Aké záľuby majú vaše tínedžerky?
Len tak by ma zaujímalo, že čomu sa venujú vaše dcéry v puberte, či majú nejaké špeciálne záujmy, koníčky a podobne, lebo niekedy keď idem po ulici mám pocit, že poriadne tá mládež už nič iné nerobí iba sa flaka po vonku alebo naopak sedí doma na mobile. Moja dcéra má 15, celkom rada číta ale inak nič také špeciálne, tak ma zaujíma čo iné dievčatá. Príde mi že v dnešnej dobe je aj menej krúžkov, za mojich čias bol na škole väčší výber, pravidelne sa chodilo na športové súťaže, alebo sme sa len tak stretávali po škole a niečo vyrábali.
Moja ma 12, prestala chodiť von s partiou lebo len hulakali a pili energetaky, začalo jej to vadiť, teraz chce hádzanú alebo voleyball,, ale inak keby boli krúžky s feratami tak je tam, no to chodí s nou. Manžel
Ja by som povedala že aký ma nejaké iné zaľúbi, sú tínedžeri ktorý chodia von, niektorí makajú športujú profesionálne, iní zase počítačové hry, ani čítanie knížok nie je zle je to tiež hobby v jej veku som tiež čítala. Sú deti čo nemajú žiadne záujmi potom áno trávia vonku chlastajú a sa flakajú. Každý sme iní takže aj záujmi sú iné a ak dieťa nechce nič iné tak asi netreba tlačiť. Ale áno dnešná doba je taká
Nemám.deti v tom veku ale ako mladá sme na strednej uz nemali žiadne krúžky, boli sme radi ked sme sa stíhali učiť čo nám navalili.
A potom áno, stretávali sme sa s kamarátmi a fľakali...aj to patrí k životu.
Neter 16 hra tenis, číta a ináč len telefón.
@anonym98262974 moja tiez rada cita, rada tvori, maluje a hačkuje. Ale napriklad rada pri tom hackovani napriklad pozera serial alebo dobry film. Okrem toho chodi behat a rada pecie, co si najma my dvaja s muzom uzivame 😋
Moja má 15.. krúžky nemá,a ani nechce
Občas rada niečo upečie, pozerá seriáli..ide von s kamoškou
Tých krúžkov a možnosti je dosť, viac ako niekedy bolo, sú aj súkromné, niektoré deti chodia aj na viac. Naša rodina chodí tancovať do ľudového súboru, má už 16 rokov a ešte ju to tam stále zaujíma. Chodila aj na športové, ale to po základnej škole už nechala.
Hrnciarstvo, maľovanie, strikovanie a podobne kreatívne veci
@anonym98262974 uz teda nie je v puberte, ale bol to (a stale je) sport, sport a sport (rozne) 😃 hej, lezie to do penazi ale vzdy hovorim, ze aj najdrahsi sport je lacnejsi ako drogy, takze kym miname na toto, je to ok.
Pomedzi to obcas knizka alebo nieco vyrabat, nasla si na youtube alebo pintereste inspiracie a vyrabala kadeco. Samozrejme aj kamosky, partia ale v rozumnej miere.
Mám 15 ročnú dcéru, na krúžky už nechodí. Je prváčka na SŠ, vo voľnom čase si rada číta knihy, lusti osemsmerovky a sudoku, píše si s kamoskami na messenger, rada kreslí, pozerá seriály alebo chodíme von vselikade.
Mám 13 ročnú dcéru, jazdí na koni a hrá futbal, okrem toho rada číta, maľuje, vyrába, chodí na ryby so starkým.
@anonym98262974 moja dcéra má 15r a chodí v lete na bicykel, korčule, plávať, aj na prechádzky, s otcom do tatier...na chatu...sem tam obchodné centrum, kino. Ešte chodí do tých športových centier, ako lezecké steny, skákanie...
V zime korčule, plávanie, fitko. Ona zase nečíta...ale rada kreslí a rada varí, ešte by mohla za sebou aj upratať
Dcéra 12 jazda na koni, čítanie kníh v angličtine, pozeranie seriálov v angličtine, kreslenie, háčkovanie a teraz ide hrať volejbal. Všetko dobrovolne su vyberá sama.
Knihy, kone, anglické videá, tanec, tvorenie a kreslenie
@anonym98262974 Naša mladšia ma 15 a maľuje, vyrába šperky, začala paličkovať, miluje umenie. Staršia tiež maľovala a hrala florbal.
Kamarátky dcéry napr chodia na tanečnú, na gitaru. Chodiť von s kamarátmi patrí k tomu veku.
Ja v ich veku som robila balet a veľa času sme trávili vonku partia deciek, klasický vybíjaná a podobne.
Áno, v dnešnej dobe, bohužiaľ, veľa detí sa pofľakuje s fľašou vodky, redbulom a podobne. Druhá časť deti zasa aktívne trávi čas športom, inými záujmami.
@anonym98262974 Moja má 16. Má brigádu, partiu kamošiek od škôlky aj celú základnú sú spolu.Chodia občas von, doma občas pomáha, číta a krúžky nemá od druhého stupňa žiadne. Zatiaľ puberta ok,baby sú zlaté nerobia zle ani frajerov nemajú.
