Ako je braná šikana mimo školy?
Dobrý večer. Neviem ako riešiť keďže je momentálne škola zavretá s mojej strany sa to zdá byť šikana. Dcéra nastúpila do novej školy je 5.triede a má spolužiačku ktorá jej od začiatku nie pekne hovorí proste dáva najavo nepatrí medzi nich. Keďže je škola zavretá dcéra chce si písať a komunikovať medzi spolužiakmi novými. Poslala žiadosť o priatelstvo aj tejto spolužiačke, čo behom 5 minút jej pipol telefón so správou. " Ahoj nechcem aby si ma sledovala lebo to zle dopadne rozumieš!" samozrejme zablokovala ju hneď čo napísala. moja dcéra bola sklamaná no neviem ako by som mohla toto riešiť. Nechcem to nechať tak. Začne škola aby si dievča nemyslo že si môže dovoliť na dcéru. Moja otázka je toto ako šikana?
@lenkaviki48 myslim si, ze uz da tvojej dcere pokoj 😅 dobre si spravila!
@chvostik1 Ano zijem v Kanade a ano deti uz spachali samovrazdu koli sikane. Preto je tomu venovana tak velka pozornost.
Ono sa moze stat ze sprava ako dostala autorkyna dcera nie je az tak hrozna a keby isla s tym do TV, tak by ju vysmiali ale tak sa to zda len nam dospelym. Pre tie deti je to neriesitelny obrovsky problem.
@kittykat22 ale samozrejme,ved pisem,ze dcera sa jej ma zdoverovat a ona ju ma nechat vyrozpravat (zrejme citas len to co chces)..o tych trestoch co som napisala som myslela tak ze decka - agresori robia nieco zle, ublizuju druhym, niekedy to vedie k vaznym dlhotrvajucim ci celozivotnym psychickym problemom (obete sikany sa nezaradia dobre do spolocnosti, maju problemy so vztahmi, vlastnym spravanim v buducnosti, atd. Z niektorych sa stali nasilnici ,pripad z min.roka tusim kedy byvaly ziak ako dovod svojho vrazdiaceho utoku obvinoval skolu,ktora mu nepomohla ked bol ako ziak sikanovany...) Niektore obete sikany spachaju samovrazdu... Nejde teda o "vsak su to len deti" a "z toho vyrastu" Su to realne vazne utoky. Lenze odohravaju sa vacsinou medzi detmi na zakladke...
@kittykat22 a zatial som sa nestretla stym ze by dieta ktore sikanuje bolo potrestane pokarhanim ci zhorsenou znamkou zo spravania a aj keby,takyto trest je takymto utocnikom iba na smiech..pisem ze mam odobne skusenosti so sikanou,,a aj ked je to velmi davno, citim to velmi cerstvo,vzdy bude,preto viem ako velmi to moze obet zasiahnut,,na nieco take nezabudne,to mi ver..a ps: mne rodicia nepomohli,nechceli sa dovtoho miesat,brali to ako prehnanu citlivost z mojej strany (urazky ponizovanie,zastrasovanie aj bitky,zuvacku vo vlasoch,drobne kradeze,...)este mi je zle z toho a to mam uz 34rokov!!!nikdy nikto nikoho nepotrestal,nezastal sa ma,nepomohol mi!!! A ked som prezradila ucitelim ze kradli mladsim detom veci z vytvarnickej triedy,zmlatili ma za skolou...toto je pidla teba spravne?! Zamysli sa!!!

@snezienka33 áno ale myslela som to tak ze podla mňa stačí toto dievčatko ktoré je bráne ako šikanovane doma iba poučiť a povedať jej ze si nie vždy s každým bude v živote rozumieť