Ako motivovať dcéru s nadváhou na váženie?
Čaute mám dcéru 16rokov. Ano som si vedomá toho že má nadváhu no keď jej poviem že poď sa odváziť niečo s tým urobíme tak ona za zavrie do izby rozplqče sa a nechce sa ísť odvážiť.. už son zúfala
@syslik81 Hej jasne,uplne to funguje. Ma asi tak 5e v penazenke,lebo viac si usetrit nevie, takze on radsej nebude jest nic,alebo si za tych 5e,kupi tie najlacnejsie sprostosti v obchode,aby sa zasytil. A to mi vadi,pretoze je na svoju vysku podvyziveny. Aj take sme skusali. To nie je 5r.dieta,ze nespapal si obed,tak ti nekupim zmrzlinu. To je trucovita pubertalna hlava,ktora robi to,co vidi u ostatnych. A ked si nekupi vlastne,tak kupi niekto zo spoluziakov,alebo si to donesu do skoly a daju mu z toho.
@30katrusa40 no zatiaľ to riešim s pediatričkou , ona mi dala žiadanku na endo. a tam sa ma pýtqli výšku/váhu atď
@rozculena 58kg
@pictbridge aj j ato už začínam riešiť
Prajem veľa šťastia a trpezlivosti 🙂🙂 všetko bude dobre. Keď sa dostavia prvé výsledky/ syn sa vážil sám keď som nebola doma / a keď videl ze schudol sam mi to oznámil. 🙂🙂

Nadváha je zdravotný problém, treba to riešiť ale hlavne citlivo ! Ona je vo veku kedy také veci berie citlivo. Je pre ňu nepríjemné sa vážiť pred mamou. Má pocit, že by ju mama kritizovala ak by videla jej váhu. Má strach že pre svoju mamu nebude dosť dobrá. Nenútiť ju aby sa vážila pred mamou. Ak chcete aby dcéra jedla zdravo musíte jesť zdravo aj vy.