Moja 15- ročná vela číta, chodí sa flákať sem-tam s kamoškami, v ZUŠ chodí na výtvarnú- tento rok je v poslednom ročníku- bude mať absolventske skúšky, potom chodí na klavir- pokracuje v druhom cykle +spev, tancuje v súbore uz 11ty rok, popri tom sa doučuje angličtinu so sesternicou
@anonym98262974 má 18 r dosť veľa číta v piatok som kúpila knihu už ju prečítala, beh, so starším bratom chodí na dlhsie trasy bicyklom aj teraz išli.Ale krúžky nikdy nemala rada nemá rada organizované veci🙂pečenie, vyrábanie ju nebaví.Az teraz tak pred rokom sa nejako zobudila z puberty a pravidelne športuje.Pozera dokumentárne filmy a čo ju baví z histórie životy slávnych to rada pozerám s ňou, cestopisy atd
Teenegeri čo pravidelne nerobili šport od nižšieho veku málokedy začnú niečo nové v puberte.Mna trápi, že trávi málo často vonku so spolužiakmi, ale podľa mňa to ešte len príde.Ked sa pýtam na spolužiakov málokto má z chalanov, báb frajerov.My v takom veku sme už dávno randili😂
Je to iná generácia úplne iná.Ja som si viac užívala a tým nemyslím nejaké zlé veci, ale častejšie sme sa navštevovali, chodili do mesta, večer si sadnúť so spolužiakmi.
@anonym98262974 programuje práca na PC atď
Moja 20 ročná do jula súťažne tancovala. Po úraze už nemôže . Teraz nastúpila na VŠ + ma brigádu , veľa číta , uci sa cudzie jazyky a keď sa dá ako tak dokopy , chce sa vrátiť k tancu . Mladšia 11 ročná od 4 rokoch tancovala s tým akurát prestala , lebo zároveň hra basketbal a už sa to casovo nedalo skĺbiť .
@anonym98262974 ja mám síce 18 ale veľmi rada čítam a starám sa o zvieratá. Chodím na prechádzky alebo varím, pečiem. 🙂
Moja číta romány a cvičí vo fitku. Ale už je maaalinko staršia (stále SŠ).
@anonym98262974 moja ma 14
V 6.tom rocniku zacala chodit na sportovú-je to v ich skole nieco ako "telesná navyše"
Dovtedy len polihovala doma,bola trosku baculka. Ta sportova ju strasne oslovila,chodi zo skoly dost vybehana,unavena.nema velmi konicky,teraz uz v devine chodi aj von so spoluziackami,ale je celkovo kludna pubiška😊
Uči sa dobre a zaujima ju velmi futbal.o fc Barcelona vie asi vsetko😁
@anonym98262974 moje dcéry jedna chodí do zušky spev a klavír a druha chodí na atletiku obe to baví a napĺňa a ja som rada že sa niečomu venujú
@anonym98262974 robia to iste co my pred 25 rokmi, flakaju sa s kamosmi, aj sportuju, aj studuju atd... my nehovor, ze ty ako 15tka si doma hackovala, kreslila a po vonku si sa neflakala :D
Moja sa flaka s kamoskami sem tam (a to som velmi rada teda), aj sa pohra na PC, aj potuka v mobile, telefonuje s kamoskou, cita, ked ma cas nieco vyrobi, vymodeluje, kresli, ide von so psom, a v neposlednom rade ma co robit kedze 9tacka aj v skole a na strednej to nebude inak. 2-3x do tyzdna ide do fitka aktualne... a to je vsetko a viac by ani nestihla... ledva stiham ju zapriahnut do domacich prac, aby sa nieco naucila :D
@anonym98262974 robia to iste co my pred 25 rokmi, flakaju sa s kamosmi, aj sportuju, aj studuju atd... my nehovor, ze ty ako 15tka si doma hackovala, kreslila a po vonku si sa neflakala :D
Moja sa flaka s kamoskami sem tam (a to som velmi rada teda), aj sa pohra na PC, aj potuka v mobile, telefonuje s kamoskou, cita, ked ma cas nieco vyrobi, vymodeluje, kresli, ide von so psom, a v neposlednom rade ma co robit kedze 9tacka aj v skole a na strednej to nebude inak. 2-3x do tyzdna ide do fitka aktualne... a to je vsetko a viac by ani nestihla... ledva stiham ju zapriahnut do domacich prac, aby sa nieco naucila :D
@simca06022011 a ano chodi aj do zus napr... ale to ani nepovazujem v tomto veku za zaujem, ju to uz nebavi = chodi tam lebo je to posledny rocnik, aby mala "papier" keby nieco. Vela jej rovesnicok uz so ZUS skoncilo... 7-8 rocniku vacsina... proste uz su ine zaujmy a starosti...

Krúžkov a športových aktivít je na výber veľa, ale väčšina je pomerne drahá, pretože nie sú organizované školou.
mám už síce staršiu /19r/
14 mala v čase Covidu - sama sa začala zaujímať o pečenie, odvtedy pečie najmä torty a občas zákusky
v 15tich dodnes začala venovať dobrovoľníctvu a prvej pomoci /kurzy, súťaže, ukážky, rôzne prezentácie/