Ako často majú stredoškoláci nultú hodinu?
Ženy ktoré máte stredoškolákov, ako často majú vaše deti 0tú hodinu a ako často začínajú iba 2hou hodinou?
Ešte pred tým ako sa opýtate prečo to riešim teraz na konci roka, okolností sa zvrtli tak, že neter, prváčka, bude u nás bývať tri týždne. Moja dcéra bola prijatá na túto školu, a zarazila ma informácia že 2x za týždeň začína neskôr a raz skorej. Keď má 0tú musí vstávať pred piatou , hoci škola je vzdialená iba 15km, a keď začína druhou hodinou, tak musí rovnako ako keby mala aj prvú.
Nepreháňaj, do Vianoc si zvykne aj keby nechcela. A keby to náhodou nezvládla stále sa dá prestúpiť inde alebo ubrať zo športu.
V prvaku mal syn 1x nultu do tyzdna, momentalne ako druhak na SS ma 2x....vacsinou ho vozim na nultu (ked nestiham alebo nejdem do roboty ide autobusom) lebo inac by musel ist prilis skoro (zasa nie o piatej ako tvoje dieta, ale o siestej - nulta zacina 7:05, byvam tiez 15 km od jeho skoly)...neskor nezacina nikdy.
Inac prave tento syn mal aj na ZS nulte hodiny v osmaku a deviataku (raz to bola telesna, neskor nemcina) - jednalo sa ale o jazykovu triedu, takze oni mali viac hodin ako bezna trieda a kvoli tomu museli mat nulte aby to s ucitelmi zladili. Vtedy som ho vzdy vozila kedze ta ZS bola na druhom konci mesta a nechcela som ho nechat slapat od stanice 25minut - preto si aj zvykol a na SS je teraz lenivy i ked to ma teraz zastavku cca 12min od skoly momentalne.
Ale takto sa spytam, teba kto nosil na nultu? Ja milujem svoje deti, ale ked sa nad tym zamyslim, sme rodicia co skutocne deti obskakuju a vsetko im ulahcuju. Ja som chodila 45minut autobusom do skoly na SS. Ked som zmeskala som si musela pozriet bus/vlak (mimochodom ten bol v Seredi "na konci sveta") a nejako si to nakombinovat - pamatam si ze vela som chodila z prestupom cez Galantu, lebo do Sale mi ten spoj siel velmi mizerne. Dnesne decka - aj moj syn nepocka ani pol hodinku, hned mi vola nech pre neho pridem 🙂
Tak je to škola života, dochádzanie je bežná vec a ak nie je možnosť bývať centrálne, tak sú dni pre študenta dlhé a náročné. Ja som mala 2x týždenne, ale škola za rohom, takže som to neriešila. Potom som ale istý čas dochadzala do práce a ťažko som si zvykala, keďže som na škole nič také nepoznala.
V prvaku mal syn 1x nultu do tyzdna, momentalne ako druhak na SS ma 2x....vacsinou ho vozim na nultu (ked nestiham alebo nejdem do roboty ide autobusom) lebo inac by musel ist prilis skoro (zasa nie o piatej ako tvoje dieta, ale o siestej - nulta zacina 7:05, byvam tiez 15 km od jeho skoly)...neskor nezacina nikdy.
Inac prave tento syn mal aj na ZS nulte hodiny v osmaku a deviataku (raz to bola telesna, neskor nemcina) - jednalo sa ale o jazykovu triedu, takze oni mali viac hodin ako bezna trieda a kvoli tomu museli mat nulte aby to s ucitelmi zladili. Vtedy som ho vzdy vozila kedze ta ZS bola na druhom konci mesta a nechcela som ho nechat slapat od stanice 25minut - preto si aj zvykol a na SS je teraz lenivy i ked to ma teraz zastavku cca 12min od skoly momentalne.
Ale takto sa spytam, teba kto nosil na nultu? Ja milujem svoje deti, ale ked sa nad tym zamyslim, sme rodicia co skutocne deti obskakuju a vsetko im ulahcuju. Ja som chodila 45minut autobusom do skoly na SS. Ked som zmeskala som si musela pozriet bus/vlak (mimochodom ten bol v Seredi "na konci sveta") a nejako si to nakombinovat - pamatam si ze vela som chodila z prestupom cez Galantu, lebo do Sale mi ten spoj siel velmi mizerne. Dnesne decka - aj moj syn nepocka ani pol hodinku, hned mi vola nech pre neho pridem 🙂
@stvura presne tak, deti sú rozmaznané a neschopné riešiť logistiku...divná doba..ja som zo ZŠ ako tretiačka šla radšej peši 3km a aj okolo Rómov ako keď som mala čakať dve hodiny keď som nestihla bus ..za pol hodinu som bola doma. Takisto 30 km od mesta som mala SŠ. Keď som v treťom ročníku začala randiť s mm, chodila som domov s polnočným busom, vstávala o piatej a o siedmej som už sedela v škole...
@stvura presne tak, deti sú rozmaznané a neschopné riešiť logistiku...divná doba..ja som zo ZŠ ako tretiačka šla radšej peši 3km a aj okolo Rómov ako keď som mala čakať dve hodiny keď som nestihla bus ..za pol hodinu som bola doma. Takisto 30 km od mesta som mala SŠ. Keď som v treťom ročníku začala randiť s mm, chodila som domov s polnočným busom, vstávala o piatej a o siedmej som už sedela v škole...
