icon

Aké vreckové dať 16-ročnému synovi na internát?

andrejkoo88
14. júl 2025

Dobrý deň , chcel by som sa opýtať aké je adekvátne vreckové na týždeň pre syna, ktorý ide v septembri na internát.
Na internáte bude mať zaplatenú kompletnú stravu raňajky, obed , večera. Aj dopravu z internátu domov a tak ..
Ďakujem za odpovede ☺️

subartic
14. júl 2025

@andrejkoo88 mám to rovnako , dáme týždenne 25 eur na účet.

janinah
14. júl 2025

Nas ma od 15r.svoj ucet a plati kartou.Semtam dostane par eur od nas.V septembri bude potrebovat urcite viac na skolske pomocky.Dala by som najmenej 100 na mesiac.

andrejkoo88
autor
14. júl 2025
@janinah

Nas ma od 15r.svoj ucet a plati kartou.Semtam dostane par eur od nas.V septembri bude potrebovat urcite viac na skolske pomocky.Dala by som najmenej 100 na mesiac.

@janinah jasne, pomocky do skoly bude mať zaplatene aj toto vsetko okolo toho, ale kolko je tak akurát čo bude mať iba na vlastné potreby

nelca84
14. júl 2025

@andrejkoo88 ja len k tej strave, ver, ze bude okrem toho este hladny, pubertiakovi tie porcie nebudu stacit, to mi ver. Rataj s tym, ze si bude dokupovat jedlo. Este ak napr. cvici ako moj, tak duplom.

andrejkoo88
autor
14. júl 2025
@nelca84

@andrejkoo88 ja len k tej strave, ver, ze bude okrem toho este hladny, pubertiakovi tie porcie nebudu stacit, to mi ver. Rataj s tym, ze si bude dokupovat jedlo. Este ak napr. cvici ako moj, tak duplom.

@nelca84 tiež máme doma takého cvičenca, vraj si odhlási raňajky a dáme mu do plusu to čo stoja raňajky..

nelca84
14. júl 2025
@andrejkoo88

@nelca84 tiež máme doma takého cvičenca, vraj si odhlási raňajky a dáme mu do plusu to čo stoja raňajky..

@andrejkoo88 moj tiez nechodi na ranajky, to by musel o to skor vstavat 🙈 ale robi si vydatne desiate, tvarohy, vlocky, ovocie... v skole ide na obed a veceru si tiez riesi sam. Ono ten september je vydavkov viac, lebo vsetko mozne sa plati, od ISIC po pracovne zosity z jazykov, takze v septembri mu dajte urcite viac hotovosti. A potom uvidi ako bude vhchadzat, vsak nie je problem poslat peniaze na ucet ak treba. A zalezi, ci bude tam chodit do fitka, na plavaren... to uz ked sa rozkuka, tak prehodnotite vysku vreckoveho

mondolina
14. júl 2025

dávam mu 20€ na týždeň, plus preplácam bloky za stravu.

januska12323
14. júl 2025

V septembri dajte viac a po mesiaci zistíte koľko potrebuje ako nutnosť a koľko ako vreckové.

0silvia0
14. júl 2025

@andrejkoo88 dala by som stovku, este treba desiate do skoly, sem tam nejake kino a volny cas.

martina21
14. júl 2025

stovku tyzdenne, to hadam nie

marsmykkok
14. júl 2025

@andrejkoo88 ja by som dala viac, predsa len ty tiež neješ len raňajky, obedy a večere. Treba aj desiatu, na pitie nejakú minerálku alebo colu, ovocie alebo sladké niečo a ak ešte pôjde do kina raz za čas, sadnúť si so spolužiakmi a tak. Ja by som dala aspoň 40 eur na týždeň s dohodou, že od budúceho leta si zarobí niečo aj sám (už bude môcť brigádovať) a budete mu dávať len 30 eur na týždeň.

andrejkoo88
autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
14. júl 2025
@martina21

stovku tyzdenne, to hadam nie

@martina21 ja som myslela na mesiac, nevsimla som si ze sa pyta kolko na tyzden

anonym_4da255
14. júl 2025

Vieš čo, daj mu radšej viac. Nie, že si to zle rozráta, v utorok kúpi redbull a v piatok mu nezostane na kondómy.

marsmykkok
14. júl 2025
@andrejkoo88
Odpoveď bola zmazaná

@andrejkoo88 A odloží si niečo? Najideálnejšie je nastaviť nejakú sumu a uvidíte ako bude vychádzať, proste prebrať spolu aké má výdavky, úspory a tak a koľko môžete dať vy. Proste zlatý stred. Nie že mám dieťa len aby som dostávala prídavky a rodičák a školu nech si platí sám a šetriť na ňom, ale zase ani neísť do toho, že dieťa bude študovať ešte 9 rokov a vyciciavať rodičov a míňať na hlúposti a nebude brigádovať alebo všetky peniaze z brigády minie na blbosti.

anonym_46d8be
14. júl 2025
@anonym_4da255

Vieš čo, daj mu radšej viac. Nie, že si to zle rozráta, v utorok kúpi redbull a v piatok mu nezostane na kondómy.

@anonym_4da255 to je riadna odpoveď...

luccija
14. júl 2025

@andrejkoo88 podľa toho aké mal vreckové doteraz.Na čo bol zvyknutý😛dala by som asi 30 eur, keď si občas kupi jest atď...v podstate sú to 4 dní nie?bude piatky chodiť už domov

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_745475
14. júl 2025

@andrejkoo88 dával by som radšej menej a ak bude naozaj ešte potrebovať tak dá určite vedieť... v takom veku mladí míňajú na hlúposti a hlavne vtedy keď vedia, že rodičia im pošlú vždy keď si vypýtajú 😉... dal by som 80eur na mesiac s tým, že samozrejme ak bude ešte potrebovať mu pošlem, ale popritom nenápadne nastavovať nejakú tú hranicu. Všetko je dnes síce drahé, ale keď sa chce dá sa aj ušetriť bez obmedzovania sa a rodičom tiež nerastú peniaze na strome.

lebandulka7
16. júl 2025

@andrejkoo88 20€ na týždeň dostávala moja neter minulý rok a vedela si ešte aj ušetriť, minula pripadne na nejaký kebab s kamoškami kofolu alebo v bufete ja plánujem tiež tak dávať keď pôjde budúci šk. rok

jarvisstyle
16. júl 2025

Mne dávali 20€ na týždeň a to som minul ešte v nedelu večer po príchode na internát na cigarety a víno, vlakom som chodil samozrejme na čierno bo to by mi zobralo 10€ z rozpočtu. Týmto pozdravujem Dopravnú akadémiu Trenčín a najlepší výčap vína VINOTHECA.