icon

Ako motivovať dieťa, ktoré sa nechce učiť?

18. nov 2025

Co robiť,dieta sa nechce učiť,veľmi sa zhoršila z jednotka roky dvojka roky zrazu nosí 3,4 5...som uz zúfalá dohovorom,rozprávame sa a hej he to jedno a ma len 12 rokov.Co robiť? Pomôžte? Radikálne zaracha a zobrať mobil ci ako ked rozhovory očividne nepomáhajú

anonym_ac6f6e
18. nov 2025

@anonym_autor aj moja sa zhoršila z jednotiek to dala na 3 a 4 sialena puberta. Nepomáhalo nič. Nakopla sa sama keď prešla puberta.

bielasovicka
18. nov 2025

@anonym_autor a prečo nie - hej he to hedno - 😄?

autor
18. nov 2025
@bielasovicka

@anonym_autor a prečo nie - hej he to hedno - 😄?

@bielasovicka joj dobre píšem rychlo

autor
18. nov 2025
@anonym_ac6f6e

@anonym_autor aj moja sa zhoršila z jednotiek to dala na 3 a 4 sialena puberta. Nepomáhalo nič. Nakopla sa sama keď prešla puberta.

@bielasovicka
@anonym_ac6f6e ano puberta chlapci a makeup ju zaujíma ale na strednú neurobí takto prijímačky

kacena4
18. nov 2025

v 12tich chalani? make up? to je vyhovirka ze puberta co jej dovolis to ti vráti. na co ma v 12tich make up??!! dat zaracha bud sa budes ucit alebo nebude mobil, make up....

anonym_ac6f6e
18. nov 2025
@anonym_autor

@bielasovicka
@anonym_ac6f6e ano puberta chlapci a makeup ju zaujíma ale na strednú neurobí takto prijímačky

@anonym_autor urobí prijímačky neboj

a0
18. nov 2025

@anonym_autor no zobrať všetky benefity, ktoré má, kým nezmení prístup, ak za tým je to, že učivo nezvláda, tak pridať k tomu doučovanie. Žiadna puberta nie je tak náročná, aby sa decko nemohlo pripraviť do školy 🙂.

autor
18. nov 2025
@kacena4

v 12tich chalani? make up? to je vyhovirka ze puberta co jej dovolis to ti vráti. na co ma v 12tich make up??!! dat zaracha bud sa budes ucit alebo nebude mobil, make up....

@kacena4 ma hrozne akne tak si to zakrýva

autor
18. nov 2025
@a0

@anonym_autor no zobrať všetky benefity, ktoré má, kým nezmení prístup, ak za tým je to, že učivo nezvláda, tak pridať k tomu doučovanie. Žiadna puberta nie je tak náročná, aby sa decko nemohlo pripraviť do školy 🙂.

@a0 moja rec

anonym_24b018
18. nov 2025
@anonym_autor

@a0 moja rec

@anonym_autor ucenie by nemalo byt o tom ze pride zo školy domov a ide sa este hodiny šprtiť. Podla môjho názoru sa ma učiť v škole, ak je tam myšlienkam inde nuž... Ak si sama vstúpi do svedomia a zacne sa ucit tak to nie je o tom ze si bude hodiny monotonne citat poznamky, treba najst sposob učenia, napr technológie, ucit sa s ai urobit si ai testy z vlastných materiálov, kvízy, flash cards atd

autor
18. nov 2025
@anonym_24b018

@anonym_autor ucenie by nemalo byt o tom ze pride zo školy domov a ide sa este hodiny šprtiť. Podla môjho názoru sa ma učiť v škole, ak je tam myšlienkam inde nuž... Ak si sama vstúpi do svedomia a zacne sa ucit tak to nie je o tom ze si bude hodiny monotonne citat poznamky, treba najst sposob učenia, napr technológie, ucit sa s ai urobit si ai testy z vlastných materiálov, kvízy, flash cards atd

@anonym_24b018 tak to bilo kedysi teraz toho dávajú vela,cez projekty a 2-3 písomky denne to sa yte a ucit na hodine nestačí možno tak matematika....

januska12323
18. nov 2025

Keď nemá čas na učenie tak ani na mobil. Aký trest okrem rozprávania už dostala?

autor
19. nov 2025
@januska12323

Keď nemá čas na učenie tak ani na mobil. Aký trest okrem rozprávania už dostala?

