tiež tak posnažiť ako tvoji klienti - nájsť si odborníka, ktorý ti tu informáciu poda z overených zdrojov alebo si zaplat odborníka 🙂