@casavina ty, ale im sa to nechce, nie zeby to nevedeli - ja som toho mojho 16r poslala do BA si vybavovat papiere a krasne si vsetko pozrel, naplanoval a vybavil. Len vie - ma tu istotu doma, ze ak to nevyjde tak zdvihne telefon a vola. Je pohodlny. A to su vsetky decka dnes (parkovisko pred SS je plne, takze polka decak chodi autom)
@casavina ty, ale im sa to nechce, nie zeby to nevedeli - ja som toho mojho 16r poslala do BA si vybavovat papiere a krasne si vsetko pozrel, naplanoval a vybavil. Len vie - ma tu istotu doma, ze ak to nevyjde tak zdvihne telefon a vola. Je pohodlny. A to su vsetky decka dnes (parkovisko pred SS je plne, takze polka decak chodi autom)
@stvura veď to..
@stvura ja som chodila do Serede z Galanty😁
Nema nultu hodinu. Kamaratky dcera zacina prvou o 7:30, takze ani ona nemava
Hah keď to čítam no zaujímavé názory ja som na SŠ mala 0. Tak 2 krát do týždňa keď sa pošťastilo tak iba raz. A vstávala som 4:45 😂 škola hodinu a pol cesty každý deň 😂 a stíhalo sa všetko len si človek musel určiť prioritu. A to som z tej SŠ vypadla nedávno 😂 hodl nebude hore do 22 ale do 21 a stále všetko stíha.
Hah keď to čítam no zaujímavé názory ja som na SŠ mala 0. Tak 2 krát do týždňa keď sa pošťastilo tak iba raz. A vstávala som 4:45 😂 škola hodinu a pol cesty každý deň 😂 a stíhalo sa všetko len si človek musel určiť prioritu. A to som z tej SŠ vypadla nedávno 😂 hodl nebude hore do 22 ale do 21 a stále všetko stíha.
@ninanikalova ono je problem v tych spojoch. Napr. moje dieta chce ist na SS do NR. Od nas spoj ziadny, takze bud by to musela riesit s prestupom v NZ alebo v Suranoch. Vlak ktory siel celkom pohodlne nato aby stihala skolu zacinajucu o osmej (vlak siel o pol siedmej, netusim kedy by siel taky aby stihala nultu) zrusili a tak by musela ist na siestu. To znamena ze od nas by som ju tam musela niest na tu siestu alebo jej pozriet nejaky vlak ktory samozrejme nie je vypocitany tak aby stihal pripoj. Pritom NR mam len 30km, za normalnych podmienok si tam za 40minut. Ja som dakedy chodila podobnu trasu ako studentka SA-Sered denne. Dnes to nie je riesitelne - fakt by skoro vstavala a neskoro prichadzala, ak sa dostane na tu skolu budem musiet riesit intrak. Syn ma spoluziakov co zo Sale (dokonca okolia) chodia do NZ a skutocne vstavaju okolo tej piatej.
Ja som nemala za celú strednú nultu hodinu a ani som nechodila na druhú, pokiaľ nejaká neodpadla. Záleží aké predmety sú a od rozvrhu
Chodila som na SŠ, kde som mala bežne nulte a aj 10.,11. hodiny (samozrejme s pár voľnými hodinami počas dňa)… som tu, živá a zdravá. Dcére to neublíži, aj keď ma tréningy.. chodila som do fitka po škole a rovnako cestovala. Dá sa zvyknúť aj na šibenicu, ako sa hovorí…
Prísť domov o piatej hladná a unavená nie je žiadna tragédia, to sa stáva aj keby spala a jedla koľko chce. My sme síce nulté hodiny nemali ale zato ôsma hodina občas bola, chodila som aj na obedy a aj tak som bývala hladná, dcéra si to už nejak zariadi. Doma raňajky, zoberie desiatu a niečo navyše, poprípade v škole do bufetu a prežije.
@januska12323 nehovor, že o piatej prísť je normálka...a ráno odchádzať 5, 20. Som zvedavá, koľko hodín si v práci ty?
Chodila som na SŠ, kde som mala bežne nulte a aj 10.,11. hodiny (samozrejme s pár voľnými hodinami počas dňa)… som tu, živá a zdravá. Dcére to neublíži, aj keď ma tréningy.. chodila som do fitka po škole a rovnako cestovala. Dá sa zvyknúť aj na šibenicu, ako sa hovorí…
@nicoletta98 toto je veľmi zlý prístup......taký slovenský.....tak som aj ja musela vydržať, tak nech aj oni majú
@nicoletta98 toto je veľmi zlý prístup......taký slovenský.....tak som aj ja musela vydržať, tak nech aj oni majú
@babika112 pozri, bola to dobrá škola. Mohla som ísť na zdravotku, ktorá bola o ničom a končiť o 14. Každý nech si zváži podľa seba 🙂
Neviem čo je "nultá" v terminológii Strednej školy. Môj syn chodí na strednú tretí rok a od prvého ročníka začínajú každý deň o 7:00. Má spolužiakov, ktorí dochádzajú 40km každý deň vlakom. Výmenou za to je každý deň o 14:00 doma.
@anonym_autor prvák na strednej, 4x do týždňa nultá. Ibaže už sa to nevolá nultá ako kedysi, už je to 1.hodina (so začiatkom o 7.00)
Neboj, neubudne z nej. Na vstávanie sa dá zvyknúť. Je kopec detí sportovcov a to aj mladších čo vstávajú aj skôr a pred vyučovaním už majú za sebou prvý tréning.

Moja nema ziadne nulte, riaditelka skoly je dorazne proti, lebo to ide proti biorytmu teenagerov 👍 Pred tym chodila rok na inu skolu, kde mali nulte 3x do tyzdna. Niektore deti vstavali o pol stvrtej. Uplne chore.