@januska12323 vypla som WiFi a nemala sľúbený mcdonald

anonym_356eb7
19. nov 2025

To, co ma najradsej a co ju od ucenia laka prec, davat ako motivacnu odmenu za znamky?
U nas je problem s ucenim hadam od prvej triedy, tiez ma syn 12 rokov, vychytali sme covid, takze doma sme sa ucili, neskor este rok kvoli zdravotnym problemom. Je mudry, rychlo sa uci, je inak jednotkar, ale strasne lenivy resp. riadne namotany na elektroniku, takze sa o ucenie nezaujima.
Ked ho bavili pokemoni, tak dostaval za jednotky pokemon karticky, ked minecraft, tak to. Tento rok su to uz prachy, aj cas , do online hry, kt. hraju.
A stale ho aj preskusavam pre istotu 😅

evienmk
19. nov 2025

Súhlasím, najľahšie to majú tie deti, ktoré si už aspoň polovicu látky pamätajú z hodiny a doma to len dotiahnu.
Ale takých detí je málo. S každým vyšším ročníkom sa náročnosť stupňuje, nie je to jednoduché.
Treba aby mala doma určitú pauzu a až potom sadala k domácim úlohám a učeniu. Najlepšie funguje, ak má pravidelný čas učenia a dala by som na to možno hodinku denne.
Vyskúšať metódu odmien.
Určite nie doma sa učiť tri hodiny, lebo je to vlastne duševná práca a je to v podstate taký nadčas, ktorý dieťa po určitom čase znechutí a odrovná.

lucyluska
19. nov 2025

Každý má mať zodpovednosť v rodine. Ty ako rodič
Ona ako dieťa musí chodiť do školy. To je jej povinnosť. Určite pritvrdiť a nepoľaviť. Keď donesie lepšiu známku pochváliť, verim že ju to namotivuje.

keksik83
19. nov 2025
@anonym_autor

@kacena4 ma hrozne akne tak si to zakrýva

@anonym_autor makeup jej akne este viac zhorsi. o kozmetike odporucam rozpravat sa s nou, si zena, ty ju v tomto musis viest. ja budem teraz za mudru, lebo ako ucitelka pracujem s pubertiakmi, muz - lekar pracuje na estetickej klinike a krasu zien riesi denne, no a mame dcerku zhruba vo veku tvojej. motivacia k uceniu musi vyjst z dcery samotnej, zakazy a prikazy z tvojej strany ju iba viac znechutia. opat pomoze len vysvetlovanie... spytaj sa jej, ako si predstavuje svoju buducnost, kde sa vidi o 5, o 10 rokov, aky chce mat spolocensky status? treba sa s nou vela a otvorene rozpravat. je v rizikovom veku, ked to teraz neustriehnes, neskor bude horsie. zaklad je, aby ste mali medzi sebou doverny vztah.

anonym_386451
20. nov 2025

@anonym_autor neviem, či mám právo súdiť ale ja som bola raz takáto. Keď som začala druhý stupeň moje známky rýchlo klesli nezáležalo na učiteľovi ani na predmete. Na prvom stupni mi všetko prišlo jednoduchšie. Píšem vám hlavne kvôli dobru vašej dcéry lebo viem, ako sa môže cítiť. Ja som sa zlepšila až potom, čo moja mama trochu znížila očakávania. Začala som sa učiť aspoň hodinu denne možno sa to nezdá veľa ale pre mňa to bol veľký posun a pomohlo mi to cítiť motiváciu bez veľkého tlaku. Chcem len povedať že horšie známky nie sú vždy len o lenivosti a puberte. Vziať jej mobil väčšinou nepomôže, pubertiaci sa chcú rebelovať a je to úplne normálne.

mondolina
20. nov 2025

predpokladám 6.-7. ročník. puberta. určite by som to neriešila striktnými zákazmi. skôr sa o ňu zaujímať, nielen ohľadom učenia.